*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
mandag 28. juli 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten blogs

Hvornår kommer svenskerne i mindretal?

Morten Uhrskov Jensen
Sverige kan få æren af at blive det første europæiske land med et flertal af ikke-europæere. De arbejder hårdt for det, må man lade dem. Vil det lykkes?

Så meget for ytrings- og forsamlingsfriheden

Jaleh Tavakoli
Der er en række misforståelser om fredsdemonstrationen i går, som jeg havde håbet mediedækningen ville hjælpe på. Det skete desværre ikke, derfor dette indlæg.

Se mig! Se mig!

Jens Balle
Sociale medier har haft stor indflydelse på os. Alt skal iscenesættes så vi kan vise verden hvor fede vi er.

Kvinder: Kør med i Formel 1

Aase Hoeck
Nogle gange får du pludselig en chance - er du parat til at gribe den? Som kvinde forventes det ikke, at du kører Formel 1; men skotske Susie Wolff har gennembrudt barriererne, og givet forbavsede mænd baghjul. Dette gælder også i erhvervslivet.

Værdier er uundværlige

Henrik Gade Jensen
Et samfund kan ikke fungere uden værdier, men der kan ikke lovgives om dem

Pedalkraft

Mikael Jalving
Touren lever videre – og snart begynder Vuelta a Espania. Imens ævler fødevareministeren løs, som han har forstand til. Hvad fanden skulle vi gøre uden pedalkraft?

Har Venstre fået en værdipolitik?

Rune Toftegaard Selsing
Martin Geertsens udspil til en kanon over danske værdier er blevet kritiseret sønder og sammen. Det er ufortjent.

Rygtet om nationalstatens død er stærkt underdrevet …

Jakob Terp
Højrefløjens nationalstatsromantik skaber politisk dødvægt og blokerer for, at Europa kan stå i spidsen for en tiltrængt regulering af det globale finansmarked

Man kan til tider fattes ord

Henrik Christoffersen

Bør vi borgere ikke på banen, langt før verdens civile bliver ofre?

Angela Brink
Situationen i Gaza og i Ukraine er eksempler på, vi alt for sent kommer på banen med krav om politisk handling fra vores folkevalgte. Er det godt nok, vi først synes at tage os af internationale konflikter, når almindelige mennesker som os selv bliver ofre?

Kan du springe overspringshandlingerne over?

Ann C. Schødt
Overspringshandlinger er en af de hyppigst forekommende årsager til, at de begavede - og helt sikkert også andre - ikke får brugt deres potentiale. Næst efter kedsomhed. Men kan du selv gøre noget for at springe de overflødige handlinger over?

Hamas - med egne ord...

Søren Espersen

Pressen dækker omsider hadsk Facebook-gruppe

Murat Tamer
Jeg skrev om Facebook-gruppen "Nej til kriminelle indvandrere" tilbage i december 2013. Pressen har omsider valgt at dække sagen.

Lad os komme i gang med at fjerne topskatten!

Lene Espersen
Det er gratis at fjerne topskatten, ja faktisk giver det statskassen 800 millioner kroner. Altså er det gratis, at give en halv million danskere og deres familier flere penge mellem hænderne. Det er gratis at øge motivationen for de øvrige to millioner arbejdende. Det er gratis at skabe mere vækst og flere arbejdspladser.

Vækkeuret er gået på ferie

Camilla Kring
Ferierytmen har erstattet hverdagsrytmen. Vi kan leve i vores egen naturlige rytme. En rytme der ofte betyder, at flere går senere i seng og står senere op.

Prygelknaben Israel

Rune Kristensen
Der er masser af tragiske konflikter rundt om i verden - alligevel vil de danske journalister helst skrive om Israel/Palæstina-konflikten, og fokus er som oftest anti-israelsk. 

Kan man stole på de radikale – er et ord ikke et ord?

Morten Messerschmidt
Som en dampende tromle indtog Morten Helveg i går EU-parlamentets industriudvalg ved at køre EFDDs næstformandskandidat over. Det føderale flertal af SD, EPP og ALDE føler nemlig kun, at en aftale gælder, når det gavner dem selv. Eller i hvert fald ikke, når det gavner det anti-føderale EFDD. Der hylder man gerne lighedsideologien ved at understrege, at der naturligvis er nogen, som er mere lige end andre.

Schwalbe: Er det OK, at dine skattekroner går til Danmarks dårligste og farligste arbejdsplads?

Camilla Schwalbe
Lønfusk, ingen lærlinge, dårligt arbejdsmiljø, danske arbejdere skrottet til fordel for ”billige” østeuropæiske og forsinkelser mv. Og det værste ved det hele er, at du finansierer gildet. Byggeriet er kørt helt af sporet.

Facebook tester vores tålmodighed

Benjamin Rud Elberth
Facebook er en revolution. Det har ændret vores måde at tænke på og givet os nye muligheder for at kommunikere med hinanden. Men Facebook tester ikke kun vores data. De tester også vores tålmodighed. I øvrigt imens de ved, at vi aldrig springer af toget, fordi der ikke er alternativer til at komme fra A til B.

Tvangsbortadoptioner i strid med menneskerettighederne?

Jonas Christoffersen
Myndighederne har pligt til at sikre forældre med handicap støtte til at være forældre. Desværre får forældrene ikke altid den støtte. Derfor er der risiko for unødvendige tvangsfjernelser og i sidste ende tvangsbortadoptioner til skade for både forældre og børn.

Kommunen lapper din cykel

Jens-Kristian Lütken
Københavns Kommune vil gerne have flere til at køre på cykel. Derfor tilbyder kommunen nu at komme hjem til dig for at lappe din cykel kvit og frit, da afstanden til nærmeste cykelhandler ”kan opleves som en barriere”.

Liberalt sundhedshykleri koster milliarder

Annika Smith
Liberale politikere bryster sig ofte af at stå vagt om vores personlige frihed – især til at æde, ryge og drikke os halvt ihjel, hvis det passer os. Samtidig arbejder de for en meget mindre offentlig sektor. Hænger det sammen? Nej. Ikke når vores livsstilssygdomme koster staten milliarder
Hvornår kommer svenskerne i mindretal?
Af Morten Uhrskov Jensen  28.07.14, 00:07
Så meget for ytrings- og forsamlingsfriheden
Af Jaleh Tavakoli  26.07.14, 16:10
Kvinder: Kør med i Formel 1
Af Aase Hoeck  24.07.14, 10:39
Hvem kan tage æren, Dansk Folkeparti eller danskerne?
Af Morten Uhrskov Jensen  25.07.14, 00:34
Pedalkraft
Af Mikael Jalving  23.07.14, 20:14
Dagens avisleder

Man må nøje undgå enhver menneskelig kontakt med klienter, kunder og borgere

Argentina risikerer at gå bankerot om få dage.

Dagens tegning

28.07.2014

Kronik
Hvorfor tale om danskere, når man mener folk?