*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Rend og hop, stalker-type

Grunden til, jeg ikke har blogget længe, er travlhed. Og så en virkelig ubehagelig web-stalker. Men han kan rende og hoppe, kan han.

Det er klart, at når man er i den privilegerede position at kunne blogge, så er der ikke noget at brokke sig over.

Som jeg tidligere har skrevet, mener jeg ikke, at den offentlige debat er tjent med, at vi bare er nogle, der står og råber fra hver vores tue. Tværtimod er der behov for, vi svarer hinanden igen, at vi samtaler og ikke bare brøler i hver vores skov.

Personligt har jeg ret gode erfaringer med at snakke stille og roligt med folk. Og jeg kan godt lide at debattere. Derfor har det været en absurd og stærkt demotiverende oplevelse at blive jagtet rund på nettet af en person, som jeg hurtigt måtte erkende slet ikke var interesseret i dialog, men kun i … ja, jeg ved faktisk ikke hvad.

Jeg vil ikke trætte Dem med, hvad denne personnage, har skrevet til mig af mærkelige ting. Men han kan, sagt med størst mulig jysk underdrivelse, ikke så godt lide mig og denne blog. Han synes, jeg skal mene noget andet (det er dog uklart hvad), og at jeg alene fortjener hån og tilsvining. Sådan er der muligvis flere, der har det. Men til forskel fra de fleste, som synes en eller anden kommentator er et fæ, så opretter den her mand falske profiler på Twitter og Facebook, hvorfra han med en indædt hadefuldhed kontakter mig og redegør i detaljer for, hvorfor og hvordan jeg bør tie – meget gerne i al fremtid.

Men ved du hvad, stalker-type. Rend og hop. Jeg hylder det frie ord, også for dem, der er uenige med mig. Faktisk synes jeg, det kan være spændende, når vi tænker forskelligt. Vel er der nogen, der er lige ved at give mig et bomsislag på grund af det, de mener. Men jeg vil aldrig nogensinde forfølge dem med direkte og personlige beskeder om, de skal tie. Tværtimod. Lad os få tingene frem i lyset. Des mere vederstyggelig en holdning er, des vigtigere er det, den kommer frem i offentligheden, så den kan blive sagt imod.

Også du burde komme frem i lyset. Det er klart, at når man mentalt bor på undersiden af en sten, så bliver det hele så trist. Det er også klart, at dem, der lyser eller bare orienterer sig mod solen i stedet for mod den gustne gødning, du tilsyneladende har indeni, selvfølgelig provokerer.

Altså, stalker-type. Jeg synes, at i stedet for, jeg belemrer den i forvejen hårdt forspændte ordensmagt med dine mærkelige beskeder, så skulle du prøve at tale med nogle af dine venner. Eller – hvis du ikke har nogen, hvilket jeg sådan set ville finde forståeligt – en billetkontrollør, en kioskmedarbejder eller en helt tredje (men du skal selvfølgelig lige huske at afbryde dit kontaktforsøg, når de beder dig lade dem være). Og et godt råd i den forbindelse: Øv dig i at lade være med at svine folk til med alt muligt, hvis de er uenige med dig. Så bliver det hele så trist, kære stalker-type. Og så bliver du bare ved med at sidde forkrampet og ensom tilbage.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Angela Brink (f. 1972) er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2000. Forud for det læste hun religionsvidenskab ved Aarhus Universitet i tre år. Hun har blandt andet arbejdet som reporter på TV2/Nyhederne, som nyhedsanalytiker i tænketanken The Emirates Center for Strategic Studies and Research i De Forenede Arabiske Emirater og som chef for kommunikation og public affairs i tænketanken CEPOS. I 2002 udgav hun romanen Tæsk på forlaget Gyldendal.
Seneste blogs
Af Eva Kjer Hansen
28.06.17, 15:47
Frisindet skal udleves, ikke bare hyldes i skåltaler. Læs mere
Af Mikael Jalving
28.06.17, 12:43
Af Christian Rabjerg Madsen
28.06.17, 10:24
Demokratiet påføres varig skade, hvis Inger Støjberg er hævet over loven. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
27.06.17, 17:38
I så fald skal han stort set ophæve tyngdeloven. Læs mere
Af Camilla Schwalbe
27.06.17, 13:26
Jeg bliver forarget, og er lige ved at gå i fælden, men så minder jeg mig selv om, at mediestanden er ukritisk, og at virkeligheden sjældent afbilledes proportionelt i medierne. Læs mere
Af Christina Egelund
27.06.17, 12:51
Jeg tænker på jer i disse dage, når jeg læser og hører debatten om nutidens curlingforældre. I vil på Roskilde, selvfølgelig vil I det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
27.06.17, 12:34
DR- dokumentar tegner et nyt billede af hele EU-sagen. Læs mere
Af Jens Kindberg
27.06.17, 11:48
Udlændingedebatten raser som aldrig før i landet, hvem kan stramme mest? Læs mere
Af Harun Demirtas
27.06.17, 10:13
Jeg nægter at høre på en minister, der efterlader syge børn og svage patienter i deres seng uden menneskeligt hensyn. Læs mere
Af Siddik Lausten
26.06.17, 17:46
Selvfølgelig skal statsministeren ønske ”glædelig Eid”. Og måske var der langt flere danskere, der skulle gøre det samme. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her