*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

fredag 19. september 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten blogs

Danmarks sejeste blasfemiker

Henrik Gade Jensen
Søren Krarup er blevet grundigt misforstået, fordi han er den flittigste og skarpeste religionskritiker. Og da religionen er flyttet ud af kirken og ind i politikken, må Krarup chokere som enhver tids kætter med sine ateistiske udsagn mod tidens guddom.

På vej mod svenske tilstande

Morten Uhrskov Jensen
Så sker det, som enhver kunne regne ud, ville blive virkelighed. Asylsøgerne strømmer til Danmark for alvor.

Mange vil savne Anders Lindholt

Jakob Terp
Det var en af landets allerbedste familieretadvokater og et fantastisk menneske der tirsdag mistede livet i Københavns byret.

Det er altså også utroskab, selvom det ikke opdages!

Jens Joel
I sidste uge blev den danske arbejdsmarkedsmodel til et ægteskab. Det skete, da arbejdsgiverne anklagede 3F for utroskab, fordi fagbevægelsen vil have politisk opbakning til de såkaldte arbejdsklausuler. Man fornemmer en slet skjult trussel om skilsmisse. Men det er ikke 3F’s ønske om politisk støtte og kontrol, der er det største problem i ægteskabet. Det er derimod virkelighedens eksempler på underbetaling, skattesnyd og dårligt arbejdsmiljø. Det er nemlig underbetalingen – og ikke dét, at den opdages – der er den egentlige utroskab overfor vores model.

Københavns grønne hysteri står i vejen for et bedre miljø

Jens-Kristian Lütken
Med grotesk høje p-afgifter er Enhedslistens borgmester klar til at tvinge et miljøvenligt by-bilskoncept ud af København. Det bedste bliver dermed det godes værste fjende, når kun el-biler er godt nok til den rød-grønne miljøfundamentalisme

Bare jeg var mere udadvendt

Jens Balle
For mange af os er det svært at tale med fremmede også selvom vi lever af det. Alligevel viser undersøgelser at det er godt for os - på flere områder.

Konservatismen har mange facetter

Rune Kristensen
Mit seneste blogindlæg her omhandlede konservatisme og hurtigt fik over 100 kommentarer. I får endnu en dosis konservatisme her.

Foreningerne er Danmark

Lene Espersen
Min barndom i en idrætsforening har givet mig enormt mange oplevelser og på mange måder formet mig som menneske. Derfor var jeg rystet, intet mindre end rystet, da jeg i weekenden kunne læse, at undervisningsministeren sendte et uppercut af knock out-styrke mod de foreninger, der i høj grad bærer Danmark.

EU og USA må stå sammen

Mere Danmark i Verden
Som led i debatinitiativet ”Mere Danmark i Verden” har udenrigsminister Martin Lidegaard og handels- og udviklingsminister Mogens Jensen inviteret en række gæstebloggere til at bidrage med blogindlæg. Indlæggene stiller skarpt på nogle af de udenrigspolitiske udfordringer Danmark står over for. Blogindlægget i dag er skrevet af administrerende direktør i Dansk Industri Karsten Dybvad.

Hvorfor opfører nogle kvinder sig som surmulende prinsesser?

Ann C. Schødt
Når det gælder sure kvinder, er jeg faktisk lige så uforstående som mænd. Måske fordi jeg er socialt handicappet af kun at lege med drenge som barn. Eller måske tænker jeg bare som en mand.

Hamsternationen – vi løber og løber

Camilla Kring
100.000 danskere har gennemført en halvmaraton eller en maraton. Vi er verdensmestre i løb per indbygger. Hvad løber vi efter? Og hvad løber vi væk fra?

Snyltekommuner

Henrik Christoffersen
En række borgmestre, i hovedsagen fra Jylland, har fundet ud af, hvordan de får mere velfærd. De vil simpelthen tage den fra os andre. Det er vores demokrati, som er godt i gang med at udvikle sig til flertalsdiktatur. Kan man få støtte af 90 mandater i Folketinget, så kan man bare rage til sig. Kommunestyre som lokalsamfundenes vej til at udvikle deres samfund, får til gengæld kniven af borgmestrene.

Demonstrerer Al Qaeda også i morgen?

Jaleh Tavakoli
Demonstrationen imod Islamisk Stat (IS) er en meget underlig størrelse, der tager afstand fra Islamisk Stat og heldigvis også fra Assadstyret i Syrien, dog desværre uden at tage afstand fra islamisme og sharialov.

Hvad med den danske tomat, Dan Jørgensen?

JETTE ELBÆK MARESSA
Verdens bedste råvarer i Danmark? I hvert fald ikke til den politisk ukorrekte ret: Pasta med kødsovs.

5 grunde til at indføre et socialt taxameter

Jens Jonatan Steen
For den unge, der går i gang med en ungdomsuddannelse, er det ikke lige meget om mor og far er ufaglærte eller akademikere. Det er heller ikke lige meget, hvad der står i afgangsbeviset fra folkeskolen, uanset om den unge går den gymnasiale vej eller kaster sig over en erhvervsuddannelse. Den sociale baggrund og det faglige udgangspunkt er afgørende for sandsynligheden for, at han eller hun kommer til at gennemføre sin uddannelse.

På venstrefløjen må man godt være voldelig

Rune Toftegaard Selsing
Overgangen fra voldelig antidemokrat og til folkevalgt SFer er flydende. Og derfor trives ekstremismen på venstrefløjen.

Noter fra en udkant

Mikael Jalving
Kan du din Slesvig-Holsten? Jeg kan ikke. Men der er hjælp at hente på Sønderborg Slot.

Flere katedertosser, tak!

Angela Brink
I søndagsavisen kunne man læse professor i kultur- og sprogmødestudier Garbi Schmidt omtalt som ”hurra-forsker” og ”katedertosse”. Underholdningsværdien af den slags er åbenlys. Men hvis det er dækkende betegnelser, har vi i den grad brug for, at flere katedertosser børster støvet af sig og deltager i den offentlige debat.

Kvinders lyst mangler ikke

Aase Hoeck
Medierne bombarderer os med artikler og surveys om kvinders vilje til at vælge eller fravælge en ledelses- eller bestyrelseskarriere. Hvad skal vi egentlig tro? Jeg mener, kvinder igen kommer i forsvarsposition i denne krig på ord og tal.

Jeg gider ikke høre om dit sexliv, influenza eller hvad du skal have til aftensmad.

Camilla Schwalbe
Det offentlige rum er blevet privat. Vi snakker om alt fra sex, den trælse chef, vores sygdomme og hvad vi skal have til aftensmad. Vi har intet filter. Respekten forsvinder. Nogen synes, at det er befriende, jeg synes det er grænseoverskridende.

Sommerens syndebuk: muslimerne

Anna Mee Allerslev
Agurketiden er altid god for et par anti-muslimske udmeldinger. Dansk Folkeparti er sædvanligvis flittige leverandører, men denne gang er Venstre også rigtig godt med i svinget. Sammen har de to partier taget fremmedfjendskheden til helt nye højder.
Danmarks sejeste blasfemiker
Af Henrik Gade Jensen  18.09.14, 00:11
På vej mod svenske tilstande
Af Morten Uhrskov Jensen  17.09.14, 22:00
Mange vil savne Anders Lindholt
Af Jakob Terp  17.09.14, 19:02
Dagens avisleder

Socialdemokraterne skal holde godt øje med, hvad der sker hos De Radikale og Dansk Folkeparti, som også holder landsmøder i weekenden.

Elevernes hashforbrug er blevet et problem på landets erhvervsuddannelser. Tegning: Niels Bo Bojesen

Dagens tegning

19.09.2014

Kronik
Finanskrisen burde have lært alle, at det er usundt, hvis man har flere kasketter på. Som advokat skal man kun have én interesse – kundens, konkluderer Lars Svenning Andersen og Marlene Winther Plas, henholdsvis formand og næstformand for Danske Advokater.