*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

lørdag 30. august 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten blogs

Rusland har skabt et nyt Jugoslavien

Jens-Kristian Lütken
NATO anslår at mindst 1000 russiske soldater har krydset grænsen til Ukraine. Der er tale om en regulær russisk invasion af et uafhængigt og demokratisk europæisk land. Rusland har skabt et nyt Jugoslavien, og en ustabilitet som vil præge Europa mange år frem

IS kan ikke forstås med verdslige begreber

Henrik Gade Jensen
IS er en øjenåbner for Vesten, som minder os om, at barbariet og volden er i verden, men også om, hvordan vi har tæmmet, dresseret og civiliseret barbariet.

Hvordan slipper vi af med de radikale?

Jakob Terp
S-ledelsens lefleri for de radikale er den væsentligste årsag til at DF suger stemmer ud af det gamle velfærdsparti. Send de radikale tilbage i armene på Venstre - og DF.....

Hvad Frankrig er blevet

Morten Uhrskov Jensen
Frankrig er på lange stræk ophørt med at være Frankrig. I stedet er indtruffet en tilstand, hvor landets oprindelige indbyggere i stigende grad må se sig underlagt helt andre normer, og hvor aldeles ekstreme holdninger stortrives.

Jeg gider ikke høre om dit sexliv, influenza eller hvad du skal have til aftensmad.

Camilla Schwalbe
Det offentlige rum er blevet privat. Vi snakker om alt fra sex, den trælse chef, vores sygdomme og hvad vi skal have til aftensmad. Vi har intet filter. Respekten forsvinder. Nogen synes, at det er befriende, jeg synes det er grænseoverskridende.

Er du blevet fyret og/eller uretfærdigt behandlet på jobbet?

Ann C. Schødt
De fleste oplever det på et eller andet tidspunkt i løbet af deres erhvervsaktive liv. Hos de særligt sensitive stikker det bare dybere og bliver hængende i underbevidstheden i meget længere tid.

Længsel er det nye sort

Angela Brink
I dag har vi alt. Eller – i princippet i hvert fald – adgang til alting. Det gør, at mange lever i en konstant tilstand af længsel. Og hvor man måske før i tiden kunne tøjle sine længsler ved tanken om, hvad familien, lokalsamfundet eller omgivelserne som sådan, ville sige, hvis vi fulgte vores lyster, så er der – igen i princippet – ikke noget, der holder os tilbage i dag. Det øger kravet til individuel ansvarlighed, for total frihed er det samme som ultimativt eneansvar. Længsel er det nye sort - som i sørgeklæder til den vestlige kulturs bisættelse.

Folkeskolens blinde forsvar. Fra tumpet til modbydeligt

Henrik Christoffersen
JP har brugt et helt dobbeltopslag i søndagsavisen på at fylde stof på en historie med overskriften ”Rør ikke ved folkets skole”. Det er en tumpet overskrift over en artikel om folkeskolen, for de frie grundskoler er da lige så meget folkets skole. JP må hævde, at staten er folket, men civilsamfundet er folkets/statens fjende. Det er en stærk tendens i tiden at gøre stat og civilsamfund til ét og det samme, nemlig til stat. Men altså, kære JP. Hvordan kan du være med på den galaj?

Barnets uendeligt mange sygedage

Camilla Kring
I Danmark har vi mulighed for barnets første sygedag. I Sverige har forældrene ret til at passe deres syge børn 60 dage om året. I Kina passer bedsteforældrene barnet. Måske skulle vi lade os inspirere af den svenske og kinesiske løsning.

En kur mod verden

Mikael Jalving
Verden er af lave. Se i Øst, Vest, Syd og Nord, for slet ikke at tale om Mellemøst.

Islamisk Stat, ondskaben og hadet til os selv

Rune Toftegaard Selsing
Fornægtelse af ondskab er umådelig svært i mødet med en modbydelig bevægelse som Islamisk Stat.

Sommerens syndebuk: muslimerne

Anna Mee Allerslev
Agurketiden er altid god for et par anti-muslimske udmeldinger. Dansk Folkeparti er sædvanligvis flittige leverandører, men denne gang er Venstre også rigtig godt med i svinget. Sammen har de to partier taget fremmedfjendskheden til helt nye højder.

Husk at prøve noget nyt

Jens Balle
Jeg tror det er vigtigt at udfordre os selv hele tiden. Det er med til at holde os skarpe og hjernen har godt af det. Derfor udfordrer jeg løbende mig selv på forskellige områder.

Indbrudstyvene elsker Danmark

Lene Espersen
Danmark er blevet de kriminelles favoritland, fordi vores regler ikke fungerer.

Ansøgning og CV uden køn

Aase Hoeck
Kunne man forestille sig, at ansøgere præsenterede sig med efternavnet alene? Det ville give såvel mænd som kvinder lige adgang til de stillinger, de søger. Ansøgning og CV er den dokumentation, der skal sikre invitationen til første samtale i virksomheden. Ved alene at fokusere på kompetencer og baggrund - uden at skele til kønnet - kunne det måske tænkes, at modtageren kommer ud af den vante tankegang og giver hjernen andre impulser, når ansøgerne screenes.

No makeup, just religious symbols

Jaleh Tavakoli
Hvis nogen er i tvivl om hvad jeg mener om Pia Kjærsgaards udtalelser om tørklædet versus kalotten:

Hvorfor får man ikke en kvittering fra det offentlige?

Rune Kristensen
Når man betaler for noget, er det kutyme, at man får en kvittering som dokumentation. Men i det offentlige system kan man ikke se, hvad ens bruger- eller skattebetaling er gået til. Hvorfor får man ikke en kvittering hos lægen og på sygehuset, så man kan se prisen på ens ydelse uagtet at den er betalingsfri?

Hold fast i dine værdier, Martin

Annika Smith
Åbent brev til Venstres Martin Geertsen

10 danskere, der flytter magt med sociale medier

Benjamin Rud Elberth
Berlingske udgiver hvert år deres opgørelse over mest magtfulde danskere. Her er listen over de 10 mest magtfulde danskere på sociale medier.

Hvorfor tier vi om problemerne med vores kvindesyn i Danmark?

Murat Tamer
På knap to måneder er otte kvinder myrdet af mænd. Bortset fra det ene mord i Madrid er alle mordene sket i Danmark. Der er noget galt i dette land. Vi fortsætter med at bilde os selv ind, at kvinderne har det godt.
Hvordan slipper vi af med de radikale?
Af Jakob Terp  28.08.14, 07:27
Hvad Frankrig er blevet
Af Morten Uhrskov Jensen  27.08.14, 22:09
Dagens avisleder

For godt to måneder siden bad Ruslands præsident, Vladimir Putin, sit parlament annullere hans forespørgsel om ret til at bruge de væbnede styrker i Ukraine.

Regeringens regnedrenge har tiltro til, at politiet vil udstede flere fartbøder, for ifølge regeringens finanslovsforslag skal det
skaffe 600 mio. kr. ekstra i bøder til statskassen. Tegning: Rasmus Sand Høyer

Dagens tegning

30.08.2014

Kronik
Tyskland bør vise, at også det har lært af historien, og erindre sig, hvorledes USA rundhåndet gav Marshall-hjælp efter krigen. Tyskland kan med et lignende initiativ genrejse Sydeuropa, fremhæver professor Jesper Jespersen.
Aarhus – Danish for svineriets by
Det var en ren befrielse 26/8 at læse lederartiklen i JP Aarhus. Som for Ludvig Holbergs ”Erasmus Montanus” gælder det for H. C. Andersens ”Kejserens nye klæder”, at Aarhus’ nye slogan endnu ikke er slået helt igennem. 
Se flere