*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
torsdag 31. juli 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten blogs

Når en SF-borgmester møder den uomgængelige virkelighed

Henrik Christoffersen
I Københavns Kommunes socialforvaltning gør man tingene som man nu gør. Udlicitering har været set som noget fanden har skabt. Det har eksempelvis altid været devisen, at ingen har kunnet levere bedre hjemmehjælp end kommunalt ansatte hjemmehjælpere. Nu har piben imidlertid fået en anden lyd hos den ansvarlige SF-borgmester. Hvad er der mon sket med folkesocialisten?

Kære kommende dimittender…

Rune Kristensen
Et par velmenende ord til de nye studerende på landets videregående uddannelser.

Rappen i andedammen

Morten Uhrskov Jensen
Debatten om Inger Støjbergs luftige idé om at skelne mellem grupper af indvandrere har ført til de morsomste reaktioner. To jurister og en professor hænger sig selv til tørre.

Kære statsminister Helle Thorning-Schmidt

Murat Tamer
Dette brev er sendt til statsministeren på baggrund af, at hun ikke ønsker at være medunderskriver i den fælles udtalelse til Israel fra de øvrige fire nordiske S-formænd.

Du kan altid blive politiker eller folkeskolelærer!

Ann C. Schødt
I disse dage får håbefulde unge besked på, om de er blevet optaget på deres ønskestudie. Som altid kræver de mest populære studier et tårnhøjt gennemsnit, mens andre studier optager alle og tilmed har ledige pladser - ikke overraskende er professionsbachelor som folkeskolelærer blandt de sidste.

Fredelige stenkastere

Henrik Gade Jensen
Har vi demonstrationsfrihed i Danmark, når ballademagere kan afbryde en demonstration – og politiet i øvrigt syntes det forløb fredeligt?

Symbolpolitik for novicer

Jakob Terp
I sagen om de danske Syrien-krigere giver den socialdemokratiske retsordfører et skoleeksempel på, hvorfor S bløder vælgere til højrefløjen....

Så meget for ytrings- og forsamlingsfriheden

Jaleh Tavakoli
Der er en række misforståelser om fredsdemonstrationen i går, som jeg havde håbet mediedækningen ville hjælpe på. Det skete desværre ikke, derfor dette indlæg.

Se mig! Se mig!

Jens Balle
Sociale medier har haft stor indflydelse på os. Alt skal iscenesættes så vi kan vise verden hvor fede vi er.

Kvinder: Kør med i Formel 1

Aase Hoeck
Nogle gange får du pludselig en chance - er du parat til at gribe den? Som kvinde forventes det ikke, at du kører Formel 1; men skotske Susie Wolff har gennembrudt barriererne, og givet forbavsede mænd baghjul. Dette gælder også i erhvervslivet.

Pedalkraft

Mikael Jalving
Touren lever videre – og snart begynder Vuelta a Espania. Imens ævler fødevareministeren løs, som han har forstand til. Hvad fanden skulle vi gøre uden pedalkraft?

Har Venstre fået en værdipolitik?

Rune Toftegaard Selsing
Martin Geertsens udspil til en kanon over danske værdier er blevet kritiseret sønder og sammen. Det er ufortjent.

Bør vi borgere ikke på banen, langt før verdens civile bliver ofre?

Angela Brink
Situationen i Gaza og i Ukraine er eksempler på, vi alt for sent kommer på banen med krav om politisk handling fra vores folkevalgte. Er det godt nok, vi først synes at tage os af internationale konflikter, når almindelige mennesker som os selv bliver ofre?

Hamas - med egne ord...

Søren Espersen

Lad os komme i gang med at fjerne topskatten!

Lene Espersen
Det er gratis at fjerne topskatten, ja faktisk giver det statskassen 800 millioner kroner. Altså er det gratis, at give en halv million danskere og deres familier flere penge mellem hænderne. Det er gratis at øge motivationen for de øvrige to millioner arbejdende. Det er gratis at skabe mere vækst og flere arbejdspladser.

Vækkeuret er gået på ferie

Camilla Kring
Ferierytmen har erstattet hverdagsrytmen. Vi kan leve i vores egen naturlige rytme. En rytme der ofte betyder, at flere går senere i seng og står senere op.

Kan man stole på de radikale – er et ord ikke et ord?

Morten Messerschmidt
Som en dampende tromle indtog Morten Helveg i går EU-parlamentets industriudvalg ved at køre EFDDs næstformandskandidat over. Det føderale flertal af SD, EPP og ALDE føler nemlig kun, at en aftale gælder, når det gavner dem selv. Eller i hvert fald ikke, når det gavner det anti-føderale EFDD. Der hylder man gerne lighedsideologien ved at understrege, at der naturligvis er nogen, som er mere lige end andre.

Schwalbe: Er det OK, at dine skattekroner går til Danmarks dårligste og farligste arbejdsplads?

Camilla Schwalbe
Lønfusk, ingen lærlinge, dårligt arbejdsmiljø, danske arbejdere skrottet til fordel for ”billige” østeuropæiske og forsinkelser mv. Og det værste ved det hele er, at du finansierer gildet. Byggeriet er kørt helt af sporet.

Facebook tester vores tålmodighed

Benjamin Rud Elberth
Facebook er en revolution. Det har ændret vores måde at tænke på og givet os nye muligheder for at kommunikere med hinanden. Men Facebook tester ikke kun vores data. De tester også vores tålmodighed. I øvrigt imens de ved, at vi aldrig springer af toget, fordi der ikke er alternativer til at komme fra A til B.

Tvangsbortadoptioner i strid med menneskerettighederne?

Jonas Christoffersen
Myndighederne har pligt til at sikre forældre med handicap støtte til at være forældre. Desværre får forældrene ikke altid den støtte. Derfor er der risiko for unødvendige tvangsfjernelser og i sidste ende tvangsbortadoptioner til skade for både forældre og børn.

Kommunen lapper din cykel

Jens-Kristian Lütken
Københavns Kommune vil gerne have flere til at køre på cykel. Derfor tilbyder kommunen nu at komme hjem til dig for at lappe din cykel kvit og frit, da afstanden til nærmeste cykelhandler ”kan opleves som en barriere”.
Når en SF-borgmester møder den uomgængelige virkelighed
Af Henrik Christoffersen  31.07.14, 14:10
Rappen i andedammen
Af Morten Uhrskov Jensen  30.07.14, 23:51
Kære statsminister Helle Thorning-Schmidt
Af Murat Tamer  30.07.14, 10:26
Kære kommende dimittender…
Af Rune Kristensen  31.07.14, 11:04
Fredelige stenkastere
Af Henrik Gade Jensen  30.07.14, 00:25
Dagens avisleder

Det var på sin egen måde rørende læsning, da den 12-årige kinesiske pige Tian Xinmei i artiklen ”Mor og far forlod mig” i Jyllands-Posten forleden fortalte om sine familiære forhold.

Tegning: Niels Bo Bojesen

Dagens tegning

31.07.2014

Kronik
Hele grundidéen i islams ideologi er absurd, islam er på alle planer den store taber i den globaliserede verden, men taberne kan i kraft af deres antal blive den faktor, som gør os alle til tabere.