*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

onsdag 1. oktober 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten blogs

Mennesker først – ikke nationalitet først

Lene Espersen
Vi ønsker, at Danmark skal være åbent for dem, som ønsker at komme hertil og bidrage med flid og kompetencer, men hermetisk lukket for dem, der begår kriminalitet og misbruger vores velfærdssystem.

Den konservative årstid

Mikael Jalving
Konservative tanker og analyser kommer, når der er brug for dem, dvs. i stærkt ideologiske, humanistiske og fremtidsforherligende epoker som vores.

Den udenrigspolitiske inderkreds og lodsfiskepolitik*

Mere Danmark i Verden
*En lodsfisk - Naucrates ductor, pilot fish – er et flokdyr, der lever af de madrester, den kan opsnappe ved blindt at følge store rovfisk på deres vandring eller store skibe på oceanfart.

Alle, der vil bidrage positivt til samfundet, skal være velkomne i Danmark

Rune Kristensen
Det Konservative Folkeparti tager nu et opgør med primært Dansk Folkeparti, Venstre og Socialdemokraternes fremmedfjendske udlændingepolitik. Vi skal åbne Danmark op for alle, der vil være en del af det danske samfund.

Vi burde gå i lidt mindre sko

Jens Joel
Midt i august opbrugte vi vores bevilling for i år. Frem til nytår lever vi for lånte naturressourcer og opbygger gæld. I Danmark lever vi som om vi har 4,5 jordklode, og vi er nr. 4 i verden, når det handler om at belaste kloden mest. Kun overgået af oliestater i Golfen. Det burde mane til lidt større omtanke og solidaritet. Den gode nyhed er, at der er penge, nye arbejdspladser og konkurrenceevne i at omstille grønt.

Kan man stadig melde sig ud af samfundet med en tatovering?

Rune Toftegaard Selsing
Tatoveringer er et af de få social fænomener, der er gået op fra underklassen og blevet populært. Den autentiske underklasse bliver nu nødt til at tatovere sig i ansigtet for at skille sig ud.

Hans Kornø Rasmussen

Morten Uhrskov Jensen
Uddannet økonom, lektor ved CBS og forfatter til en stribe bøger, bl.a. om ikke-vestlig indvandring, som han ønsker fremmet. Og er alligevel ikke snublet over de relevante statistikker.

Nåede de færgen?

Jens-Kristian Lütken
29. september anløber Englandsbåden for sidste gang Esbjerg, og dermed er der sat punktum for et stykke maritimt Danmarkshistorie. Engang var skibsforbindelsen over Nordsøen Danmarks vindue mod verden, nu lukker ruten på grund af miljøhensyn.

Arbejd seks timer – bliv betalt for otte timer

Camilla Kring
Hvordan startede dit møde med klokketiden? Har du fået lov til at sove til du vågnede? Har du spist, når du var sulten, eller fordi din far kom hjem kl. 18:30 og gik fra bil til bord?

Da Slimane ville afsted, kunne Danmark ikke standse ham

JETTE ELBÆK MARESSA
For ti år siden provokerede den frigivne danske Guantanamo-fange nationen ved at erklære, at han ville i hellig krig. Det førte til en debat om, hvilke forpligtelser Danmark egentlig havde til at standse ham. Hvad kommer den nye FN-resolution mon nu til at betyde for Danmark?

Virksomhederne udpiner talenterne og går glip af potentialet

Ann C. Schødt
I mange større virksomheder er der stort fokus på talent management, talentudvikling og karriereveje for high performere. Alt imens de begavedes potentiale bliver overset eller bare forsømt.

Obama & Fogh haramiserer demokratiet

Jaleh Tavakoli
Kommer vi overhovedet nogen vegne når vores ledere i den vestlige verden ikke engang vil kalde tingene hvad de er.

Hvad tjener du?

Jens Balle
Vi er ikke meget for at tale om hvad vi tjener. Heller ikke selv om vi er tilfredse med det vi tjener. Nogen forskere mener ellers det vil være til gavn for lønmodtagere at være lidt mere åbne om vores lønninger. Alligevel vælger de fleste at være tavse.

Er FN’s brug af goodwill ambassadører blot spil for galleriet?

Angela Brink
Efter den britiske skuespillerinde Emma Watson for nylig holdt en tale i FN om, at feminisme ikke alene handler om kvinders rettigheder, men om menneskerettigheder, modtog hun trusler på internettet. Det skyldtes, at hun i en tale som goodwill ambassadør havde talt for feminisme som en menneskerettighed og ikke alene noget, der handler om flere rettigheder til kvinder.

Jobhop giver karrierestop

Aase Hoeck
En nylig undersøgelse blandt 700 virksomhedsledere viser, at hyppige jobskift er den største hindring for en ansøger med et "livligt" CV. Denne konklusion, mener jeg, er unuanceret og yderst vildledende for både aktive ansøgere og de, der planlægger et jobskifte. For mig at se en hindring, som kan få mange til at tænke to gange, før springet til et nyt job tages. Vinderne kan være de virksomheder, som gerne vil beholde deres gode medarbejdere, men måske ikke gør nok for at fastholde dem og dermed nyder godt af postulatet.

Overklassens krav på au-pair er vulgær – afskaf ordningen

Camilla Schwalbe
Den gamle au pair-ordning fra 1969 bør afskaffes. Den dækker over underbetalt arbejdskraft og en usmagelig holdning til andre menneskers placering i samfundet.

Fatalt, borgerligt løftebrud

Jakob Terp
I 2001 lovede VKO-flertallet at udflytte statslige aktiviteter, institutioner og arbejdspladser fra København til provinsen. Hvad skete der?

Firben – det har da noget med penge at gøre, ikke?

Henrik Christoffersen
Femhundredekronesedlen var i temmelig mange år udstyret med et billede af et markfirben og hed i folkemunde slet og ret et firben. Femhundrede kroner var voldsomt mange penge i 1974, da sedlerne kom i omløb. Men også i dag er firben og mange penge forbundne størrelser.

Koster en shitstorm penge?

Benjamin Rud Elberth
Jensen's. Man behøver ikke skrive mere. Så ved man, at det i hvert fald ikke er en fiskerestaurant. Ordet Shitstorm er blevet allemandseje og fik ligefrem sit eget danske Wikipedia-opslag i weekenden. Det mest interessante er nu: Koster det penge for Jensen's Bøfhus? Eller er shitstorms bare noget medieskabt, hvor tilfældige eksperter kan tale en krise op, der egentlig ikke er der?

Er mænds barsel en død sild?

Jonas Christoffersen
Sidste år skrinlagde regeringen idéen om øremærket barsel til mænd og siden er også et bonusskattefradrag for mænd på barsel droppet. Tilbage står vi nu uden politiske indsatser, der fremmer ligestilling mellem fædre og mødre.

Danmarks sejeste blasfemiker

Henrik Gade Jensen
Søren Krarup er blevet grundigt misforstået, fordi han er den flittigste og skarpeste religionskritiker. Og da religionen er flyttet ud af kirken og ind i politikken, må Krarup chokere som enhver tids kætter med sine ateistiske udsagn mod tidens guddom.

5 grunde til at indføre et socialt taxameter

Jens Jonatan Steen
For den unge, der går i gang med en ungdomsuddannelse, er det ikke lige meget om mor og far er ufaglærte eller akademikere. Det er heller ikke lige meget, hvad der står i afgangsbeviset fra folkeskolen, uanset om den unge går den gymnasiale vej eller kaster sig over en erhvervsuddannelse. Den sociale baggrund og det faglige udgangspunkt er afgørende for sandsynligheden for, at han eller hun kommer til at gennemføre sin uddannelse.
Den konservative årstid
Af Mikael Jalving  30.09.14, 12:27
Mennesker først – ikke nationalitet først
Af Lene Espersen  30.09.14, 19:03
Dagens avisleder

Situationen i Tysklands forbundshær er på kanten af det katastrofale. Men årsagerne er ikke nødvendigvis økonomiske.

Svensk tv vil rense tv-serien om Pippi Langstrømpe for påstået racisme. Tegning: Niels Bo Bojesen

Dagens tegning

01.10.2014

Kronik
Mikael jalving: Selv ikke de mest insisterende eliter kan skjule, at Mellemøsten og Nordafrika afskaffer sig selv i kulturel forstand og overgår til at være et uregerligt og konfliktplaget territorium
Debat om bederum overrasker politidirektør
Politidirektør Jørgen Ilum er overrasket over den opmærksomhed, som politiets nye bederum har fået. Politiet skulle have valgt et andet navn til rummet, mener Foreningen Nydansker. 
Se flere