*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Rend og hop, stalker-type

Grunden til, jeg ikke har blogget længe, er travlhed. Og så en virkelig ubehagelig web-stalker. Men han kan rende og hoppe, kan han.

Det er klart, at når man er i den privilegerede position at kunne blogge, så er der ikke noget at brokke sig over.

Som jeg tidligere har skrevet, mener jeg ikke, at den offentlige debat er tjent med, at vi bare er nogle, der står og råber fra hver vores tue. Tværtimod er der behov for, vi svarer hinanden igen, at vi samtaler og ikke bare brøler i hver vores skov.

Personligt har jeg ret gode erfaringer med at snakke stille og roligt med folk. Og jeg kan godt lide at debattere. Derfor har det været en absurd og stærkt demotiverende oplevelse at blive jagtet rund på nettet af en person, som jeg hurtigt måtte erkende slet ikke var interesseret i dialog, men kun i … ja, jeg ved faktisk ikke hvad.

Jeg vil ikke trætte Dem med, hvad denne personnage, har skrevet til mig af mærkelige ting. Men han kan, sagt med størst mulig jysk underdrivelse, ikke så godt lide mig og denne blog. Han synes, jeg skal mene noget andet (det er dog uklart hvad), og at jeg alene fortjener hån og tilsvining. Sådan er der muligvis flere, der har det. Men til forskel fra de fleste, som synes en eller anden kommentator er et fæ, så opretter den her mand falske profiler på Twitter og Facebook, hvorfra han med en indædt hadefuldhed kontakter mig og redegør i detaljer for, hvorfor og hvordan jeg bør tie – meget gerne i al fremtid.

Men ved du hvad, stalker-type. Rend og hop. Jeg hylder det frie ord, også for dem, der er uenige med mig. Faktisk synes jeg, det kan være spændende, når vi tænker forskelligt. Vel er der nogen, der er lige ved at give mig et bomsislag på grund af det, de mener. Men jeg vil aldrig nogensinde forfølge dem med direkte og personlige beskeder om, de skal tie. Tværtimod. Lad os få tingene frem i lyset. Des mere vederstyggelig en holdning er, des vigtigere er det, den kommer frem i offentligheden, så den kan blive sagt imod.

Også du burde komme frem i lyset. Det er klart, at når man mentalt bor på undersiden af en sten, så bliver det hele så trist. Det er også klart, at dem, der lyser eller bare orienterer sig mod solen i stedet for mod den gustne gødning, du tilsyneladende har indeni, selvfølgelig provokerer.

Altså, stalker-type. Jeg synes, at i stedet for, jeg belemrer den i forvejen hårdt forspændte ordensmagt med dine mærkelige beskeder, så skulle du prøve at tale med nogle af dine venner. Eller – hvis du ikke har nogen, hvilket jeg sådan set ville finde forståeligt – en billetkontrollør, en kioskmedarbejder eller en helt tredje (men du skal selvfølgelig lige huske at afbryde dit kontaktforsøg, når de beder dig lade dem være). Og et godt råd i den forbindelse: Øv dig i at lade være med at svine folk til med alt muligt, hvis de er uenige med dig. Så bliver det hele så trist, kære stalker-type. Og så bliver du bare ved med at sidde forkrampet og ensom tilbage.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Angela Brink (f. 1972) er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2000. Forud for det læste hun religionsvidenskab ved Aarhus Universitet i tre år. Hun har blandt andet arbejdet som reporter på TV2/Nyhederne, som nyhedsanalytiker i tænketanken The Emirates Center for Strategic Studies and Research i De Forenede Arabiske Emirater og som chef for kommunikation og public affairs i tænketanken CEPOS. I 2002 udgav hun romanen Tæsk på forlaget Gyldendal.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
21.08.17, 15:33
Og det kan venstrefløjen takke sig selv for. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
21.08.17, 13:59
Danmarks længste stadionpølser fås i Sundby Idrætspark Læs mere
Af Gitte Seeberg
21.08.17, 12:52
Det må ikke være kreative leasingmodeller og dermed statskassen, der skal der gøre udslaget for forbrugerens valg. Derfor skal bilafgifterne omlægges til en teknisk model baseret på sikkerhed og miljø. Læs mere
Af Siddik Lausten
21.08.17, 11:55
Vores muslimske landsmænd skal i langt højere grad aktiveres i kampen mod radikalisering og terrorisme. Læs mere
Af Mikael Jalving
21.08.17, 11:17
Så stedmoderligt har vi behandlet historien, at vi kalder den fortid. Den var død, borte, forbi. Men nu kommer den igen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
19.08.17, 18:40
Tilbederne af Fremskridtet forstår ikke, hvorfor deres multikulturelle eksperiment er gået galt. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
19.08.17, 14:05
Psykologisk er der tale om en kognitiv dissonans, hvor ens eget verdensbillede af islam, ikke passer overens med virkelighedens islam. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
19.08.17, 12:07
PRIDE: Vi skal ikke acceptere, at ens sociale status, selvrespekt og respekt fra andre afhænger af, at man ikke træder udenfor. Alle bøsser skal være pridebøsser, hvis de ellers tør og kan. Læs mere
Af Annika Smith
18.08.17, 15:18
Jeg ved ikke, hvem der fandt på, at den naturlige kvindekrop skulle skæres ud af modebilledet. Men jeg kan med sikkerhed sige, at jeg synes, vedkommende var en idiot. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
18.08.17, 08:19
Trump har vist sig at være problemet. Ikke løsningen. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her