*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Rend og hop, stalker-type

Grunden til, jeg ikke har blogget længe, er travlhed. Og så en virkelig ubehagelig web-stalker. Men han kan rende og hoppe, kan han.

Det er klart, at når man er i den privilegerede position at kunne blogge, så er der ikke noget at brokke sig over.

Som jeg tidligere har skrevet, mener jeg ikke, at den offentlige debat er tjent med, at vi bare er nogle, der står og råber fra hver vores tue. Tværtimod er der behov for, vi svarer hinanden igen, at vi samtaler og ikke bare brøler i hver vores skov.

Personligt har jeg ret gode erfaringer med at snakke stille og roligt med folk. Og jeg kan godt lide at debattere. Derfor har det været en absurd og stærkt demotiverende oplevelse at blive jagtet rund på nettet af en person, som jeg hurtigt måtte erkende slet ikke var interesseret i dialog, men kun i … ja, jeg ved faktisk ikke hvad.

Jeg vil ikke trætte Dem med, hvad denne personnage, har skrevet til mig af mærkelige ting. Men han kan, sagt med størst mulig jysk underdrivelse, ikke så godt lide mig og denne blog. Han synes, jeg skal mene noget andet (det er dog uklart hvad), og at jeg alene fortjener hån og tilsvining. Sådan er der muligvis flere, der har det. Men til forskel fra de fleste, som synes en eller anden kommentator er et fæ, så opretter den her mand falske profiler på Twitter og Facebook, hvorfra han med en indædt hadefuldhed kontakter mig og redegør i detaljer for, hvorfor og hvordan jeg bør tie – meget gerne i al fremtid.

Men ved du hvad, stalker-type. Rend og hop. Jeg hylder det frie ord, også for dem, der er uenige med mig. Faktisk synes jeg, det kan være spændende, når vi tænker forskelligt. Vel er der nogen, der er lige ved at give mig et bomsislag på grund af det, de mener. Men jeg vil aldrig nogensinde forfølge dem med direkte og personlige beskeder om, de skal tie. Tværtimod. Lad os få tingene frem i lyset. Des mere vederstyggelig en holdning er, des vigtigere er det, den kommer frem i offentligheden, så den kan blive sagt imod.

Også du burde komme frem i lyset. Det er klart, at når man mentalt bor på undersiden af en sten, så bliver det hele så trist. Det er også klart, at dem, der lyser eller bare orienterer sig mod solen i stedet for mod den gustne gødning, du tilsyneladende har indeni, selvfølgelig provokerer.

Altså, stalker-type. Jeg synes, at i stedet for, jeg belemrer den i forvejen hårdt forspændte ordensmagt med dine mærkelige beskeder, så skulle du prøve at tale med nogle af dine venner. Eller – hvis du ikke har nogen, hvilket jeg sådan set ville finde forståeligt – en billetkontrollør, en kioskmedarbejder eller en helt tredje (men du skal selvfølgelig lige huske at afbryde dit kontaktforsøg, når de beder dig lade dem være). Og et godt råd i den forbindelse: Øv dig i at lade være med at svine folk til med alt muligt, hvis de er uenige med dig. Så bliver det hele så trist, kære stalker-type. Og så bliver du bare ved med at sidde forkrampet og ensom tilbage.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Angela Brink (f. 1972) er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2000. Forud for det læste hun religionsvidenskab ved Aarhus Universitet i tre år. Hun har blandt andet arbejdet som reporter på TV2/Nyhederne, som nyhedsanalytiker i tænketanken The Emirates Center for Strategic Studies and Research i De Forenede Arabiske Emirater og som chef for kommunikation og public affairs i tænketanken CEPOS. I 2002 udgav hun romanen Tæsk på forlaget Gyldendal.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.17, 23:28
Jeg giver Nye Borgerlige en chance til at vise, hvad de kan. Læs mere
Af Harun Demirtas
16.10.17, 18:42
Når du åbner dørene op for nye moskeer og imamer, selv om du ikke en gang har styr på dem, der er i Danmark i forvejen, som opfordrer til drab på jøder tre gader væk fra synagogen, låser du mange jøder indendørs med beskyttelse fra politi og militær. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.10.17, 11:56
Vi konkurrer i forvejen med andre lande. Lad os konkurrere noget mere internt. Læs mere
Af Josephine Fock
16.10.17, 09:59
Der er brug for indsatser, der øger trivslen hos de børnefamilier, som har oplevet krig og flugt på alt for nær hold. Det kræver, at regeringen udvider sit stramme fokus på beskæftigelse. Læs mere
Af Louis Jacobsen
15.10.17, 21:04
Der er mange på det fag- og ufaglærte arbejdsmarked, der gerne vil efteruddanne sig. Men vil vi have et arbejdsmarked, hvor det er let at hyre og fyre? Et arbejdsmarked, hvor vi altid skal være klar til at rykke os? Så må vi også indrette efteruddannelserne derefter. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
15.10.17, 14:59
Martin Ågerup sammenligner burkaen med Muhammedtegningerne – og så går det galt. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.10.17, 10:59
Det vil ikke lykkes med en taktisk tilgang til islam, for så længe muslimer bliver ved med at kalde sig muslimer, uden at ændre på islam, så har vi de problemer vi har i dag, og det vil kun blive værre. Læs mere
Af Annika Smith
15.10.17, 10:13
Så kunne jeg føre panodilpolitik og håbe, at vælgerne ikke opdagede symptombehandlingen Læs mere
Af Mikael Jalving
15.10.17, 08:23
Tænk, hvis de nationale forpligtelser stod over de internationale forpligtelser. Tænk, hvis opgaven var bunden, ikke en fri leg eller tumleplads for kaospiloter. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.10.17, 10:03
En tidligere socialdemokrat og tidligere DF'er, nu NB, betvivler om jeg er konservativ. Her er mit svar. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her