*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Merkel er en større trussel end Trump nogensinde bliver

Hvornår begynder rygklapperne i medierne at stille kritiske spørgsmål til Angela Merkel.

Valgkampen raser i vores store naboland mod syd, men modsat danske mediers helt uproportionale og kritiske nedrakning af Brexit og valget af præsident Trump, så er stemningen helt modsat ukritisk rygklapning, når det kommer til kansler Angela Merkels forsøg på at opnå endnu en periode som tysk kansler.

Som et led i valgkampen valgte Merkel i den forløbne uge, efter NATO og G7-topmøderne at spille plat på det almindelige europæiske had til præsident Trump og score et par billige point ved et vælgermøde i et øltelt i München at meddele, at Europa nu må stå på egne ben, da man ikke længere kan stole på vores allierede i USA og Storbritannien.

Udsagnet er plat, intetsigende og verdensfjernt og kun møntet på at samle indenrigspolitisk tilslutning i forbindelse med den igangværende valgkamp. Så det kunne i og for sig være ligegyldigt, hvis det ikke var, fordi der med det samme blev modtaget som manna fra himlen af Merkels internationale heppekor i den kulturradikale journalistverden – herunder de hjemlige hoforganer som Politiken, Jyllands-Posten, Berlingske og DR. Igen udråbte de Merkel som en Messias fra Berlin, der vil frelse Verden fra alskinds dårligdomme (USA og Storbritannien at forstå) og løse alle Europas problemer.

Merkels udsagn er så løjerlig, som mediernes dækning er fordrejet. Lad os begynde med substansen i Merkels ord. Vi kan ikke længere stole på USA i frihandelssammenhæng og NATO, må vi forstå. Lad os behandle udsagnene et for et:

Hvis der stadig fandtes medier med kritisk sans over for Tysklands orakel, ville den vakse journalist have spurgt Merkel, hvorfor hendes egen vicekansler og udenrigsminister, Sigmar Gabriel, allerede i august 2016 erklærede EU-USA frihandelsaftalen for død. Det var altså Tyskland og Frankrig, der lagde frihandelsaftalen med USA i graven – det skete allerede et halvt år før Donald Trump blev indsat som præsident i USA. Det er derfor ansvarsforflygtigelse, når Merkel placerer ansvaret hos Trump, det ligger derimod hos Merkels egen regering.

Når det kommer til sikkerhed og NATO har Trump stillet to klare krav til sine europæiske allierede:
1) Brug de aftalte to pct.af BNP til vores fælles forsvar.
2) Brug NATO aktivt i kampen mod Islamisk Stat og den islamiske terrorisme, der udspringer derfra. Begge snusfornuftige og forståelige krav, som let burde forene, ikke forarge.

Merkel valgte imidlertid at lave vrøvl, og hun nægter på vegne af Tyskland at leve op til de forpligtigelser, landet selv har påtaget sig i NATO. Det ligger i øvrigt op af tyskernes normale ageren. De ville heller ikke leve op til EURO-konvergenskravene, Dublin II eller Schengen-reglerne. Internationale aftaler er åbenbart kun noget, der skal overholdes, når det passer tyskerne. Men Merkel vil altså ikke bidrage til det fælles NATO forsvar. Man vil derimod gerne stable en ny EU-hær på benene sammen med Frankrig og Italien. Så hvor Trump forsøger at styrke det fælles forsvar, svigter italienerne, franskmændene og tyskerne med deres enegang.

En tanke, der ingen gang har på jorden, al den stund, at de tre lande ikke har militær kapacitet til at agere uden støtte fra USA. Ligesom det er svært at forestille sig, at balterne og polakkerne vil have større tiltro til tysk-franske forsvarsgarantier end til amerikanske. Endelig er det tæt på umuligt at forestille sig, at de europæiske lande ville kunne enes om at udsende tropper til større operationer noget sted i verden.

Hertil kan man lægge, at Merkel egenhændigt har ansvaret for, at migrationskrisen kom ud af kontrol ved hendes skødesløse udtalelse ”Wir schaffen das” og hendes katastrofale knæfald for Tyrkiet og deres despot Erdogan. Hun er dermed den enkeltfaktor, der har bragt mest splid, usikkerhed og terror til Europa.

Så når Merkel konstaterer, at man ikke længere kan have den samme tillid til hinanden, peger pilen vist mest i hendes egen retning.

Merkel er derfor allerede nu en større trussel mod Danmark og Vesten, vores samfund, sikkerhed og de værdier vi deler, end Trump nogensinde kommer til at udgøre.

Derfor kan det også overraske, at danske og internationale medier stadig går til Merkel med en underdanig følgagtighed og uden den mindste kritiske sans. Hun er den store uangribelige statskvinde, der er garanten for kulturradikalismens og globaliseringens ufravigelige fremtidsversion. Men det er nok netop grunden til, at medierne behandler hende med fløjlshandsker. Journalisterne deler nok, som de er flest, hendes ideologi. Og derfor sætter de helt det blinde øje for kikkerten, når det gælder hendes mange fejltrin og usandheder. Når alt kommer til alt, er hun jo en af deres.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han bl.a. beskæftiger sig budget og migrationsforhold. Anders Vistisen er tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom, og han er uddannet cand.jur.
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
23.10.17, 21:50
Frihed, tolerance og solidaritet. Det kræver noget så fladt og leverpostejsagtigt som enshed. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.10.17, 16:17
Generation iPad mister elementære færdigheder og dermed også elementær menneskelighed og dannelse. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
23.10.17, 14:55
Naser Khader har lagt sine indsigtsfulde analyser af situationen i Mellemøsten på hylden og i stedet transformeret sin politiske kommunikation til usaglige personangreb og perfide latterliggørelser. Det virker desværre super godt på Facebook. Læs mere
Af Jens Kindberg
23.10.17, 09:11
Hvis dette var en privat virksomhed, var den lukket nu. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
22.10.17, 22:51
Så kender vi DR igen: Blegrødt, kulturradikalt og tendentiøst. Hvorfor reagerer borgerligheden ikke? Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
21.10.17, 12:57
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.10.17, 16:37
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.17, 11:35
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne. Læs mere
Af Anders Vistisen
20.10.17, 09:34
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.10.17, 00:05
Eller hvorfor den borgerligt-liberale kommer for sent til historien. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her