*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

torsdag 30. oktober 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten blogs

Hovedstadsområdet skal på bagkant

Henrik Christoffersen
Topfolk omkring den politiske magt skriver i en kronik i JP den 29. oktober, at Danmarks yderområder nu skal bringes på forkant. Så der må være nogen, som så skal vige pladsen som dem på forkant. Alle kan ikke være foran alle de andre. Så det må være de store byer og specielt hovedstadsområdet, der skal på bagkant. Dog skal de ikke ud i glemslen. De er nemlig udset til at betale gildet. For i Carsten Hansens, Kirsten Brosbøls, Martin Damms og Jesper Nygårds optik, så er det at være på forkant ensbetydende med at være på støtten.

Hvem vil forsvare Danmark?

Mikael Jalving
Reelt har vi nedrustet os selv til Tivoligarden og Landsoldaten med den lille hornblæser på Rådhuspladsen.

Dansk Folkeparti er et erhvervsfjendtligt parti

Rune Kristensen
Dansk Folkeparti er hverken konservative eller erhvervsvenlige – tværtimod. Jeg tager i dette indlæg igen bladet fra munden efter en provokerende DF-blog.

Kvinder får lige muligheder om 81 år!

Aase Hoeck
Danske erhvervskvinder bør holde op med at læse rapporter med dårlige tal om kvinders fremgang i erhvervslivet og i stedet skyde med skarpt rent verbalt og krydre udtalelserne med humor. Eller måske helt holde op med at læse statistikkerne!

Hang on - white bitches!

Jaleh Tavakoli
Et forsøg på at stille spørgsmål vedrørende Dan Park-sagen:

En sociologs bekendelser

Morten Uhrskov Jensen
Man kan åbenbart fint være ansat ved Københavns Universitet og ytre det helt åbenlyse vrøvl.

Netværk består også af ”givers and takers”

Jens Balle
Netværk skal opbygges mens man ikke har brug for det. Det dur ikke at starte, når man står med en problemstilling og har brug for at trække på netværket.

Sameksistens kræver, at alle parter giver sig lidt

Murat Tamer
Vi kan godt leve sammen på trods af forskelligheder. Det kræver blot, at alle indstiller sig på det og giver sig lidt for at få lidt igen.

Gør det nemt at vise Danmark frem

Mere Danmark i Verden
/Af Lars Thykier, Adm. direktør, Danmarks Rejsebureau Forening

Redaktørens lille hemmelighed

Henrik Gade Jensen
Går danske journalister og gemmer på andre væsentlige terrorister og spioner end Jan Stage?

Tyrkerne sover roligt

Jette Elbæk Maressa
Danmarks trussel falder tørt: Forhandlingerne med EU er reelt gået i stå, og under halvdelen af tyrkerne vil være med i EU.

Nixon has to go to Brussels!

Jens Joel
Det kan siges ret kort: Enten sætter de nye EU-kommissærer sig i spidsen for en række initiativer, der er afviger fra det, man traditionelt kunne have dem mistænkt for. Eller også får EU svært ved at levere det, borgerne med rette bør forvente. Østeuropæere, der skal sætte en stopper for social dumping, en formand fra et skattely, der skal stoppe drænet fra fællesskabets kasser og energikommissærer, der skal bevise, at de kan tænke mere grønt end sort. Der er et par gode indikationer – og endnu mere der skal bevises. En europæisk version af dengang Nixon tog til Kina!

3 grunde til, at ledere ikke ønsker en fleksibel arbejdsplads

Camilla Kring
Hvorfor ønsker nogle ledere en ufleksibel arbejdsplads? 1. Angsten for dovenskab. 2. Angsten for familielivet forpligtelser. 3. Angsten for ensomhed

En professor taler ud

Angela Brink
Jeg har lånt min blog ud en enkelt gang. Det er til Garbi Schmidt, der her kommer til orde med den festtale, hun holdt, til Roskilde Universitets årsfest den 19. september i år. Talen handler om betydningen af humanistisk forskning som samfundskritik og forskningens essens. Det er et væsentligt emne i en tid, hvor det diskuteres, om diverse universitetsfag skal beskæres.

Oscar Pistorius er en ligegyldig historie

Jens-Kristian Lütken
Imens verdensfreden trues af Ruslands fremfærd i Ukraine og vanvittige islamister i Syrien og Irak, så har medierne kastet sig over den dybest set ligegyldige historie om den benløse løber Oscar Pistorius fra Sydafrika

Lad være med at give flygtninge asyl

Rune Toftegaard Selsing
Ingen tror på, at flere flygtninge gavner Danmark. Og der er ikke skyggen af moralsk grundlag for at tildele relativt stærke flygtninge asyl.

Hvorfor er du så sur og irritabel?

Ann C. Schødt
Bliver du tit irriteret over små ting, som andre slet ikke bemærker? Kan du nogle gange være i dårligt humør, uden helt at vide hvorfor? Tager du dig selv i at være sur og vrisse ad din partner, når du kommer hjem fra arbejde? Så er du sikkert mere sensitiv, end du lige er klar over.

Hvor er ulighedens økonomiske logik?

Jakob Terp
Det er oplagt, at de borgerlige partier argumenterer for øget ulighed. Men hvad er en centrumvenstre-regerings økonomiske argument?

Hej Chef på sociale medier. Hvad er det, du vil flytte?

Benjamin Rud Elberth
Skulle danske ledere måle på deres egen og firmaets indsats på sociale medier, som de måler på alt andet i deres produktion, ville mange være tvunget til at nedjustere forventningerne til årets regnskab. De bedste ledere er for længst holdt op med at læne sig op ad, at de bare eksperimenterer på sociale medier, og de er holdt op med at acceptere, at de muligvis kommer lidt tættere på kunderne på Facebook. De bedste ledere på sociale medier flytter hele deres virksomhed med tweets, LinkedIn-posts, blogindlæg og Facebook-status hver dag.

Behold bh’en – brænd selvhjælpsbogen

Annika Smith
Oplever kvinder uretfærdighed, er det ikke samfundets, men deres egen skyld. Det er budskabet i de enorme bunker selvhjælpslitteratur, kvinder læser. På den måde viderefører bøgerne århundreders kvindeundertrykkelse

Du er alkoholiker – du drikker for meget – ingen tør sige det!

Camilla Schwalbe
De fleste er grundlæggende enige om, at et liv på flasken er sølle. Vi har alle set nogen gå til, fordi alkoholen blev til den primære følgesvend. Det er et tabu i Danmark at tale om vores alkoholforbrug… Jeg synes også, at det er pinligt.

Venstre ignorerer 50 millioner mennesker på flugt

Anna Mee Allerslev
Verden står i brand. Det er et faktum, vi ikke kan komme uden om. Det betyder, at vi nu har 51 mio. mennesker på flugt på verdensplan – det største antal siden Anden Verdenskrig. Selvom det er et enormt tal, så må det ikke diktere den danske asyl- og integrationsdebat. Men det bliver nødt til at præge den. For lige nu præges debatten næsten kun af Venstres læsning af meningsmålingerne.

Mennesker først – ikke nationalitet først

Lene Espersen
Vi ønsker, at Danmark skal være åbent for dem, som ønsker at komme hertil og bidrage med flid og kompetencer, men hermetisk lukket for dem, der begår kriminalitet og misbruger vores velfærdssystem.
Hvem vil forsvare Danmark?
Af Mikael Jalving  30.10.14, 11:16
En sociologs bekendelser
Af Morten Uhrskov Jensen  28.10.14, 13:31
Hang on - white bitches!
Af Jaleh Tavakoli  29.10.14, 01:49
Dansk Folkeparti er et erhvervsfjendtligt parti
Af Rune Kristensen  29.10.14, 20:43
Hovedstadsområdet skal på bagkant
Af Henrik Christoffersen  30.10.14, 14:39
Dagens avisleder

Danmark skal fungere som et sammenhængende hele.

Tegning: Rasmus Sand Høyer

Dagens tegning

30.10.2014

Kronik
DR leverer med serien ”1864” public service i mere end én forstand, siger tysk korrespondent i Danmark.