*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Italien har fået nok af de selvfede menneskesmuglere

Gør det nogen forskel for europæerne, om migranterne trænger ind i Europa hjulpet af ”kyniske menneskesmuglere”, som gør det for penge, eller af selvfede menneskesmuglere, som mener, at de gør en god gerning?

RETTELSE: 

I en tidligere version af dette blogindlæg stod det nævnt, at Italien havde nægtet  et skib fra Læger uden Grænser adgang til italiensk havn. Det er ikke korrekt. 

Det stod også nævnt, at Læger uden Grænser kun sejler rundt ved Libyens strande for at samle migranter op. Det er ikke korrekt. Læger uden Grænser sejler minimum 22 kilometer ud for Libyens kyst. Den sejler kun tæt på Libyens kyst i koordination med italienske myndigheder. 

Anders Vistisen beklager fejlene. 

For nylig beslaglagde italienske flådefartøjer et tysk NGO-skib fra organisationen "Jugend Rettet", som ville sætte ud fra øen Lampedusa for at fragte migranter til Europa. Og Italien har flere gange truet med at nægte NGO'er adgang til italienske havne, hvis de fortsætter med at hjælpe menneskesmuglere med at fragte migranter til Italien, som det hævdes fra italiensk side. 

Jamen, har vi ikke flere gange hørt fra NGO'er, at de har et fint samarbejde med Italien? At de blot sætter ind, hvor Europa har svigtet, og Italiens kystvagt ikke orker at redde migranter Sagen er, at Italien har fået nok af den slags bjørnetjenester, hvor NGO-aktivister læsser byrden og regningen for deres politiske aktivisme over på italienerne og andre europæere.

Når Læger uden Grænser og andre foreninger med sympatiske navne som ”Open Arms” og ”Sea Rescue” nu er ude på dybt vand, så er det fordi de nægter at skrive under på et regler, som Italien har krævet. Blandt andet:  

NGO-skibene skal afholde sig fra at bruge raketter og projektører for at vejlede migranternes både, før de sætter ud; de skal holde sig ude af Libyens territorialfarvand; italiensk politi skal have lov at efterforske menneskesmugling ombord på NGO-skibene; NGO-aktivisterne må ikke tilbageholde oplysninger om menneskesmuglere; NGO’erne skal selv sejle migranterne til nærmeste sikre havn og ikke blot læsse dem over på andre skibe – for derefter at fortsætte menneskefiskeriet.

For mig lyder det rimeligt.

Omkring 15 skibe, som er betalt af såkaldte NGO’er og private filantroper, har nu i flere år opsamlet migranter ud for Libyens kyst og sejlet dem til Italien. I år er over 100.000 afrikanere sat i land i Italien; 40 procent af dem er transporteret dertil af NGO-skibe sat i søen af Læger Uden Grænser, Red Barnet, Open Arms og andre foreninger med sympatiske navne samt opofrende velhavere fra USA og Europa. De hævder, at de blot sætter ind, hvor Europa svigter, at de redder flygtninge på flugt fra sult og nød fra druknedøden, og de afviser, at deres skibe lokker migranter til at sætte over Middelhavet.

I EU’s grænseagentur FRONTEX har en anden vinkel. I den seneste rapport om migrationsstrømmene i 2016 kan man læse:

”Såvel overvågning og redningsaktioner tæt på, eller inden for LIbyens 12-sømilegrænsehar uønskede følger, derved at de har betydning for menneskesmuglernes planer og opmuntrer til at sætte ud” (pull-factor).

”Farlig overfart på ikke-sejldygtige og overlæssede fartøjer blev udført med det formål at blive opdaget af EU-skibe og NGO-skibe.”

Læger Uden Grænser svarede igen med en koordineret verdens-kampagne. Den 31. juli skrev formanden for Læger uden Grænser i Danmark, Heidi Christensen, at ”Vores arbejde er koordineret af de italienske myndigheder” og foreningens direktør, Jesper Brix skrev den 29. maj i Jyllands-Posten, at NGO-skibene ”naturligvis” ikke havde nogen kontakt med menneskesmuglerne, og ”vi vælger ikke, hvor de nødstedte skal sejles hen. Det gør de italienske myndigheder i Rom.”

Men det var åbenbart noget af en tilsnigelse, skal man tro italiernerne.

Det samme er det, når direktør Jesper Brix i samme indlæg i Jyllands-Posten skriver:

”Om de nødstedte skal have asyl i Europa, er myndighedernes gebet – ikke Læger uden Grænsers. Vores arbejde slutter, når de italienske myndigheder og andre humanitære organisationer tager over på land”.

Javel? Men Læger uden Grænser gør det netop til sin ’gebet’, omend byrden læsses over på europæerne.

FN har netop opgjort, hvem der kommer til Italien. Ud af de godt 100.000 som (officielt) har krydset Middelhavet siden januar, stammer 14,8 pct fra Nigeria, 9,8 pct fra Elfenbenskysten, 9,6 pct fra Guinea, 8,6 fra Bangladesh osv. Altså fra lande, hvor jeg forudser, at ikke én eneste migrant har chance for asyl ifølge FN’s konventioner.

Alligevel afgør Læger Uden Grænser, Red Barnet og alle de andre selvgode menneskesmuglere egenhændigt, at enhver ung afrikaner – og dermed i princippet millioner af unge afrikanere - har krav på at få behandlet en totalt grundløs asylansøgning i Europa! For hvis NGO'er kun sejler rundt tæt ved Libyens strande for at redde liv, så ville de vel sejle de opsamlede migranter til nærmeste sikre havn i Tunesien, lige rundt om hjørnet, og ikke til Sicilien, tre gange så langt borte!

Når selv de tålmodige italienere har fået nok, og nu forsøger at standse de selvfede menneskefiskere, er der lys i mørket. Europæernes smertetærskel er åbenbart nået. Land efter land i Europa har lukket deres grænser for folkevandringen, og Bruxelles’ forsøg på at tvangsfordele de hundredtusinder, som er nået til Europa, er endt som en total fiasko.

Men hvor går det langsomt, og hvor er der langt igen!

Intet land i Europa kan føle sig sikker, før dets politikere erkender, at folkevandringen kun kan standses ved en kategorisk afvisning af alle migranter – misvisende og manipulerende kaldet ”flygtninge” og ”asylansøgere” – fra Afrika og ikke mindst de muslimske lande.

De skal vide, at kommer de her illegalt, kommer de aldrig ind.

Nogle kalder det ”den australske model”, og den virker. Den er ikke grusom, men et logisk forsvar for en nation, som vil overleve. Det er på tide, at europæerne får en tilsvarende ”europæisk model”, hvis Europa skal overleve. 

Læs også Læger Uden Grænsers indlæg:

Debat: Anders Vistisen skriver urigtige oplysninger i sin blog

 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han bl.a. beskæftiger sig budget og migrationsforhold. Anders Vistisen er tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom, og han er uddannet cand.jur.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
24.10.17, 09:04
Næ, det er der intet, der tyder på. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
23.10.17, 21:50
Frihed, tolerance og solidaritet. Det kræver noget så fladt og leverpostejsagtigt som enshed. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.10.17, 16:17
Generation iPad mister elementære færdigheder og dermed også elementær menneskelighed og dannelse. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
23.10.17, 14:55
Naser Khader har lagt sine indsigtsfulde analyser af situationen i Mellemøsten på hylden og i stedet transformeret sin politiske kommunikation til usaglige personangreb og perfide latterliggørelser. Det virker desværre super godt på Facebook. Læs mere
Af Jens Kindberg
23.10.17, 09:11
Hvis dette var en privat virksomhed, var den lukket nu. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
22.10.17, 22:51
Så kender vi DR igen: Blegrødt, kulturradikalt og tendentiøst. Hvorfor reagerer borgerligheden ikke? Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
21.10.17, 12:57
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.10.17, 16:37
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.17, 11:35
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne. Læs mere
Af Anders Vistisen
20.10.17, 09:34
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her