*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mandesex er stadig tabu. Kvindesex er ikke mere

Hvorfor ikke smække stiliserede penisser op på bagtæppet, når man optræder med for eksempel Led Zeppelin Jam?

Den kvindelige seksualitet er nogenlunde aftabuiseret. Så hvad stiller vi nu op med den mandlige? For nylig spillede den populære svenske sanger Tove Lo på den odenseanske musikfestival Tinderbox.

Tove Los sange er bramfri, men også poetiske og en æggende blanding af noget sårbart og livskraftigt.

Desuden har de melodi og nuancer i lydbilledet, hvilket desværre ikke er så almindeligt i moderne populærmusik. Altså: Alt i alt en spændende ung kvindelig kunstner.

Dog er det lidt interessant at se, hvordan hendes bagtæppe består af et stiliseret billede af to kvindelige kønsorganer.

Det lyder måske lidt overvældende, men det skal understreges, at de stiliserede kønsorganer er udført meget smagfuldt. Dog vækker det tanker, at man i dag godt kan optræde som kvindelig kunstner med store billeder af - pardon my french - tissekoner på sit bagtæppe.

Det giver en indikation af, at den kvindelige seksualitet er aftabuiseret.

Og det er meget godt. Tabuer er ikke godt for alverden.

Dog giver det anledning til at spørge om, hvorvidt en mandlig kunstner i dag kunne slippe af sted med at turnere verden rundt med et bagtæppe med to store stiliserede fallosser.

Altså, om den mandlige seksualitet er aftabuiseret.

Jeg vil tro, at en mandlig stjerne, der udsmykkede sit bagtæppe med stiliserede penisser, ville blive anklaget for at være aggressiv. Fordi den maskuline seksualitet sådan set er tabuiseret.

Grunden til, at vi ikke taler om, den ikkeaggressive maskuline seksualitet er, at maskulin seksualitet gennem årtusinderne er blevet brugt som våben. Men det ændrer ikke på, at den gennemsnitlige, vesteuropæiske mands seksualitet sikkert er ganske godmodig. Så hvorfor ikke smække stiliserede penisser op på bagtæppet, når man optræder med for eksempel Led Zeppelin Jam? Det er helt fint, hvis vi har fået aftabuiseret kvindelig seksualitet. Men måske det var på tide, at vi også aftabuiserede den mandlige? Måske vi kan gøre det uden at behøve at smække billeder af stiliserede fallosser op på diverse bagtæpper.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Angela Brink (f. 1972) er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2000. Forud for det læste hun religionsvidenskab ved Aarhus Universitet i tre år. Hun har blandt andet arbejdet som reporter på TV2/Nyhederne, som nyhedsanalytiker i tænketanken The Emirates Center for Strategic Studies and Research i De Forenede Arabiske Emirater og som chef for kommunikation og public affairs i tænketanken CEPOS. I 2002 udgav hun romanen Tæsk på forlaget Gyldendal.
Seneste blogs
Af Anders Vistisen
20.07.17, 10:34
Hvis flyttecirkusset nogensinde skal stoppes, er det eneste realistiske at flytte EU-Parlamentet permanent til Strasbourg i Frankrig. Læs mere
Af Angela Brink
20.07.17, 01:17
Der er intet, der er helligt i Danmark. Det er derfor, vi gør grin med alt lige fra blondiner til handikappede, sorte, århusianere og mænd med hang til yngre kvinder. Men er det overhovedet vigtigt? Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
19.07.17, 21:52
Når eksperter erklærer, at straf ikke virker ved at henvise til forskning, der viser det modsatte. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
18.07.17, 14:30
Selvom det danske motorvejsnet med undtagelse af Storebæltsbroen er til gratis afbenyttelse for landets turister, så rippes danskere på Europas vejnet. Udviklingen går i retningen af nye vejafgifter til danskere på jagt efter lidt velfortjent sol sydpå. Læs mere
Af Jens Kindberg
18.07.17, 11:44
Dette er en hyldest til det Danmark, jeg vil bevare. Læs mere
Af Angela Brink
17.07.17, 14:38
Hvorfor ikke smække stiliserede penisser op på bagtæppet, når man optræder med for eksempel Led Zeppelin Jam? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.07.17, 14:20
Sådan lyder overskriften i BT i dag. Ja, vi ved det godt. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
16.07.17, 11:25
Så i mens de arbejder med selverkendelsen, så handler vi andre. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.07.17, 08:39
Mogens Lykketoft er emblematisk for den del af 68-bevægelsen, der gik ind i politik og fik medhold det meste af vejen, og som er hovedansvarlig for de fleste af Danmarks strukturelle problemer. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.07.17, 23:16
Der er ingen tvivl om at Nordvest Privatskole skal lukkes, og denne her sag, fortæller os at tilsynet, absolut ikke har gjort sit arbejde godt nok, og man kan frygte at lignende forhold, også gør sig gældende på andre muslimske privatskoler. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her