*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mandesex er stadig tabu. Kvindesex er ikke mere

Hvorfor ikke smække stiliserede penisser op på bagtæppet, når man optræder med for eksempel Led Zeppelin Jam?

Den kvindelige seksualitet er nogenlunde aftabuiseret. Så hvad stiller vi nu op med den mandlige? For nylig spillede den populære svenske sanger Tove Lo på den odenseanske musikfestival Tinderbox.

Tove Los sange er bramfri, men også poetiske og en æggende blanding af noget sårbart og livskraftigt.

Desuden har de melodi og nuancer i lydbilledet, hvilket desværre ikke er så almindeligt i moderne populærmusik. Altså: Alt i alt en spændende ung kvindelig kunstner.

Dog er det lidt interessant at se, hvordan hendes bagtæppe består af et stiliseret billede af to kvindelige kønsorganer.

Det lyder måske lidt overvældende, men det skal understreges, at de stiliserede kønsorganer er udført meget smagfuldt. Dog vækker det tanker, at man i dag godt kan optræde som kvindelig kunstner med store billeder af - pardon my french - tissekoner på sit bagtæppe.

Det giver en indikation af, at den kvindelige seksualitet er aftabuiseret.

Og det er meget godt. Tabuer er ikke godt for alverden.

Dog giver det anledning til at spørge om, hvorvidt en mandlig kunstner i dag kunne slippe af sted med at turnere verden rundt med et bagtæppe med to store stiliserede fallosser.

Altså, om den mandlige seksualitet er aftabuiseret.

Jeg vil tro, at en mandlig stjerne, der udsmykkede sit bagtæppe med stiliserede penisser, ville blive anklaget for at være aggressiv. Fordi den maskuline seksualitet sådan set er tabuiseret.

Grunden til, at vi ikke taler om, den ikkeaggressive maskuline seksualitet er, at maskulin seksualitet gennem årtusinderne er blevet brugt som våben. Men det ændrer ikke på, at den gennemsnitlige, vesteuropæiske mands seksualitet sikkert er ganske godmodig. Så hvorfor ikke smække stiliserede penisser op på bagtæppet, når man optræder med for eksempel Led Zeppelin Jam? Det er helt fint, hvis vi har fået aftabuiseret kvindelig seksualitet. Men måske det var på tide, at vi også aftabuiserede den mandlige? Måske vi kan gøre det uden at behøve at smække billeder af stiliserede fallosser op på diverse bagtæpper.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Angela Brink (f. 1972) er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2000. Forud for det læste hun religionsvidenskab ved Aarhus Universitet i tre år. Hun har blandt andet arbejdet som reporter på TV2/Nyhederne, som nyhedsanalytiker i tænketanken The Emirates Center for Strategic Studies and Research i De Forenede Arabiske Emirater og som chef for kommunikation og public affairs i tænketanken CEPOS. I 2002 udgav hun romanen Tæsk på forlaget Gyldendal.
Seneste blogs
Af Siddik Lausten
22.09.17, 15:44
Alt for mange stoler blindt på de informationer, som de får gennem deres søgninger på Google. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
22.09.17, 15:32
Af Olav Skaaning Andersen
22.09.17, 11:27
Der er fremgang at spore, men statsministeren slider stadig med sin troværdighed Læs mere
Af Rune Lund
22.09.17, 10:07
En månedlang kamp med ministerspørgsmål i lange baner har presset en modstræbende regering til at lukke leasing-skattehullet. Det er en stor sejr, der potentielt kan måles i milliarder af kroner. Læs mere
Af Jens Kindberg
22.09.17, 06:12
Nu starter nedsmeltningen hos Det Radikale Venstre Læs mere
Af Signe Munk
21.09.17, 18:03
Jo, Løkke, Pape og Samuelsen. Nedskæringer for 1 mia. på vores uddannelser kan mærkes. Det er helt sort. Læs mere
Af Mikael Jalving
21.09.17, 13:07
Cykling er konservativt. Den dyrker gentagelsen, vanen, øvelsen, kontinuiteten og respekten for det givne. Cykling er ikke kun en kirke, cykling er også en kongerække. Læs mere
Af Rune Lund
21.09.17, 12:07
Der er flertal for en omlægning af registreringsafgiften, der fremmer miljø, sikkerhed og lukker skattehuller. DF kan vælge at banke regeringen på plads, eller lade sig kue af Liberal Alliance. Læs mere
Af Holger K Nielsen
20.09.17, 15:11
For nylig kom det frem at Stanislav Petrov er død. Eller rettere: han døde i maj måned men først nu er dødsfaldet kommet frem til en større offentlighed Læs mere
Af Anders Vistisen
20.09.17, 10:42
De Konservatives formand i EU-Parlamentet vil undertrykke anderledes tænkende og har et føderalistisk syn på fremtidens EU Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her