*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

tirsdag 21. oktober 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten blogs

Efter Skotland kommer turen til Europa

Mikael Jalving
Hvad der var lige ved at ske i Skotland, kan også ske i Catalonien, Norditalien, Belgien, Ungarn, Tyskland, Frankrig og andre EU-lande med regionale konflikter.

Angrebet på demokratiet

Murat Tamer
Den offentlige debat og flere udtalelser fra fremtrædende politikere bekræfter os oftere og oftere i, at fremmede er uønsket i landet, vi engang kunne kalde mangfoldigt og rummeligt. Det er på tide, vi lægger det bag os.

Lad være med at give flygtninge asyl

Rune Toftegaard Selsing
Ingen tror på, at flere flygtninge gavner Danmark. Og der er ikke skyggen af moralsk grundlag for at tildele relativt stærke flygtninge asyl.

Libyen: ”En fuldstændig vanvittig situation”

Morten Uhrskov Jensen
Hvem synes at få ret, hvad angår Libyen?

Hvorfor er du så sur og irritabel?

Ann C. Schødt
Bliver du tit irriteret over små ting, som andre slet ikke bemærker? Kan du nogle gange være i dårligt humør, uden helt at vide hvorfor? Tager du dig selv i at være sur og vrisse ad din partner, når du kommer hjem fra arbejde? Så er du sikkert mere sensitiv, end du lige er klar over.

Kampen for den grønne omstilling fortsætter

Mere Danmark i Verden
/Af udenrigsminister Martin Lidegaard

Kassekamp

Henrik Christoffersen
Nogle af de gamle drenge fra dengang har sat sig for at genopfinde klassekamp. Til det formål har de udpeget en ny undertrykt klasse: De Fattige. Det hele lægges frem i en ny bog: Klassekamp fra oven på forlaget Gyldendal. I den rigtige klassekamp i forfatternes ungdom var en klasse defineret ved dens forhold til produktionsmidlerne, og den undertrykte klasse var arbejderne. Den nu opfundne klasse har intet forhold til produktionsmidlerne. Man må nemlig forstå, at den består af dem, som holdes væk fra arbejdsmarkedet og lever af overførselsindkomst. Det er interessant.

Hvor er ulighedens økonomiske logik?

Jakob Terp
Det er oplagt, at de borgerlige partier argumenterer for øget ulighed. Men hvad er en centrumvenstre-regerings økonomiske argument?

Hej Chef på sociale medier. Hvad er det, du vil flytte?

Benjamin Rud Elberth
Skulle danske ledere måle på deres egen og firmaets indsats på sociale medier, som de måler på alt andet i deres produktion, ville mange være tvunget til at nedjustere forventningerne til årets regnskab. De bedste ledere er for længst holdt op med at læne sig op ad, at de bare eksperimenterer på sociale medier, og de er holdt op med at acceptere, at de muligvis kommer lidt tættere på kunderne på Facebook. De bedste ledere på sociale medier flytter hele deres virksomhed med tweets, LinkedIn-posts, blogindlæg og Facebook-status hver dag.

Du skal selv mindske din aktie-risiko

Jens Balle
Mange tror deres investeringsforening - eller hvem der nu overvåger - passer på aktierisikoen på deres investeringer. Men en investeringsforening skal for eksempel være fuldt investeret i aktier hele tiden. Også selvom dem der passer pengene tror aktier vil falde.

Et konservativt hattrick

Rune Kristensen
To unge med tilknytning til Dansk Folkeparti kalder Det Konservative Folkepartis udlændingepolitik for et konservativt selvmål. Jeg kalder det et hattrick. Læs her hvorfor.

Når de pæne piger sælger sex

Angela Brink
I USA har det vakt opsigt, at en kvindelig studerende på et eliteuniversitet – Duke University – viste sig at betale for sine studier ved at arbejde som pornoskuespillerinde. I Danmark har vi vores egen veleksponerede, uddannelsessøgende sexarbejder, der skriver kloge klummer i Dagbladet Information.

Camp Danevang er flyttet hjem

Henrik Gade Jensen
Danske soldater, der skal forsvare Danmark ud ad til, er nu i fare i det danske civilsamfund. Hvem har egentlig magten?

Det rundtossede vesten og den muslimsk identitetskrise

Jaleh Tavakoli
Vores fjendes fjende er ikke vores ven, en gammel lektie som vesten endnu ikke har lært af. Problemet er dog mere indviklet end jeg her ligger op til, for det egentlige problem er nede i de muslimske lande, hvor kulturen og religionen er rådden.

De udbrændte

Camilla Kring
Vi kan arbejde 24/7. Hvornår er nok nok? En løsning kan være at opstille tre simple regler for, hvordan du håndterer dit arbejdsliv.

Behold bh’en – brænd selvhjælpsbogen

Annika Smith
Oplever kvinder uretfærdighed, er det ikke samfundets, men deres egen skyld. Det er budskabet i de enorme bunker selvhjælpslitteratur, kvinder læser. På den måde viderefører bøgerne århundreders kvindeundertrykkelse

Du er alkoholiker – du drikker for meget – ingen tør sige det!

Camilla Schwalbe
De fleste er grundlæggende enige om, at et liv på flasken er sølle. Vi har alle set nogen gå til, fordi alkoholen blev til den primære følgesvend. Det er et tabu i Danmark at tale om vores alkoholforbrug… Jeg synes også, at det er pinligt.

»Vi splitter ikke flygtningefamilier«

Jette Elbæk Maressa
Allerede I 2001 foreslog Dansk Folkeparti, at retskravet på familiesammenføring for flygtninge skulle ophæves. Venstre var imod. Nu er forslaget stuerent hos Socialdemokratiet og De Radikale.

Tag folkeafstemningen nu

Jens-Kristian Lütken
Der er ingen grund til at spilde tid og penge på at afvente et digert værk om EU-retsforbeholdet. Tag i stedet folkeafstemningen nu, sådan at Danmark kan forblive i Europol.

Venstre ignorerer 50 millioner mennesker på flugt

Anna Mee Allerslev
Verden står i brand. Det er et faktum, vi ikke kan komme uden om. Det betyder, at vi nu har 51 mio. mennesker på flugt på verdensplan – det største antal siden Anden Verdenskrig. Selvom det er et enormt tal, så må det ikke diktere den danske asyl- og integrationsdebat. Men det bliver nødt til at præge den. For lige nu præges debatten næsten kun af Venstres læsning af meningsmålingerne.

Mennesker først – ikke nationalitet først

Lene Espersen
Vi ønsker, at Danmark skal være åbent for dem, som ønsker at komme hertil og bidrage med flid og kompetencer, men hermetisk lukket for dem, der begår kriminalitet og misbruger vores velfærdssystem.

Vi burde gå i lidt mindre sko

Jens Joel
Midt i august opbrugte vi vores bevilling for i år. Frem til nytår lever vi for lånte naturressourcer og opbygger gæld. I Danmark lever vi som om vi har 4,5 jordklode, og vi er nr. 4 i verden, når det handler om at belaste kloden mest. Kun overgået af oliestater i Golfen. Det burde mane til lidt større omtanke og solidaritet. Den gode nyhed er, at der er penge, nye arbejdspladser og konkurrenceevne i at omstille grønt.

Jobhop giver karrierestop

Aase Hoeck
En nylig undersøgelse blandt 700 virksomhedsledere viser, at hyppige jobskift er den største hindring for en ansøger med et "livligt" CV. Denne konklusion, mener jeg, er unuanceret og yderst vildledende for både aktive ansøgere og de, der planlægger et jobskifte. For mig at se en hindring, som kan få mange til at tænke to gange, før springet til et nyt job tages. Vinderne kan være de virksomheder, som gerne vil beholde deres gode medarbejdere, men måske ikke gør nok for at fastholde dem og dermed nyder godt af postulatet.
Efter Skotland kommer turen til Europa
Af Mikael Jalving  21.10.14, 10:43
Lad være med at give flygtninge asyl
Af Rune Toftegaard Selsing  20.10.14, 22:30
Angrebet på demokratiet
Af Murat Tamer  20.10.14, 23:23
Libyen: ”En fuldstændig vanvittig situation”
Af Morten Uhrskov Jensen  20.10.14, 21:03
Hvorfor er du så sur og irritabel?
Af Ann C. Schødt  20.10.14, 10:32
Dagens avisleder

Med Morten Østergaards udmelding her i avisen søndag er alt ved det gamle: De Radikale sidder ved styrepinden.

Der er faldet voldsomt megen regn i Nordjylland, og mere er på vej. Tegning: Niels Bo Bojesen

Dagens tegning

21.10.2014

Kronik
Danmark kan blive mere interessant, mere lige og et rigere land, hvis landet fremmer udviklingen af byer uden for hovedstaden.