*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

torsdag 28. august 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten blogs

Hvad Frankrig er blevet

Morten Uhrskov Jensen
Frankrig er på lange stræk ophørt med at være Frankrig. I stedet er indtruffet en tilstand, hvor landets oprindelige indbyggere i stigende grad må se sig underlagt helt andre normer, og hvor aldeles ekstreme holdninger stortrives.

Jeg gider ikke høre om dit sexliv, influenza eller hvad du skal have til aftensmad.

Camilla Schwalbe
Det offentlige rum er blevet privat. Vi snakker om al fra sex, den trælse chef, vores sygdomme og hvad vi skal have til aftensmad. Vi har intet filter. Respekten forsvinder. Nogen synes, at det er befriende, jeg synes det er grænseoverskridende.

Er du blevet fyret og/eller uretfærdigt behandlet på jobbet?

Ann C. Schødt
De fleste oplever det på et eller andet tidspunkt i løbet af deres erhvervsaktive liv. Hos de særligt sensitive stikker det bare dybere og bliver hængende i underbevidstheden i meget længere tid.

Længsel er det nye sort

Angela Brink
I dag har vi alt. Eller – i princippet i hvert fald – adgang til alting. Det gør, at mange lever i en konstant tilstand af længsel. Og hvor man måske før i tiden kunne tøjle sine længsler ved tanken om, hvad familien, lokalsamfundet eller omgivelserne som sådan, ville sige, hvis vi fulgte vores lyster, så er der – igen i princippet – ikke noget, der holder os tilbage i dag. Det øger kravet til individuel ansvarlighed, for total frihed er det samme som ultimativt eneansvar. Længsel er det nye sort - som i sørgeklæder til den vestlige kulturs bisættelse.

Folkeskolens blinde forsvar. Fra tumpet til modbydeligt

Henrik Christoffersen
JP har brugt et helt dobbeltopslag i søndagsavisen på at fylde stof på en historie med overskriften ”Rør ikke ved folkets skole”. Det er en tumpet overskrift over en artikel om folkeskolen, for de frie grundskoler er da lige så meget folkets skole. JP må hævde, at staten er folket, men civilsamfundet er folkets/statens fjende. Det er en stærk tendens i tiden at gøre stat og civilsamfund til ét og det samme, nemlig til stat. Men altså, kære JP. Hvordan kan du være med på den galaj?

Barnets uendeligt mange sygedage

Camilla Kring
I Danmark har vi mulighed for barnets første sygedag. I Sverige har forældrene ret til at passe deres syge børn 60 dage om året. I Kina passer bedsteforældrene barnet. Måske skulle vi lade os inspirere af den svenske og kinesiske løsning.

En kur mod verden

Mikael Jalving
Verden er af lave. Se i Øst, Vest, Syd og Nord, for slet ikke at tale om Mellemøst.

Bogen er død, luk bibliotekerne!

Jens-Kristian Lütken
Indenfor få år vil landets biblioteker lide samme skæbne som Blockbuster, den teknologiske udvikling vil ganske enkelt overhale papirbogen som medie. Det betyder, at landets biblioteker i den form vi kender, vil blive overflødige. Derfor kan vi ligeså godt nu sætte en udløbsdato på størstedelen af vores godt 400 folkebiblioteker.

Islamisk Stat, ondskaben og hadet til os selv

Rune Toftegaard Selsing
Fornægtelse af ondskab er umådelig svært i mødet med en modbydelig bevægelse som Islamisk Stat.

Sommerens syndebuk: muslimerne

Anna Mee Allerslev
Agurketiden er altid god for et par anti-muslimske udmeldinger. Dansk Folkeparti er sædvanligvis flittige leverandører, men denne gang er Venstre også rigtig godt med i svinget. Sammen har de to partier taget fremmedfjendskheden til helt nye højder.

Husk at prøve noget nyt

Jens Balle
Jeg tror det er vigtigt at udfordre os selv hele tiden. Det er med til at holde os skarpe og hjernen har godt af det. Derfor udfordrer jeg løbende mig selv på forskellige områder.

Indbrudstyvene elsker Danmark

Lene Espersen
Danmark er blevet de kriminelles favoritland, fordi vores regler ikke fungerer.

Ansøgning og CV uden køn

Aase Hoeck
Kunne man forestille sig, at ansøgere præsenterede sig med efternavnet alene? Det ville give såvel mænd som kvinder lige adgang til de stillinger, de søger. Ansøgning og CV er den dokumentation, der skal sikre invitationen til første samtale i virksomheden. Ved alene at fokusere på kompetencer og baggrund - uden at skele til kønnet - kunne det måske tænkes, at modtageren kommer ud af den vante tankegang og giver hjernen andre impulser, når ansøgerne screenes.

Får vi hele sandheden om Løkkes Venstre?

Jakob Terp
Hvorfor pudser den unge Venstre-valkyrie, Sophie Løhde, mon en advokat på Berlingske Media og forlaget Peoples Press?

No makeup, just religious symbols

Jaleh Tavakoli
Hvis nogen er i tvivl om hvad jeg mener om Pia Kjærsgaards udtalelser om tørklædet versus kalotten:

Hvorfor får man ikke en kvittering fra det offentlige?

Rune Kristensen
Når man betaler for noget, er det kutyme, at man får en kvittering som dokumentation. Men i det offentlige system kan man ikke se, hvad ens bruger- eller skattebetaling er gået til. Hvorfor får man ikke en kvittering hos lægen og på sygehuset, så man kan se prisen på ens ydelse uagtet at den er betalingsfri?

Jødehadets deja-vu

Henrik Gade Jensen
Kong Christian X opfordrede i 1941 til at bære en Davidsstjerne i solidaritet med jøderne, og det er der også brug for i 2014.

Hold fast i dine værdier, Martin

Annika Smith
Åbent brev til Venstres Martin Geertsen

10 danskere, der flytter magt med sociale medier

Benjamin Rud Elberth
Berlingske udgiver hvert år deres opgørelse over mest magtfulde danskere. Her er listen over de 10 mest magtfulde danskere på sociale medier.

Hvorfor tier vi om problemerne med vores kvindesyn i Danmark?

Murat Tamer
På knap to måneder er otte kvinder myrdet af mænd. Bortset fra det ene mord i Madrid er alle mordene sket i Danmark. Der er noget galt i dette land. Vi fortsætter med at bilde os selv ind, at kvinderne har det godt.
Hvad Frankrig er blevet
Af Morten Uhrskov Jensen  27.08.14, 22:09
Bogen er død, luk bibliotekerne!
Af Jens-Kristian Lütken  25.08.14, 10:21
Dagens avisleder

Er mange fartbøder en succes for statskassen eller en fiasko for trafiksikkerheden?

Tegning: Rasmus Sand Høyer

Dagens tegning

28.08.2014

Kronik
Vantro skal tilbydes omvendelse, og ellers henrettes. Og byer, der ikke overgiver sig, skal brændes af. Det er enevælde, men ikke oplyst.