*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mandesex er stadig tabu. Kvindesex er ikke mere

Hvorfor ikke smække stiliserede penisser op på bagtæppet, når man optræder med for eksempel Led Zeppelin Jam?

Den kvindelige seksualitet er nogenlunde aftabuiseret. Så hvad stiller vi nu op med den mandlige? For nylig spillede den populære svenske sanger Tove Lo på den odenseanske musikfestival Tinderbox.

Tove Los sange er bramfri, men også poetiske og en æggende blanding af noget sårbart og livskraftigt.

Desuden har de melodi og nuancer i lydbilledet, hvilket desværre ikke er så almindeligt i moderne populærmusik. Altså: Alt i alt en spændende ung kvindelig kunstner.

Dog er det lidt interessant at se, hvordan hendes bagtæppe består af et stiliseret billede af to kvindelige kønsorganer.

Det lyder måske lidt overvældende, men det skal understreges, at de stiliserede kønsorganer er udført meget smagfuldt. Dog vækker det tanker, at man i dag godt kan optræde som kvindelig kunstner med store billeder af - pardon my french - tissekoner på sit bagtæppe.

Det giver en indikation af, at den kvindelige seksualitet er aftabuiseret.

Og det er meget godt. Tabuer er ikke godt for alverden.

Dog giver det anledning til at spørge om, hvorvidt en mandlig kunstner i dag kunne slippe af sted med at turnere verden rundt med et bagtæppe med to store stiliserede fallosser.

Altså, om den mandlige seksualitet er aftabuiseret.

Jeg vil tro, at en mandlig stjerne, der udsmykkede sit bagtæppe med stiliserede penisser, ville blive anklaget for at være aggressiv. Fordi den maskuline seksualitet sådan set er tabuiseret.

Grunden til, at vi ikke taler om, den ikkeaggressive maskuline seksualitet er, at maskulin seksualitet gennem årtusinderne er blevet brugt som våben. Men det ændrer ikke på, at den gennemsnitlige, vesteuropæiske mands seksualitet sikkert er ganske godmodig. Så hvorfor ikke smække stiliserede penisser op på bagtæppet, når man optræder med for eksempel Led Zeppelin Jam? Det er helt fint, hvis vi har fået aftabuiseret kvindelig seksualitet. Men måske det var på tide, at vi også aftabuiserede den mandlige? Måske vi kan gøre det uden at behøve at smække billeder af stiliserede fallosser op på diverse bagtæpper.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Angela Brink (f. 1972) er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2000. Forud for det læste hun religionsvidenskab ved Aarhus Universitet i tre år. Hun har blandt andet arbejdet som reporter på TV2/Nyhederne, som nyhedsanalytiker i tænketanken The Emirates Center for Strategic Studies and Research i De Forenede Arabiske Emirater og som chef for kommunikation og public affairs i tænketanken CEPOS. I 2002 udgav hun romanen Tæsk på forlaget Gyldendal.
Seneste blogs
Af Jens Kindberg
18.11.17, 13:36
Der er ikke en fugl, fisk eller frø, som har fået det bedre i 2027 med den nuværende tilgang. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
18.11.17, 12:52
Det er betænkeligt, at fædregrupper og imamer - under politiets radar - kan overtale kriminelle bander til en 'våbenhvile'. Læs mere
Af Naser Khader
17.11.17, 15:53
For mig at se, er lakmusprøven om man er en ægte brun feminist, at man tør udfordre de kvindeundertrykkende passager i Koranen. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
17.11.17, 15:30
Kommunal- og regionsvalget er også et valg om fælles europæiske løsninger helt tæt på vores hverdag. Læs mere
Af Christel Schaldemose
17.11.17, 14:20
Udfasning af kulkraft inden 2030 er i bund og grund et godt mål. Men det er ikke regeringens eget. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.11.17, 21:09
De svenske politikere arbejder i hvert fald på det. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.11.17, 12:04
En opdeling af Københavns Kommune er ren logik. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.11.17, 09:30
Politikerne overlader os til halal. De giver os islam. De giver os militserne, det religiøse politi og moskeerne. Læs mere
Af Harun Demirtas
15.11.17, 22:10
I stedet for at træde i karakter og løse de mange problemer, vi står i til halsen, stirrer de på vores 29 minutters pause. Det er - for at sige det ligeud - ren idioti! Læs mere
Af Christina Egelund
15.11.17, 11:28
Forleden var der et vælgermøde på Frederiksberg i Københavnsområdet. Her rejste en lille pige sig op og spurgte de lokale politikere, hvad de vil gøre ved, at hun har en veninde i 3. klasse, der har været sygemeldt i tre måneder med stress. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her