*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

mandag 1. september 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten blogs

Partisanernes tid

Mikael Jalving
Siden Den Kolde Krigs ophør har vi manglet et våben mod aggression, uanset om den er islamisk eller russisk.

Rigeligt smør. Rigeligt smør

Henrik Christoffersen
De sidste par år er det væltet frem med en helt ny genre i bøger om mad. Bøgerne om stenalderkost, LCHF-kost og lignende. Det ser ikke ud til at være en ret, som er nem at sluge for den hastigt voksende offentlige industri, som lever af at vide, hvad der er godt for andre mennesker at spise. Kamelslugning giver fordøjelsesproblemer.

Kære Søren Pape

Rune Toftegaard Selsing
Et åbent brev til Søren Pape, om hvorfor hans parti ikke har opnået større tilslutning i meningsmålingerne.

Lidt er som bekendt bedre end ingenting

Jakob Terp
Desværre har Danmark kun én kommissærpost i EU. Men Margrethe Vestagers exit fra regeringen er under alle omstændigheder en oplagt chance for Helle Thorning til at træde i karakter.

Man frydes

Morten Uhrskov Jensen
Det er endog meget glædeligt at erfare, at statsminister Helle Thorning-Schmidt ikke får en toppost i EU, og at Margrethe Vestager ser ud til at blive Danmarks næste kommissær i EU.

Rusland har skabt et nyt Jugoslavien

Jens-Kristian Lütken
NATO anslår at mindst 1000 russiske soldater har krydset grænsen til Ukraine. Der er tale om en regulær russisk invasion af et uafhængigt og demokratisk europæisk land. Rusland har skabt et nyt Jugoslavien, og en ustabilitet som vil præge Europa mange år frem

IS kan ikke forstås med verdslige begreber

Henrik Gade Jensen
IS er en øjenåbner for Vesten, som minder os om, at barbariet og volden er i verden, men også om, hvordan vi har tæmmet, dresseret og civiliseret barbariet.

Jeg gider ikke høre om dit sexliv, influenza eller hvad du skal have til aftensmad.

Camilla Schwalbe
Det offentlige rum er blevet privat. Vi snakker om alt fra sex, den trælse chef, vores sygdomme og hvad vi skal have til aftensmad. Vi har intet filter. Respekten forsvinder. Nogen synes, at det er befriende, jeg synes det er grænseoverskridende.

Er du blevet fyret og/eller uretfærdigt behandlet på jobbet?

Ann C. Schødt
De fleste oplever det på et eller andet tidspunkt i løbet af deres erhvervsaktive liv. Hos de særligt sensitive stikker det bare dybere og bliver hængende i underbevidstheden i meget længere tid.

Længsel er det nye sort

Angela Brink
I dag har vi alt. Eller – i princippet i hvert fald – adgang til alting. Det gør, at mange lever i en konstant tilstand af længsel. Og hvor man måske før i tiden kunne tøjle sine længsler ved tanken om, hvad familien, lokalsamfundet eller omgivelserne som sådan, ville sige, hvis vi fulgte vores lyster, så er der – igen i princippet – ikke noget, der holder os tilbage i dag. Det øger kravet til individuel ansvarlighed, for total frihed er det samme som ultimativt eneansvar. Længsel er det nye sort - som i sørgeklæder til den vestlige kulturs bisættelse.

Barnets uendeligt mange sygedage

Camilla Kring
I Danmark har vi mulighed for barnets første sygedag. I Sverige har forældrene ret til at passe deres syge børn 60 dage om året. I Kina passer bedsteforældrene barnet. Måske skulle vi lade os inspirere af den svenske og kinesiske løsning.

Sommerens syndebuk: muslimerne

Anna Mee Allerslev
Agurketiden er altid god for et par anti-muslimske udmeldinger. Dansk Folkeparti er sædvanligvis flittige leverandører, men denne gang er Venstre også rigtig godt med i svinget. Sammen har de to partier taget fremmedfjendskheden til helt nye højder.

Husk at prøve noget nyt

Jens Balle
Jeg tror det er vigtigt at udfordre os selv hele tiden. Det er med til at holde os skarpe og hjernen har godt af det. Derfor udfordrer jeg løbende mig selv på forskellige områder.

Indbrudstyvene elsker Danmark

Lene Espersen
Danmark er blevet de kriminelles favoritland, fordi vores regler ikke fungerer.

Ansøgning og CV uden køn

Aase Hoeck
Kunne man forestille sig, at ansøgere præsenterede sig med efternavnet alene? Det ville give såvel mænd som kvinder lige adgang til de stillinger, de søger. Ansøgning og CV er den dokumentation, der skal sikre invitationen til første samtale i virksomheden. Ved alene at fokusere på kompetencer og baggrund - uden at skele til kønnet - kunne det måske tænkes, at modtageren kommer ud af den vante tankegang og giver hjernen andre impulser, når ansøgerne screenes.

No makeup, just religious symbols

Jaleh Tavakoli
Hvis nogen er i tvivl om hvad jeg mener om Pia Kjærsgaards udtalelser om tørklædet versus kalotten:

Hvorfor får man ikke en kvittering fra det offentlige?

Rune Kristensen
Når man betaler for noget, er det kutyme, at man får en kvittering som dokumentation. Men i det offentlige system kan man ikke se, hvad ens bruger- eller skattebetaling er gået til. Hvorfor får man ikke en kvittering hos lægen og på sygehuset, så man kan se prisen på ens ydelse uagtet at den er betalingsfri?

Hold fast i dine værdier, Martin

Annika Smith
Åbent brev til Venstres Martin Geertsen

10 danskere, der flytter magt med sociale medier

Benjamin Rud Elberth
Berlingske udgiver hvert år deres opgørelse over mest magtfulde danskere. Her er listen over de 10 mest magtfulde danskere på sociale medier.

Hvorfor tier vi om problemerne med vores kvindesyn i Danmark?

Murat Tamer
På knap to måneder er otte kvinder myrdet af mænd. Bortset fra det ene mord i Madrid er alle mordene sket i Danmark. Der er noget galt i dette land. Vi fortsætter med at bilde os selv ind, at kvinderne har det godt.
Rigeligt smør. Rigeligt smør
Af Henrik Christoffersen  01.09.14, 09:22
Partisanernes tid
Af Mikael Jalving  01.09.14, 11:48
Man frydes
Af Morten Uhrskov Jensen  31.08.14, 02:16
Hvad er Danmarks svar på de globale udfordringer?
Af Marcus Carter Mathiasen  01.09.14, 12:53
Kære Søren Pape
Af Rune Toftegaard Selsing  31.08.14, 10:00
Dagens avisleder

Endnu en gang kom Vestager i vejen for Thorning-Schmidts fremtid.

Flere partier er åbne for at teste kropskameraet på dansk politi. Tegning: Niels Bo Bojesen

Dagens tegning

01.09.2014

Kronik
Kronik: I dag er det 75 år siden, at Anden Verdenskrig brød ud. Der er stadig masser at diskutere og reflektere over.