*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Først kastrerer vi ham, og bagefter sig vi, at han ikke er ”mand” nok

"Jeg opfatter det som vanvittigt illoyalt, når kvinder taler om deres mænd til andre kvinder, på den der ”nu-siger-jeg-ting-til-jer-som-jeg-ikke-en-gang-har-sagt-til-ham-endnu-måde”. Det er faktisk usmageligt."

Der er masser af ligestillingsudfordringer her til lands. Og der er ingen tvivl om, at kvinder har flere strukturelle barrierer end mænd - og resten af den tale kender I.

Men når det så er sagt, så er jeg er hammertræt af, at kvinder – mange i hvert fald – gang på gang kastrerer mænd. Når jeg mødes med veninderne, i logen, i netværket, til træning, på arbejdet, og hvor end jeg slår mine folder, så går der ikke lang tid, før kvinder offentligt kastrerer deres mand. Der går cirka så lang tid, som det tager at indtage en gin & tonic. Og jeg har selv gjort det.

”Jeg gider ham ikke”, ”han tager ikke initiativ”, ”sex skal bare overstås”, ”han lytter ikke”, ”jeg lader som om jeg sover”, ”jeg bliver irriteret over alt, hvad han gør og ikke gør”, ”jeg ville ønske, at han bare tog mig”, og sådan fortsætter det derud ad.

Jeg tror, at vi alle sammen kender til op- og nedture i parforholdet, men min oplevelse er faktisk, at det oftere er kvinder, der spænder ben for forholdet end mænd, netop fordi, at vi er dårligere til at acceptere ham som han er.

Grundlæggende oplever jeg ikke mænd – i samme grad som kvinder – skifte personlighed i forholdet. Og jeg kender det fra mig selv. Det som i starten var charmerende og anderledes ændrer sig langsomt til irritationsmomenter. Det ændrer sig til små øjeblikke, som man knuger sig til, og som man bliver indebrændt over. Og man fortier, og så venter man til det rette øjeblik, hvor man så som et lyn fra en klar himmel hævner sig. Man er forudrettet og sur. Og ja, det er sådan det er.

Men det er ikke fair. Det er ikke retfærdigt at gå ind i et forhold til et andet menneske med den forventning, at man kan lave om på det. Og det gør vi kvinder i udstrakt grad.

Og det er et uforståeligt paradoks, når kvinder tror, at de kan skælde og smælde dagen lang, vrisse og ignorere, og så få en mand, hvor jagtinstinktet sætter ind og han tager dig – lige præcis, som du har drømt om. Det kommer ikke til at ske.

Faktisk virker det som om, at der er nogen kvinder, der tror, at mænd ikke bakser med følelser, ringe selvværd osv., bare fordi de ikke sætter ord på det – som vi måske er bedre til.

Jeg opfatter det som vanvittigt illoyalt, når kvinder taler om deres mænd til andre kvinder, på den der ”nu-siger-jeg-ting-til-jer-som-jeg-ikke-en-gang-har-sagt-til-ham-endnu-måde”. Det er faktisk usmageligt.

Og hvem fanden har bildt Jer/os ind, at kærlighed skulle være nemt? At lysten til hinanden er noget, der bare er der, og også fem år efter første knald? Sådan er det ikke. Kærlighed er noget man skal arbejde for at bevare og sådan er det også med lyst og intimitet. Man skal beslutte sig – sammen -for den store kærlighedshistorie.

Jeg ved godt, at sådan her et indlæg ikke vil blive taget godt imod af mange. Kønsstereotyperne er for stærke. Men ved i hvad, det er sådan jeg oplever mit liv – det er faktisk ret stereotypt.

Vi kvinder har en væsentlig opgave i at skrue ned for fejlfinderiet og arbejde lidt hårdere for kærligheden og loyaliteten til vores mænd.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Camilla Schwalbe (f.1986) er debattør og kommunikationsrådgiver og partner i SIVIL, Danmarks første socialøkonomiske kommunikationsbureau.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
23.10.17, 16:17
Generation iPad mister elementære færdigheder og dermed også elementær menneskelighed og dannelse. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
23.10.17, 14:55
Naser Khader har lagt sine indsigtsfulde analyser af situationen i Mellemøsten på hylden og i stedet transformeret sin politiske kommunikation til usaglige personangreb og perfide latterliggørelser. Det virker desværre super godt på Facebook. Læs mere
Af Jens Kindberg
23.10.17, 09:11
Hvis dette var en privat virksomhed, var den lukket nu. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
22.10.17, 22:51
Så kender vi DR igen: Blegrødt, kulturradikalt og tendentiøst. Hvorfor reagerer borgerligheden ikke? Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
21.10.17, 12:57
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.10.17, 16:37
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.17, 11:35
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne. Læs mere
Af Anders Vistisen
20.10.17, 09:34
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.10.17, 00:05
Eller hvorfor den borgerligt-liberale kommer for sent til historien. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.10.17, 15:33
Det gælder om at vi banker svensken og så må alt andet rykke i baggrunden Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her