*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

torsdag 23. oktober 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten blogs

Canadisk kaos og dansk dilettantteater

Mikael Jalving
Vi er nødt til at forstå, at man ikke bare kan ændre befolkningssammensætningen markant, uden at det får dybe konsekvenser over tid, tilmed uheldige konsekvenser.

Vejen til toppen - vind over drengene!

Aase Hoeck
Det er ikke nok, at pigerne er flinke i skolen og henter de bedste karakterbøger hjem. Hvis du som ung kvinde vil finde vejen til toppen, så dyrk idræt - gerne på eliteplan. Jyllands-Postens sportsjournalist, Thomas Møller Kristensen, har udnævnt kvinderne til at være det stærke køn. Men som jeg læser det, kræver det også, at du som kvindeligt talent henter internationale topplaceringer. Det er interessant og tankevækkende

Der er behov for en ny forandringsteori!

Mere Danmark i Verden
/Af Professor Henrik Secher Marcussen, Institut for Globale Studier/RUC

Venstre og Dansk Folkepartis massive hykleri

Morten Uhrskov Jensen
Hvor de dog kan sammen, de to stk. utroværdige danske partier. Støt Dansk Samling.

3 grunde til, at ledere ikke ønsker en fleksibel arbejdsplads

Camilla Kring
Hvorfor ønsker nogle ledere en ufleksibel arbejdsplads? 1. Angsten for dovenskab. 2. Angsten for familielivet forpligtelser. 3. Angsten for ensomhed

En professor taler ud

Angela Brink
Jeg har lånt min blog ud en enkelt gang. Det er til Garbi Schmidt, der her kommer til orde med den festtale, hun holdt, til Roskilde Universitets årsfest den 19. september i år. Talen handler om betydningen af humanistisk forskning som samfundskritik og forskningens essens. Det er et væsentligt emne i en tid, hvor det diskuteres, om diverse universitetsfag skal beskæres.

Oscar Pistorius er en ligegyldig historie

Jens-Kristian Lütken
Imens verdensfreden trues af Ruslands fremfærd i Ukraine og vanvittige islamister i Syrien og Irak, så har medierne kastet sig over den dybest set ligegyldige historie om den benløse løber Oscar Pistorius fra Sydafrika

Angrebet på demokratiet

Murat Tamer
Den offentlige debat og flere udtalelser fra fremtrædende politikere bekræfter os oftere og oftere i, at fremmede er uønsket i landet, vi engang kunne kalde mangfoldigt og rummeligt. Det er på tide, vi lægger det bag os.

Lad være med at give flygtninge asyl

Rune Toftegaard Selsing
Ingen tror på, at flere flygtninge gavner Danmark. Og der er ikke skyggen af moralsk grundlag for at tildele relativt stærke flygtninge asyl.

Hvorfor er du så sur og irritabel?

Ann C. Schødt
Bliver du tit irriteret over små ting, som andre slet ikke bemærker? Kan du nogle gange være i dårligt humør, uden helt at vide hvorfor? Tager du dig selv i at være sur og vrisse ad din partner, når du kommer hjem fra arbejde? Så er du sikkert mere sensitiv, end du lige er klar over.

Klassekamp

Henrik Christoffersen
Nogle af de gamle drenge fra dengang har sat sig for at genopfinde klassekamp. Til det formål har de udpeget en ny undertrykt klasse: De Fattige. Det hele lægges frem i en ny bog: Klassekamp fra oven på forlaget Gyldendal. I den rigtige klassekamp i forfatternes ungdom var en klasse defineret ved dens forhold til produktionsmidlerne, og den undertrykte klasse var arbejderne. Den nu opfundne klasse har intet forhold til produktionsmidlerne. Man må nemlig forstå, at den består af dem, som holdes væk fra arbejdsmarkedet og lever af overførselsindkomst. Det er interessant.

Hvor er ulighedens økonomiske logik?

Jakob Terp
Det er oplagt, at de borgerlige partier argumenterer for øget ulighed. Men hvad er en centrumvenstre-regerings økonomiske argument?

Hej Chef på sociale medier. Hvad er det, du vil flytte?

Benjamin Rud Elberth
Skulle danske ledere måle på deres egen og firmaets indsats på sociale medier, som de måler på alt andet i deres produktion, ville mange være tvunget til at nedjustere forventningerne til årets regnskab. De bedste ledere er for længst holdt op med at læne sig op ad, at de bare eksperimenterer på sociale medier, og de er holdt op med at acceptere, at de muligvis kommer lidt tættere på kunderne på Facebook. De bedste ledere på sociale medier flytter hele deres virksomhed med tweets, LinkedIn-posts, blogindlæg og Facebook-status hver dag.

Du skal selv mindske din aktie-risiko

Jens Balle
Mange tror deres investeringsforening - eller hvem der nu overvåger - passer på aktierisikoen på deres investeringer. Men en investeringsforening skal for eksempel være fuldt investeret i aktier hele tiden. Også selvom dem der passer pengene tror aktier vil falde.

Et konservativt hattrick

Rune Kristensen
To unge med tilknytning til Dansk Folkeparti kalder Det Konservative Folkepartis udlændingepolitik for et konservativt selvmål. Jeg kalder det et hattrick. Læs her hvorfor.

Camp Danevang er flyttet hjem

Henrik Gade Jensen
Danske soldater, der skal forsvare Danmark ud ad til, er nu i fare i det danske civilsamfund. Hvem har egentlig magten?

Det rundtossede vesten og den muslimsk identitetskrise

Jaleh Tavakoli
Vores fjendes fjende er ikke vores ven, en gammel lektie som vesten endnu ikke har lært af. Problemet er dog mere indviklet end jeg her ligger op til, for det egentlige problem er nede i de muslimske lande, hvor kulturen og religionen er rådden.

Behold bh’en – brænd selvhjælpsbogen

Annika Smith
Oplever kvinder uretfærdighed, er det ikke samfundets, men deres egen skyld. Det er budskabet i de enorme bunker selvhjælpslitteratur, kvinder læser. På den måde viderefører bøgerne århundreders kvindeundertrykkelse

Du er alkoholiker – du drikker for meget – ingen tør sige det!

Camilla Schwalbe
De fleste er grundlæggende enige om, at et liv på flasken er sølle. Vi har alle set nogen gå til, fordi alkoholen blev til den primære følgesvend. Det er et tabu i Danmark at tale om vores alkoholforbrug… Jeg synes også, at det er pinligt.

»Vi splitter ikke flygtningefamilier«

Jette Elbæk Maressa
Allerede I 2001 foreslog Dansk Folkeparti, at retskravet på familiesammenføring for flygtninge skulle ophæves. Venstre var imod. Nu er forslaget stuerent hos Socialdemokratiet og De Radikale.

Venstre ignorerer 50 millioner mennesker på flugt

Anna Mee Allerslev
Verden står i brand. Det er et faktum, vi ikke kan komme uden om. Det betyder, at vi nu har 51 mio. mennesker på flugt på verdensplan – det største antal siden Anden Verdenskrig. Selvom det er et enormt tal, så må det ikke diktere den danske asyl- og integrationsdebat. Men det bliver nødt til at præge den. For lige nu præges debatten næsten kun af Venstres læsning af meningsmålingerne.

Mennesker først – ikke nationalitet først

Lene Espersen
Vi ønsker, at Danmark skal være åbent for dem, som ønsker at komme hertil og bidrage med flid og kompetencer, men hermetisk lukket for dem, der begår kriminalitet og misbruger vores velfærdssystem.

Vi burde gå i lidt mindre sko

Jens Joel
Midt i august opbrugte vi vores bevilling for i år. Frem til nytår lever vi for lånte naturressourcer og opbygger gæld. I Danmark lever vi som om vi har 4,5 jordklode, og vi er nr. 4 i verden, når det handler om at belaste kloden mest. Kun overgået af oliestater i Golfen. Det burde mane til lidt større omtanke og solidaritet. Den gode nyhed er, at der er penge, nye arbejdspladser og konkurrenceevne i at omstille grønt.
Canadisk kaos og dansk dilettantteater
Af Mikael Jalving  23.10.14, 11:50
Venstre og Dansk Folkepartis massive hykleri
Af Morten Uhrskov Jensen  22.10.14, 21:01
Lad være med at give flygtninge asyl
Af Rune Toftegaard Selsing  20.10.14, 22:30
Der er behov for en ny forandringsteori!
Af Mere Danmark i Verden  23.10.14, 08:25
Dagens avisleder

Hvad laver de mon i ministeriet efter klokken tre?

Rasmus Sand Høyer

Dagens tegning

23.10.2014

Kronik
Denne kronik henvender sig til de utilfredse vælgere. De har faktisk ganske gode muligheder for at give deres utilfredshed og styrken af den til kende ved det kommende folketingsvalg.