*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

De konservatives virkelige ansigt i EU? Søren Pape skylder svar

De Konservatives formand i EU-Parlamentet vil undertrykke anderledes tænkende og har et føderalistisk syn på fremtidens EU

Det Konservative Folkeparti er i EU medlem af det europæiske parti, EPP. For nylig havde Justitsminister og partiformand, Søren Pape Poulsen, og medlem af Europa-Parlamentet Bendt Bendtsen så inviteret deres europæiske venner til partimøde i København. I den forbindelse lavede mediet Altinget et interview med formanden for EPP, tyskeren Manfred Weber.

Og det var interessante sager, der kom ud af munden på de konservatives leder i EU. Han udtalte f.eks. at det skal være enormt hårde betingelser, der møder Storbritannien i deres forhandlinger om at forlade EU. Han slog fast, at national grænsekontrol er noget midlertidigt, der skal ophøre. Ligesom han slår fast, at Merkel og EU bør være den frie verdens leder.

Alle ting, som vi der til dagligt beskæftiger os med EU er vandt til at høre. Men det er nu interessant at spørge Det Konservative Folkeparti, der ja har inviteret deres ven Weber til København om de virkelig deler opfattelse med deres parti i EU på disse centrale spørgsmål?

Den mest overraskende melding fra Weber var nok i virkeligheden følgende udsagn:

 ” Vi er EU, og vi burde ikke være så dumme og naive, at vi finansierer vores fjender. Derfor mener jeg, at vi skal stoppe med at betale for de antieuropæiske partier, der vil ødelægge unionen. ”  

Det kan virke underligt, at en tysker med deres historiske fortilfælde med massiv undertrykkelse af anderledes, politisk tænkende i ramme alvor foreslår, at der skal gøres forskel på, hvilke midler der stilles til rådighed for folkevalgte medlemmer af et parlament alt efter, om de er enige med flertallet eller ej.

Det svarer jo til, at Kristian Thulesen Dahl foreslog, at Enhedslisten ikke skulle have noget partitilskud, fordi de ikke fuldt ud støtter markedsøkonomien, men alligevel profitere fra den skat som vores økonomiske model generere. Et helt utænkeligt scenarie, som også ville have medført et kæmpe ramaskrig hos danske politikere og presse.

Derfor tvinges jeg til at spørge de konservative:

Mener I, at ovenstående holdninger er i overensstemmelse med den pluralistiske og demokratiske tradition, vi har i Danmark?

Mener I virkelig, at man ikke skal behandle folkevalgte medlemmer af et parlament ligeligt og på samme vilkår?

Mener I virkelig, at de skatteborgerkroner EU anvender, som også er betalt af EU-skeptikere bl.a. i Danmark, skal reserveres udelukkende til EU-positiv propaganda?

Mener I i det mindste ikke, at i så fald skal det være muligt for de mange danskere, der er skeptiske over for EU, at undlade at betale til denne form for politisk propaganda, som de er uenige i?

Kære Søren Pape: Jeg ser frem til dit svar.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han bl.a. beskæftiger sig budget og migrationsforhold. Anders Vistisen er tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom, og han er uddannet cand.jur.
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
23.10.17, 21:50
Frihed, tolerance og solidaritet. Det kræver noget så fladt og leverpostejsagtigt som enshed. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.10.17, 16:17
Generation iPad mister elementære færdigheder og dermed også elementær menneskelighed og dannelse. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
23.10.17, 14:55
Naser Khader har lagt sine indsigtsfulde analyser af situationen i Mellemøsten på hylden og i stedet transformeret sin politiske kommunikation til usaglige personangreb og perfide latterliggørelser. Det virker desværre super godt på Facebook. Læs mere
Af Jens Kindberg
23.10.17, 09:11
Hvis dette var en privat virksomhed, var den lukket nu. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
22.10.17, 22:51
Så kender vi DR igen: Blegrødt, kulturradikalt og tendentiøst. Hvorfor reagerer borgerligheden ikke? Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
21.10.17, 12:57
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.10.17, 16:37
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.17, 11:35
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne. Læs mere
Af Anders Vistisen
20.10.17, 09:34
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.10.17, 00:05
Eller hvorfor den borgerligt-liberale kommer for sent til historien. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her