*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Socialdemokraterne åbner ladeport for migranter og flygtninge til Europa

Peter Hummelgaard og Socialdemokraterne ønsker en ny asylmodel, der vil føre til en voldsom vækst i asylansøgere

Socialdemokraternes EU-ordfører, Peter Hummelgaard, har gennem længere tid turneret rundt med, hvad han kalder en ny løsning på at håndtere flygtninge- og migrationspresset. Budskabet gentager Hummelgaard i en kronik i Politiken 16.oktober.

Peter Hummelgaard og Socialdemokraterne ønsker et stop for spontan asylansøgninger i Europa, og det skal fremover kun være muligt for migranter og flygtninge at søge asyl i lejre i nærområderne.

På papiret kan forslaget lyde meget godt, men djævlen ligger som bekendt i detaljen. Konsekvensen af Hummelgaards forslag vil medføre, at asyltallet vil eksplodere. FN anslår, at der på verdensplan lige nu er 40-60 mio. konventionsflygtninge, hvoraf en stor del vil kunne få asyl. Derfor vil en virkeliggørelse af Socialdemokraternes idé være en katastrofe, der vil føre til langt, langt flere asylansøgere i Danmark.

Læg dertil, at forslaget fra Socialdemokraterne, hvis det skal være en succes, kræver fælles EU-regler for asyl og omfordeling af asylansøgere. Det vil betyde, at Danmark vil stå til at modtage langt flere asylansøgere end det for nuværende allerede høje tal.

Nej, den eneste løsning på migrantkrisen er den australske model. Alle, der prøver at komme til Europa, skal sendes tilbage til lejre i nærområderne. Det vil betyde, at ingen vil få asyl i Europa eller Danmark. Vurderes personerne at have behov for beskyttelse, vil de blive tildelt humanitær ophold i lejrene.

Det mest naturlige ville selvfølgelig have været at få dette svar til Socialdemokraterne og Peter Hummelgaard trykt i Politiken, hvor hans kronik i første omgang var. Men Politiken, der ellers bryster sig af at ville debatten, ønskede åbenbart ikke debat om en kronik, som den selv har haft i sin avis.

Peter Hummelgaard kalder selv forslaget i sin kronik for det mest ’humane og solidariske’. Om det så gør ham til et bedre mennesker end os andre, ved jeg ikke.

For mig er det mest afgørende, at det danske asyltal, uanset hvor der søges, falder endnu mere.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han bl.a. beskæftiger sig budget og migrationsforhold. Anders Vistisen er tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom, og han er uddannet cand.jur.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
22.11.17, 13:16
Merkels problem er også vores problem. Migranterne kan ikke fortsætte med at komme herop, uden at vores samfund forvandles til uigenkendelighed. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
22.11.17, 09:13
Der er plads til en ret stor religiøs sekt hertillands. Læs mere
Af Anders Vistisen
21.11.17, 12:23
Danske skatteydere kan glæde sig over, at det europæiske lægemiddelagentur ikke endte i Danmark. Læs mere
Af Rune Lund
20.11.17, 23:16
Alle steder i kommuner og regioner, hvor vi kan forhindre skattespekulanterne i at få snablen ned i fælleskassen, er en sejr. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
20.11.17, 20:42
På en god dag er DR's Detektor bare mildt ubegavet og venstreorienteret. På en dårlig er det sammenligneligt med propganda fra den gamle østblok. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.11.17, 15:46
Efter 100 år med Socialdemokratiet ved magten i København er der brug for forandring og nytænkning Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
20.11.17, 13:23
Da Socialdemokratiet i 2015 advarede om, at Venstre ville skære velfærden, afviste V-borgmestrene det som en skræmmekampagne. I dag kan vi desværre konstatere, at Socialdemokratiet fik ret. Venstre har skåret dybt i velfærden. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.11.17, 11:02
Magtmisbrug og sexchikane er alvorligt. Det må Alternativet forholde sig til - partinavn eller ej. Læs mere
Af Christel Schaldemose
20.11.17, 09:54
EU har pæne og grimme ansigter. I dag kommer vi til at se et af de grimmeste. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.11.17, 09:30
Protesten kan sagtens komme nedefra og igen og igen, det er faktisk livsnerven i et demokrati. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her