*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi skal have mere Linse Kessler i 2017

Bag det kunstige blonde og endnu mere kunstige storbarmede ydre, der findes noget tiltrængt ægte. En kvinde, og en familie, der serverer livet råt for usødet for familien Danmark.

Selvom jeg mange gange har slået mig gevaldigt på, at dronningen af Islands Brygge, Linse Kessler, er blevet kult, et uundgåeligt fænomen, et af de stærkeste personlige brands vi har i Danmark, så forstår jeg det godt – når jeg tænker efter. For bag det kunstige blonde og endnu mere kunstige storbarmede ydre, der findes noget tiltrængt ægte. En kvinde, og en familie, der serverer livet råt for usødet for familien Danmark.

Og det er kærkomment i en tid, hvor det overfladiske, hurtige og filtrerede skygger for et ærligt kig på hverdagen og livet. Vi pakker tingene ind i perfekt opstillede billeder på instagram og facebook, vi smiler, krammer og kysser, for at bevare illusionen om, at vi alle er lykkelige, vi iscenesætter vores morgenmad, spiseborde og soveværelse, så vores hjem ligner side 3 i ”Bo Bedre”. Vi lader som om, at lykken er vores tro følgesvend med humørikoner og kysmund.

Vi ved godt alle, at det er løgn og latin, men vi trodser det og bliver ved med at foregive andet. Jeg gør det selv. Min deltagelse på de sociale medier afspejler åbenlyst kun solsiderne, og aldrig rodet eller de svære stunder – som vi jo alle sammen har. Det perfektionistiske har kronede dage og det uperfekte, det taler vi ikke om.

Men sådan er det ikke med Linse Kessler. Her får man alle livets facetter stukket lige op i sylten. Med et sprog, der kun hører Amager til, der følger vi Linse og hendes familie. Vi bliver inviteret med indenfor i rodebutikken, intet er for pinligt eller for ubekvemt til skærmen. Følelserne har frit spil. Og selvom nogen vil hævde det modsatte, så adskiller ”familien fra Bryggen” sig gevaldigt fra den ellers tomhjernede reality-genre, som mest af alt handler om sex, drama, fortrydelsespiller og kønssygdomme. Mere uvedkommende bliver det sjældent. Linse Kesslers liv minder os om, at der er rod på alle hylder – uanset hvem man er og hvor man kommer fra.

Jeg synes hun siger meget sludder og politisk befinder sig på månen, hun giver vores nye medborgere en hård medfart, og hun burde dedikere sin tid til andet end kamphunde og dyrevelfærd, men hun er et ærligt væsen. Hendes familie er ægte.

De pakker det ikke ind, og det kan vi godt lide. Linse har knap 410.000 følgere på facebook og sælger stort på alle mulige måder – hun er kendismæssigt i liga med Medina og Lukas Graham. Hun er kendt for ikke at kunne en skid – andet end at være menneske. Men det gør hun til gengæld godt.

Samtidig er familiens liv tilpas gak-gak, at der er ingen af os, der helt kan forene os med det, men essensen, den kommer under huden på os. Måske kan man endda sige, at de fremprovokerer en kollektiv samvittighed over, at vi kun deler vores "gode liv" med omverdenen, så vi bakker op om deres.

Selvfølgelig ville jeg hellere ønske mig, at et af Danmarks største brands ikke havde en kriminel fortid, havde været stripper, og ikke promoverede den unarturlige skønhed – med tusser og silikonebabser. Det ville – i min optik – være bedre med en karakter, der havde et lidt andet generalieblad, men nu er det ikke sådan. Så vi må tage til takke med modige Linse indtil andre vælger at lægge livet ærligt frem til offentlig skue.

Jeg håber på mere Linse Kessler i 2017 – fra os alle.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Camilla Schwalbe (f.1986) er debattør og kommunikationsrådgiver og partner i SIVIL, Danmarks første socialøkonomiske kommunikationsbureau.
Seneste blogs
Af Jens-Kristian Lütken
17.10.17, 15:55
Politiet får ikke adgang til Europols databaser på mobilen Læs mere
Af Signe Munk
17.10.17, 14:45
Giv det perfekte menneske en fuck-finger. I stedet for at bygge glansbillederne op, så skal vi lade dem krakelere. Bare lidt. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
17.10.17, 13:01
Som et forsvar for shariaråd siger detektors vært, at de kun er rådgivende organer som rådgiver i religiøse spørgsmål, og at det intet har med afgivelsen af domme at gøre. Det er direkte misinformation. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.17, 23:28
Jeg giver Nye Borgerlige en chance til at vise, hvad de kan. Læs mere
Af Harun Demirtas
16.10.17, 18:42
Når du åbner dørene op for nye moskeer og imamer, selv om du ikke en gang har styr på dem, der er i Danmark i forvejen, som opfordrer til drab på jøder tre gader væk fra synagogen, låser du mange jøder indendørs med beskyttelse fra politi og militær. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.10.17, 11:56
Vi konkurrer i forvejen med andre lande. Lad os konkurrere noget mere internt. Læs mere
Af Josephine Fock
16.10.17, 09:59
Der er brug for indsatser, der øger trivslen hos de børnefamilier, som har oplevet krig og flugt på alt for nær hold. Det kræver, at regeringen udvider sit stramme fokus på beskæftigelse. Læs mere
Af Louis Jacobsen
15.10.17, 21:04
Der er mange på det fag- og ufaglærte arbejdsmarked, der gerne vil efteruddanne sig. Men vil vi have et arbejdsmarked, hvor det er let at hyre og fyre? Et arbejdsmarked, hvor vi altid skal være klar til at rykke os? Så må vi også indrette efteruddannelserne derefter. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
15.10.17, 14:59
Martin Ågerup sammenligner burkaen med Muhammedtegningerne – og så går det galt. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.10.17, 10:59
Det vil ikke lykkes med en taktisk tilgang til islam, for så længe muslimer bliver ved med at kalde sig muslimer, uden at ændre på islam, så har vi de problemer vi har i dag, og det vil kun blive værre. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her