Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
fredag 25. april 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten bolig

Bolig - i samarbejde med

Bolius.dk
Bolig 19.03.12 kl. 11:42

En heldig kartoffel

Kartofler er en skøn spise, som man sagtens kan dyrke til husbehov selv i en lille have.

Hvad er vel bedre end smagen af årets første hjemmedyrkede kartofler?

Det er ren nydelse at gå ud i haven og grave knoldene op, koge dem med skrællen på og servere dem straks efter, blot med iskoldt smør og et drys salt - og måske et klip dild.

Det er i hvert fald en af sommerens bedste oplevelser her i vores have, som ikke er ret stor. Men plads til et kartoffelbed skal der være. Det er nu, at kartoflerne skal forspires, hvis de skal nå at blive klar til at lægges i maj, når jorden er varm og tilpas.

Killas fornemmelse for kartofler

Kokken, forfatteren og fotografen Kille Enna bor i Sydsverige, og hun er fascineret af kartofler. Dem dyrker hun i alle afskygninger, og det har hun skrevet en hel bog om, ”Kartofler på bordet”.

I bogen fortæller hun både om glæden ved at dyrke jorden, hun præsenterer en lang række mindre kendte sorter, giver forslag til, hvorledes man kan anvende kartoflerne - og bringer masser af lækre opskrifter, der viser nye smagsmæssige veje for den gammelkendte grøntsag. I flæng kan nævnes krydret kartoffel-linsesuppe med kyllingeboller, glaseret kartoffel-æbletærte med orange og ovnbagte kartofler med jordnødde-baconvinaigrette og blommer.

Kille Ennas passion er de gode, friske råvarer. Hun værdsætter glæden ved at gå ud i sin køkkenhave og hente egne, hjemmedyrkede grøntsager, som forvandles til herlige retter. Også i naturen finder hun året rundt inspiration og bruger sæsonens råvarer, som måtte vise sig på turene i det skånske landskab.

Som engageret kok elsker Kille Enna at eksperimentere og afprøve nye sammensætninger. Hun har gjort det til sin levevej at afsøge nuancer, sorter, smage og dufte i råvarer. Hun er garant for smag og duft i ekstreme kompositioner og en af nutidens mest interessante opskrifts-designere. I hendes retter spiller det hele sammen til en skøn helhed: Smagen, duften og synet.

LÆS OGSÅ: Dette kan du gøre i haven i marts

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce
Bolig lige nu
Tophistorie

Inspiration: Plant i krukker

Krukker og potter er et fint supplement til almindelige bede.
forsiden lige nu

Meningsmåling: Danskerne ser Rusland som en trussel mod freden i Europa

Næsten halvdelen af danskerne peger på Rusland som hovedansvarlig for krisen i Ukraine.

Så ofte gik Skat på kontrol i haver

For første gang afslører Skat, hvordan man bruger en række kontroversielle metoder.

S-lokalformænd kræver dagpenge-lempelse

Genoptjeningsperioden skal halveres. Det gør det nemmere at optjene ret til dagpenge.

Forsvundet skib fundet ved et tilfælde

Forskere ledte egentlig efter et skib, der sank i 1952, men stødte på et meget ældre vrag.

Ombudsmanden pudset på Sass

Folkebevægelsen mod EU står bag.

"Millionæren uden ansigt" granskes efter skibsforlis

Mystisk kultleder og chef for det ulykkesramte sydkoreanske katastrofeskib har en broget fortid.
Haven i april
Haven i maj
Annonce
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Annonce