*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Selvfede aktivister lokker migranter ud i Middelhavet

Ejerne af de private skibe, som sejler tusindvis af afrikanere ulovligt til Italien, bør behandles som menneskesmuglere. De skal i fængsel, og deres skibe skal ophugges.

EU kæmper desperat for at vinde tillid blandt europæerne, efter at halvanden million migranter og flygtninge tiltvang sig adgang til Europa. Men det er forgæves. For mens der vedtages stakkevis af dokumenter med skønne forslag om at standse folkevandringen ved at gøre Afrika til et velfærds-kontinent, fortsætter folkevandringen uhindret. Ja, den bliver endda hjulpet på vej af selvgode aktivister, som synes, at enhver fattig afrikaner skal have lov at bo i Europa.

Nu, hvor vejret er godt, ankommer omkring 1.000 om dagen til Italien. Der er ikke tale om syriske krigsflygtninge men om unge, raske mænd fra Nigeria, Cameroun, Elfenbenskysten, Senegal, Tchad, Niger, Guinea plus en masse fra Bangladesh og Pakistan. Omkring 380.000 ankom til Italiens kyster sidste år, i år er der foreløbig kommet 80-90.000. Når man tænker på, hvor lang og farlig, sejladsen fra Libyen er, og fartøjerne så synkefærdige, kan det undre, at kun 1400 menes omkommet i år. Men det skyldes, at praktisk taget ingen af migranterne når Sicilien og Lampedusa ved egen hjælp. Lidt over halvdelen bliver samlet op af den italienske kystbevogtning og handelsskibe; resten bliver hentet af fartøjer ejet af privatpersoner eller af såkaldte NGO’er – blandt dem Læger Uden Grænser.

Engang tog Læger Uden Grænser ud for at bekæmpe epidemier og tage sig af krigsofre, for at fremskaffe rent drikkevand og medicin. Nu søger Læger Uden Grænser som et ægte godgørenheds-imperium efter nye missioner, som kan få regeringer og borgere til at betale flere penge til organisationen.

Deres seneste mission består i at opsamle hundredtusinder af migranter ud for Libyens kyst. Ikke bare for at redde liv; for hvis det alene var det ædle formål, kunne de sejle dem de 60 sømil til Zarziz i Tunesien. Nej, formålet er åbenbart at fragte alle migranter, der vil, til Europa, for i stedet sejler Læger Uden Grænser og den øvrige snes NGO-skibe altid migranterne til Italien, som er 275 sømil borte.

Det er mildt sagt en bjørnetjeneste. I Italien kan stort set ingen af de unge mænd og drenge, som udgør 9/10 af migranterne, regne med at opnå asyl – ingen af dem er nemlig på flugt fra andet end hårde livsbetingelser.  Og menneskesmuglernes løfte om, at de bare kan fortsætte til Nord- og Vesteuropa, er også falsk markedsføring, nu hvor Frankrig, Østrig og Schweiz har lukket sine grænser. Derfor er op mod en million migranter nu strandet i Italien, uden håb om arbejde, penge, bolig, familie – kort sagt, uden fremtid.

Migranterne er blevet lokket af de såkaldte ”kyniske” menneskesmuglere, som tager sig godt betalt - og af de ”godgørende” menneskesmuglere, som Læger Uden Grænser, der gør det helt gratis. Men resultatet er det samme: druknedød for nogle og et håbløst liv på bunden af Europa som en milliontallig hær af vagabonder for resten. Ligesom de ”kyniske” menneskesmuglere, vil heller Læger Uden Grænser påtage sig ansvaret for deres ofre, når først de er sat i land: det overlader de til italienerne.

Men på et tidspunkt får selv de tålmodige italienere nok. Så vil de ”gode” menneskesmuglere blive behandlet som de ”onde menneskesmuglere”. Og de bliver sat i fængsel, mens deres både bliver sendt til ophugning.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han bl.a. beskæftiger sig budget og migrationsforhold. Anders Vistisen er tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom, og han er uddannet cand.jur.
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
23.10.17, 21:50
Frihed, tolerance og solidaritet. Det kræver noget så fladt og leverpostejsagtigt som enshed. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.10.17, 16:17
Generation iPad mister elementære færdigheder og dermed også elementær menneskelighed og dannelse. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
23.10.17, 14:55
Naser Khader har lagt sine indsigtsfulde analyser af situationen i Mellemøsten på hylden og i stedet transformeret sin politiske kommunikation til usaglige personangreb og perfide latterliggørelser. Det virker desværre super godt på Facebook. Læs mere
Af Jens Kindberg
23.10.17, 09:11
Hvis dette var en privat virksomhed, var den lukket nu. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
22.10.17, 22:51
Så kender vi DR igen: Blegrødt, kulturradikalt og tendentiøst. Hvorfor reagerer borgerligheden ikke? Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
21.10.17, 12:57
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.10.17, 16:37
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.17, 11:35
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne. Læs mere
Af Anders Vistisen
20.10.17, 09:34
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.10.17, 00:05
Eller hvorfor den borgerligt-liberale kommer for sent til historien. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her