*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Eksperterne viser vejen til bekæmpelse af radikalisering

Vi bliver nødt til at tale om noget. Jeg vil ikke skræmme jer eller overdrive alvoren, men faktum er, at vi har fået lige så mange henvendelser om radikalisering det første halve år af 2015 som i hele sidste år. Rekrutteringen af danske unge er blevet mere omfattende, aggressiv og udspekuleret. Det er et problem, vi er nødt til at diskutere.

Vi har brug for at styrke vores antiradikaliseringsindsats. Vi har brug for nye løsninger. Derfor har vi nedsat en ekspertgruppe, der skal hjælpe os med en ny indsats. I dag er de kommet med deres anbefalinger. Eksperterne foreslår flere forskellige ting.

For det første skal vi skabe et mere fintmasket net mellem myndighederne. Det kræver, at Københavns Kommune, politiet og Kriminalforsorgen arbejder tættere sammen, så vi aldrig taber en ung mellem flere stole. For det andet skal vi styrke vores sociale og demokratiske arbejde i skolerne. Fx med medborgerskab, samfundsfag og religionsundervisning.

Men vi skal også række udover egne rækker, hvis vi skal nå flere unge, inden det er for sent. Eksperterne anbefaler, at vi samarbejder med flere demokratiske muslimske organisationer og moskeer. Samarbejdet har den forudsætning, at det skal være ægte demokratiske organisationer med samme formål som os, nemlig at forhindre en radikalisering af danske unge. Lad mig sige det lige ud. Jeg har det faktisk dårligt med at understrege, at de muslimske organisationer og moskeer skal være demokratiske. For langt de fleste er jo demokratiske, så hvorfor understrege, at det er en forudsætning? For det første, fordi jeg ved, at det bliver en ufrugtbar politisk debat, hvis jeg ikke allerede på forhånd melder ud. For det andet, fordi vi jo desværre har set eksempler på det modsatte. Vi er derfor nødt til at være på den sikre side, når vi som offentlig myndighed samarbejder med andre. Det gælder i øvrigt alle miljøer. Ikke kun de muslimske.

Lad mig slå fast: Der er ingen nemme løsninger. Og vi må aldrig gradbøje hverken demokratiske principper eller borgernes retssikkerhed. Det er netop nu, at vores demokrati og retssamfund skal stå sin prøve. Men vi skal gøre alt, hvad vi kan inden for disse rammer for at få en stærk antiradikaliseringsindsats på tværs af kommuner og statslige myndigheder.

Der ligger en kæmpe opgave foran os, og jeg opfordrer inderligt den nye regering med justitsminister Søren Pind og integrationsminister Inger Støjberg i spidsen til at gå fordomsfrit og konstruktivt ind i arbejdet. Vi har brug for alle gode kræfter nu. Vi har ikke råd til politisk fnidder og symbolpolitik. Jeg er klar til at lægge gamle uenigheder til side, så vi sammen kan lære af hinandens erfaringer, dele vores viden og få skabt en stærkere og bedre indsats for de unge.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anna Mee Allerslev er Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København. Hun er født i Sydkorea i 1984 og opvokset i Greve på Vestegnen. Anna Mee er medlem af Radikale Venstres Hovedbestyrelse, Forretningsudvalg og er formand for parties kommunalpolitiske netværk. I 2009 blev hun valgt ind i Københavns Borgerrepræsentation og tiltrådte i 2011 som Radikales eneste borgmester i Danmark. Anna Mee er uddannet ba.scient.
Seneste blogs
Af Naser Khader
17.11.17, 15:53
For mig at se, er lakmusprøven om man er en ægte brun feminist, at man tør udfordre de kvindeundertrykkende passager i Koranen. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
17.11.17, 15:30
Kommunal- og regionsvalget er også et valg om fælles europæiske løsninger helt tæt på vores hverdag. Læs mere
Af Christel Schaldemose
17.11.17, 14:20
Udfasning af kulkraft inden 2030 er i bund og grund et godt mål. Men det er ikke regeringens eget. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.11.17, 21:09
De svenske politikere arbejder i hvert fald på det. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.11.17, 12:04
En opdeling af Københavns Kommune er ren logik. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.11.17, 09:30
Politikerne overlader os til halal. De giver os islam. De giver os militserne, det religiøse politi og moskeerne. Læs mere
Af Harun Demirtas
15.11.17, 22:10
I stedet for at træde i karakter og løse de mange problemer, vi står i til halsen, stirrer de på vores 29 minutters pause. Det er - for at sige det ligeud - ren idioti! Læs mere
Af Christina Egelund
15.11.17, 11:28
Forleden var der et vælgermøde på Frederiksberg i Københavnsområdet. Her rejste en lille pige sig op og spurgte de lokale politikere, hvad de vil gøre ved, at hun har en veninde i 3. klasse, der har været sygemeldt i tre måneder med stress. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
15.11.17, 10:55
Ungdomshuset er endnu engang arnested for hærværk og anti-demokratiske aktiviteter Læs mere
Af Christel Schaldemose
14.11.17, 17:59
Malta er hverken som Polen eller Ungarn. Men landet har brug for en hånd, og den har de selv rakt ud efter. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her