*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Økonomisk katastrofe: Syrerne er værre end somaliere

Syrere er dårligere til at komme i arbejde end somaliere, der ellers notorisk er svære at integrere.

Da flygtningestrømmen væltede ind over Danmark i 2015, var der ikke grænser for, hvor berigende disse mennesker, fortrinsvis syrere, ville blive for det danske samfund. Historien om den højtuddannede syriske tandlæge, læge eller ingeniør flød rundt i medierne, og mange venstreorienterede politikere hyldede denne kæmpe gevinst for det danske gevinst.

Finansminister Kristian Jensen, der på flygtninge- og asylspørgsmål mere er på linje med Radikale Venstre end med os i Dansk Folkeparti, skrev bl.a. i februar 2015 i Søndagsavisen: ”Vi kan faktisk slet ikke undvære jer. ” om indvandrere generelt.

Jeg ved ikke med Kristian Jensen, men vi i Dansk Folkeparti kan sagtens undvære ikke-vestlig indvandring. For den dyrebare lektie såvel kulturelt som økonomisk, som asylstrømmen har ”beriget” Danmark med, er parallelsamfund, kvindeundertrykkelse, massiv kriminalitet osv. Og alt dette, udover den kulturelle destruktion af det danske, koster det danske samfund mere end 33 mia. kr. om året ifølge finansministeriet.

Og syrerne, som der var så store forhåbninger til, har vist sig at være en katastrofe. Faktisk har det vist sig, at syrerne har en dårligere beskæftigelsesfrekvens end somaliere. En befolkningsgruppe, der ellers typisk er kaldt den sværeste gruppe at integrere.

Nye tal fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen viser, at kun 12 pct. af syrerne i alderen 16-64 år er i arbejde, mens det for somaliere er 15 pct. For etniske danskere er tallet langt over 70 pct.

Regeringen har dog meget store forventninger til integrationsgrunduddannelsen (IGU), som den indgik i marts 2016 med arbejdsgiverne og fagbevægelsen. Aftalen, som Dansk Folkeparti er meget imod, giver virksomhederne mulighed for at ansætte en flygtning til ned til kun 50 kr. i timen, (Hvem sagde social dumping) og den har indtil videre været en eklatant fiasko. Kun omkring 1.000 forløb er i gang, og det bærer meget præg af, at virksomhederne ofte kun tager en flygtning ind, fordi det er billig arbejdskraft.  I Dansk Folkeparti mener vi ikke, at flygtninge skal have særordninger. De skal integrere sig i det danske samfund på de vilkår, der findes og være taknemmelig for den hjælp, som Danmark yder dem.

I stedet for, at vi bliver ved med at bilde hinanden ind, at det kan lade sig gøre at få indvandrere, efterkommere og flygtninge integreret i et omfang, så de minder om etniske danskere, burde vi i stedet i endnu højere grad arbejde for, at færre kom til Danmark. Og dem, der er kommet til Danmark de senere år, skal hurtigst muligt sendes hjem til deres hjemland, hvor de skal hjælpe med genopbygning osv.

Alt dette vil Dansk Folkeparti arbejde hårdt for, der kommer til at ske.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han bl.a. beskæftiger sig budget og migrationsforhold. Anders Vistisen er tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom, og han er uddannet cand.jur.
Seneste blogs
Af Louis Jacobsen
19.11.17, 16:55
Flere og fler kommuner stiller krav om ordentlige arbejdsforhold og en seriøs tolkning af uddannelsesansvaret, når virksomheder skal byde ind på opgaver. I skal huske hvem der arbejder for de klausuler når i stemmer. Læs mere
Af Jens Kindberg
18.11.17, 13:36
Der er ikke en fugl, fisk eller frø, som har fået det bedre i 2027 med den nuværende tilgang. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
18.11.17, 12:52
Det er betænkeligt, at fædregrupper og imamer - under politiets radar - kan overtale kriminelle bander til en 'våbenhvile'. Læs mere
Af Naser Khader
17.11.17, 15:53
For mig at se, er lakmusprøven om man er en ægte brun feminist, at man tør udfordre de kvindeundertrykkende passager i Koranen. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
17.11.17, 15:30
Kommunal- og regionsvalget er også et valg om fælles europæiske løsninger helt tæt på vores hverdag. Læs mere
Af Christel Schaldemose
17.11.17, 14:20
Udfasning af kulkraft inden 2030 er i bund og grund et godt mål. Men det er ikke regeringens eget. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.11.17, 21:09
De svenske politikere arbejder i hvert fald på det. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.11.17, 12:04
En opdeling af Københavns Kommune er ren logik. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.11.17, 09:30
Politikerne overlader os til halal. De giver os islam. De giver os militserne, det religiøse politi og moskeerne. Læs mere
Af Harun Demirtas
15.11.17, 22:10
I stedet for at træde i karakter og løse de mange problemer, vi står i til halsen, stirrer de på vores 29 minutters pause. Det er - for at sige det ligeud - ren idioti! Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her