*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Hjælp - min medarbejder er klogere end mig!

Ann C. Schødt
De færreste ledere besidder det mod og den selvtillid, der gør, at de tør ansætte medarbejdere, der er mere intelligente eller fagligt kompetente end dem selv. Desværre.

Thorning vinder valget

Jakob Terp
Kan man mobbe klassens dygtige pige så længe, at det i sidste ende udløser en solid, politisk turn-around?

Hvorfor interesserer de elitære sig for bonderøvene?

Rune Kristensen
For den elitære højrefløj er frihed og mangfoldighed fyord. Desværre! Min JP-medblogger Rune Selsing har kastet sig ud i et substansløst angreb med primitiv argumentation mod åbenhed og tolerance.

Er du holdt op med at slå din kone? Hvert år får 29.000 danske kvinder tæsk.

Camilla Schwalbe
Mænd der slår kvinder er kujoner, men et samfund der ikke hjælper er endnu mere fejt. Voldtægt, blodtud, knytnæveslag, spark i maven og nedværdigelse. Mindst 29.000 danske kvinder udsættes hvert år for et mareridt. Det er 80 kvinder om dagen.

Thi kendes for ret. Du skal kommunikere bedre!

Benjamin Rud Elberth
Kommunikation kan spare penge og skabe forandringer. Tag en tur som domsmand i København. Der er en række åbenlyse kommunikationsproblemer at tage fat i.

Denne gang er det anderledes (det er det aldrig)

Jens Balle
Fra tid til anden hører man økonomer sige ”Denne gang er det anderledes”. Det er min erfaring, at i sådan en situation skal man virkelig passe på.

Gratis frokost i folkeskolen

Henrik Christoffersen
Stærke kræfter i folkeskolen protesterer imod en for snæver politisk regulering af livet i skolen. Med god grund. Men stort set de samme kræfter protesterer også imod en opgørelse af skolernes præstationer. Med andre ord: De ønsker frihed uden ansvar. Gratis frokost. Den slags kan ikke eksistere i virkelighedens verden.

Vold mod kvinder til debat

Jonas Christoffersen
Årsdagen for bekæmpelsen af vold mod kvinder giver anledning til at se på både de positive tiltag, men også de steder, hvor det stadig halter. Blandt andet mangler der retningslinjer for en ensartet praksis for bekæmpelsen af vold i de enkelte politikredse.

Langt højere bjerge

Mikael Jalving
Tror da pokker, Europa aldrig bliver ét. Imperiet har geografien imod sig.

2. sektion: Yahya Hassan efter DF-shaming

Jaleh Tavakoli
Racismebeskyldninger og sammenligninger med DF er skamfulde, og skal for alt i verden undgås. For alt i verden, og det gælder ikke kun for Hassan, men for mange andre før ham, som for mange andre efter ham.

Bange for at være en bonderøv

Rune Toftegaard Selsing
Når den skingre anklage om fremmedfrygt bunder i kultursvag provinsialisme.

Hvor står Liberal Alliance?

Morten Uhrskov Jensen
Mens formand Anders Samuelsen lyder som en politiker, der vil diskutere internationale konventioner, er den tidligere ungdomsformand for LA, Rasmus Brygger, på en helt anden galej.

Kvinden er mandens ret

Angela Brink
Det ligger i kvinderollen, at man skal være en ret, der er en mand, som ønsker at indtage.

Når velfærdsstaten er på dybt vand

Jens-Kristian Lütken
Hvis pensionister skal have rabat i svømmehallen, så skal studerende også have det. Sådan mener et flertal i Københavns Kommune, men er der overhovedet behov for ekstra velfærdsgoder, bare fordi man er studerende?

Dans på bordet til jobsamtalen

Aase Hoeck
En norsk sociolog har påvist, at social kemi tæller mere end kompetencer ved selve jobsamtalen. Uden gnist - intet nyt job. Har du ikke, det der skal til, så får en anden ønskejobbet.

Nedbryd fordommene om B-mennesker

Camilla Kring
Vi er dovne. Vi sover længe. Vi bliver A-mennesker, når vi får børn, og det er da bare et spørgsmål om disciplin at lære at gå tidligt i seng og stå tidligt op.

Utaknemmelige bæster, send dem hjem igen

Silvana Mouazan
Flygtninge klager over maden på Asylcenter Holmegaard i Fredericia skabte forargelse på Christiansborg og i den almindelige befolkning.

En livlig debat om Danmarks udenrigspolitik

Mere Danmark i Verden
/Af udenrigsminister Martin Lidegaard og handels- og udviklingsminister Mogens Jensen

Danmark i frit fald mod afgrunden

Henrik Gade Jensen
De gode græd og de onde lo, lyder velfærdsstatens nationalsang. Lovlydige hånes og vansmægter, mens kriminelle lever som paver og baroner. Nedtællingen mod undergangen er begyndt.

Ophørsudsalget på rød nostalgi er udsat

Jette Elbæk Maressa
25 år efter Murens fald er det stadig hammer sjovt at købe kommunistisk kitsch. Er kommunismen blevet en vittighed, eller er det naiv nostalgi?

Dyrt topskatte-eksperimentet i Kansas

Jens Joel
Amerikanerne er i dag til midtvejsvalg. Det kan betyde et farvel til et skatteeksperiment i fuld skala. Kansas har nemlig afskaffet topskatten – og fået et gabende hul i statskassen. Måske det skulle tjene til skræk og advarsel?

Sameksistens kræver, at alle parter giver sig lidt

Murat Tamer
Vi kan godt leve sammen på trods af forskelligheder. Det kræver blot, at alle indstiller sig på det og giver sig lidt for at få lidt igen.
Thorning vinder valget
Af Jakob Terp  25.11.14, 17:12
Hvorfor interesserer de elitære sig for bonderøvene?
Af Rune Kristensen  25.11.14, 16:53
Hjælp - min medarbejder er klogere end mig!
Af Ann C. Schødt  26.11.14, 12:30
Dagens avisleder

Danske landmænd repræsenterer en succes uden sidestykke i nyere dansk erhvervshistorie.

Enhedslisten vil ikke på forhånd garantere stemmer i Folketinget for at bevare Underholdningsorkestret. Tegning: Niels Bo Bojesen

Dagens tegning

26.11.2014

Kronik
I en sekulær stat kan en henvisning til Guds vilje ikke gennembryde den borgerlige retsorden; i så fald skulle samfundet også respektere de mest urimelige muslimske fatwaer.