*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
torsdag 24. juli 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten blogs

Pedalkraft

Mikael Jalving
Touren lever videre – og snart begynder Vuelta a Espania. Imens ævler fødevareministeren løs, som han har forstand til. Hvad fanden skulle vi gøre uden pedalkraft?

Har Venstre fået en værdipolitik?

Rune Toftegaard Selsing
Martin Geertsens udspil til en kanon over danske værdier er blevet kritiseret sønder og sammen. Det er ufortjent.

Jeg græder for Gazas børn

Jaleh Tavakoli
Der er en verden til forskel på krig og fred, uanset besættelse. Så hvorfor ikke våbenhvile nu og med det samme? At der er fred fra krig i et land giver ikke sig selv, også selv i den værst tænkelige konflikt er der forskel på krig og fred fra krig.

Fra overvågningens smeltedigel

Henrik Gade Jensen
Sommerlæsning: Joachim Gaucks erindringer

Rygtet om nationalstatens død er stærkt underdrevet …

Jakob Terp
Højrefløjens nationalstatsromantik skaber politisk dødvægt og blokerer for, at Europa kan stå i spidsen for en tiltrængt regulering af det globale finansmarked

En god og en meget dårlig nyhed

Morten Uhrskov Jensen
Dansk Folkeparti kan på snart alle områder sole sig i anerkendelsen af at være et ansvarligt parti. Skal vi af den grund klappe i hænderne og tro, at der også vil være et Danmark om hundrede år? Det er der desværre ingen som helst grund til.

Man kan til tider fattes ord

Henrik Christoffersen

Velhavere uden risikoprofil

Jens Balle
I JyllandsPosten kan man i dag læse om en undersøgelse, der viser at 24% af danske velhavere ikke har fået klarlagt deres risikoprofil. Det er en overraskende stor andel mener jeg.

Bør vi borgere ikke på banen, langt før verdens civile bliver ofre?

Angela Brink
Situationen i Gaza og i Ukraine er eksempler på, vi alt for sent kommer på banen med krav om politisk handling fra vores folkevalgte. Er det godt nok, vi først synes at tage os af internationale konflikter, når almindelige mennesker som os selv bliver ofre?

Kan du springe overspringshandlingerne over?

Ann C. Schødt
Overspringshandlinger er en af de hyppigst forekommende årsager til, at de begavede - og helt sikkert også andre - ikke får brugt deres potentiale. Næst efter kedsomhed. Men kan du selv gøre noget for at springe de overflødige handlinger over?

Hamas - med egne ord...

Søren Espersen

Pressen dækker omsider hadsk Facebook-gruppe

Murat Tamer
Jeg skrev om Facebook-gruppen "Nej til kriminelle indvandrere" tilbage i december 2013. Pressen har omsider valgt at dække sagen.

Lad os komme i gang med at fjerne topskatten!

Lene Espersen
Det er gratis at fjerne topskatten, ja faktisk giver det statskassen 800 millioner kroner. Altså er det gratis, at give en halv million danskere og deres familier flere penge mellem hænderne. Det er gratis at øge motivationen for de øvrige to millioner arbejdende. Det er gratis at skabe mere vækst og flere arbejdspladser.

Vækkeuret er gået på ferie

Camilla Kring
Ferierytmen har erstattet hverdagsrytmen. Vi kan leve i vores egen naturlige rytme. En rytme der ofte betyder, at flere går senere i seng og står senere op.

Prygelknaben Israel

Rune Kristensen
Der er masser af tragiske konflikter rundt om i verden - alligevel vil de danske journalister helst skrive om Israel/Palæstina-konflikten, og fokus er som oftest anti-israelsk. 

Kan man stole på de radikale – er et ord ikke et ord?

Morten Messerschmidt
Som en dampende tromle indtog Morten Helveg i går EU-parlamentets industriudvalg ved at køre EFDDs næstformandskandidat over. Det føderale flertal af SD, EPP og ALDE føler nemlig kun, at en aftale gælder, når det gavner dem selv. Eller i hvert fald ikke, når det gavner det anti-føderale EFDD. Der hylder man gerne lighedsideologien ved at understrege, at der naturligvis er nogen, som er mere lige end andre.

Schwalbe: Er det OK, at dine skattekroner går til Danmarks dårligste og farligste arbejdsplads?

Camilla Schwalbe
Lønfusk, ingen lærlinge, dårligt arbejdsmiljø, danske arbejdere skrottet til fordel for ”billige” østeuropæiske og forsinkelser mv. Og det værste ved det hele er, at du finansierer gildet. Byggeriet er kørt helt af sporet.

Facebook tester vores tålmodighed

Benjamin Rud Elberth
Facebook er en revolution. Det har ændret vores måde at tænke på og givet os nye muligheder for at kommunikere med hinanden. Men Facebook tester ikke kun vores data. De tester også vores tålmodighed. I øvrigt imens de ved, at vi aldrig springer af toget, fordi der ikke er alternativer til at komme fra A til B.

Tvangsbortadoptioner i strid med menneskerettighederne?

Jonas Christoffersen
Myndighederne har pligt til at sikre forældre med handicap støtte til at være forældre. Desværre får forældrene ikke altid den støtte. Derfor er der risiko for unødvendige tvangsfjernelser og i sidste ende tvangsbortadoptioner til skade for både forældre og børn.

Kommunen lapper din cykel

Jens-Kristian Lütken
Københavns Kommune vil gerne have flere til at køre på cykel. Derfor tilbyder kommunen nu at komme hjem til dig for at lappe din cykel kvit og frit, da afstanden til nærmeste cykelhandler ”kan opleves som en barriere”.

Liberalt sundhedshykleri koster milliarder

Annika Smith
Liberale politikere bryster sig ofte af at stå vagt om vores personlige frihed – især til at æde, ryge og drikke os halvt ihjel, hvis det passer os. Samtidig arbejder de for en meget mindre offentlig sektor. Hænger det sammen? Nej. Ikke når vores livsstilssygdomme koster staten milliarder

En dansk moské skal kunne rumme alle

Anna Mee Allerslev
Ny moské viser, hvorfor Danmark har brug for en stormoské funderet i danske værdier.
Pedalkraft
Af Mikael Jalving  23.07.14, 20:14
Har Venstre fået en værdipolitik?
Af Rune Toftegaard Selsing  23.07.14, 19:56
En god og en meget dårlig nyhed
Af Morten Uhrskov Jensen  22.07.14, 00:11
Jeg græder for Gazas børn
Af Jaleh Tavakoli  23.07.14, 17:57
Links til Iran danskerne ikke behøver at kende til
Af Jaleh Tavakoli  21.07.14, 15:12
Dagens avisleder

Den 18. september træffer vælgerne i Skotland en historisk beslutning, som ikke kun kan få konsekvenser for skotterne og briterne, men for hele Europa.

Dagens tegning

23.07.2014

Kronik
Den moderne mand er langt fra overflødig, men han risikerer at blive overflødiggjort, hvis han ikke tager sig sammen, mener professor Hans Bonde.