*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

tirsdag 16. september 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten blogs

Hvorfor opfører nogle kvinder sig som surmulende prinsesser?

Ann C. Schødt
Når det gælder sure kvinder, er jeg faktisk lige så uforstående som mænd. Måske fordi jeg er socialt handicappet af kun at lege med drenge som barn. Eller måske tænker jeg bare som en mand.

Hamsternationen – vi løber og løber

Camilla Kring
100.000 danskere har gennemført en halvmaraton eller en maraton. Vi er verdensmestre i løb per indbygger. Hvad løber vi efter? Og hvad løber vi væk fra?

Snyltekommuner

Henrik Christoffersen
En række borgmestre, i hovedsagen fra Jylland, har fundet ud af, hvordan de får mere velfærd. De vil simpelthen tage den fra os andre. Det er vores demokrati, som er godt i gang med at udvikle sig til flertalsdiktatur. Kan man få støtte af 90 mandater i Folketinget, så kan man bare rage til sig. Kommunestyre som lokalsamfundenes vej til at udvikle deres samfund, får til gengæld kniven af borgmestrene.

Tillykke med J.O. Krag, Danmark

Jakob Terp
Jens Otto Krag´s 100 års dag er en god lejlighed for Socialdemokratiet til at minde sig selv – og vælgerne - om ejerskabet til den danske velfærdsmodel.

Svensk valg

Morten Uhrskov Jensen
Sverigedemokraterne bliver tungen på vægtskålen og helt uden indflydelse. Sveriges jagannathvogn vil køre videre.

Jo flere stater, des bedre

Henrik Gade Jensen
Skotland ønsker selvstændighed og det er altid forståeligt og sympatisk, når relativt homogene folk ønsker deres egen stat

Meld en østeuropæer

Jens-Kristian Lütken
Dansk Folkeparti har lanceret hjemmesiden ”Meld en Østeuropæer”. Formålet er at skabe debat om genindførelse af grænsekontrollen, men i virkeligheden er det intet andet end hetz mod østeuropæere.

Demonstrerer Al Qaeda også i morgen?

Jaleh Tavakoli
Demonstrationen imod Islamisk Stat (IS) er en meget underlig størrelse, der tager afstand fra Islamisk Stat og heldigvis også fra Assadstyret i Syrien, dog desværre uden at tage afstand fra islamisme og sharialov.

Multitasking er påkrævet

Mere Danmark i Verden
Som led i debatinitiativet ”Mere Danmark i Verden” har udenrigsminister Martin Lidegaard og handels- og udviklingsminister Mogens Jensen inviteret en række gæstebloggere til at bidrage med blogindlæg. Indlæggene stiller skarpt på nogle af de udenrigspolitiske udfordringer Danmark står over for. Nedenstående blogindlæg er skrevet af Anja Dalgaard-Nielsen, gæsteforsker, Stanford University.

Hvad med den danske tomat, Dan Jørgensen?

JETTE ELBÆK MARESSA
Verdens bedste råvarer i Danmark? I hvert fald ikke til den politisk ukorrekte ret: Pasta med kødsovs.

5 grunde til at indføre et socialt taxameter

Jens Jonatan Steen
For den unge, der går i gang med en ungdomsuddannelse, er det ikke lige meget om mor og far er ufaglærte eller akademikere. Det er heller ikke lige meget, hvad der står i afgangsbeviset fra folkeskolen, uanset om den unge går den gymnasiale vej eller kaster sig over en erhvervsuddannelse. Den sociale baggrund og det faglige udgangspunkt er afgørende for sandsynligheden for, at han eller hun kommer til at gennemføre sin uddannelse.

På venstrefløjen må man godt være voldelig

Rune Toftegaard Selsing
Overgangen fra voldelig antidemokrat og til folkevalgt SFer er flydende. Og derfor trives ekstremismen på venstrefløjen.

Bjørnen er vågnet

Jens Joel
Den grønne eksport stiger. Det samme gjorde vandstanden i Skjern i weekenden. Klimadebatten er aktuel, men hjemsøges desværre af både kortsigtede populistiske meldinger og falske modsætninger mellem den grønne omstilling og danske produktionsarbejdspladser.

Noter fra en udkant

Mikael Jalving
Kan du din Slesvig-Holsten? Jeg kan ikke. Men der er hjælp at hente på Sønderborg Slot.

Flere katedertosser, tak!

Angela Brink
I søndagsavisen kunne man læse professor i kultur- og sprogmødestudier Garbi Schmidt omtalt som ”hurra-forsker” og ”katedertosse”. Underholdningsværdien af den slags er åbenlys. Men hvis det er dækkende betegnelser, har vi i den grad brug for, at flere katedertosser børster støvet af sig og deltager i den offentlige debat.

Konservatisme i flertal

Rune Kristensen
Konservatismen er unik og adskiller sig fra de andre ismer. En af forskellene er nuancerne, som i Danmark har medført tre forskellige konservatismegrene.

Hæder og anerkendelse til danske udsendte

Lene Espersen
At hejse Dannebrog er altid bevægende. Men at se flaget gå til tops i dag er noget ganske særligt.

Kvinders lyst mangler ikke

Aase Hoeck
Medierne bombarderer os med artikler og surveys om kvinders vilje til at vælge eller fravælge en ledelses- eller bestyrelseskarriere. Hvad skal vi egentlig tro? Jeg mener, kvinder igen kommer i forsvarsposition i denne krig på ord og tal.

Jeg gider ikke høre om dit sexliv, influenza eller hvad du skal have til aftensmad.

Camilla Schwalbe
Det offentlige rum er blevet privat. Vi snakker om alt fra sex, den trælse chef, vores sygdomme og hvad vi skal have til aftensmad. Vi har intet filter. Respekten forsvinder. Nogen synes, at det er befriende, jeg synes det er grænseoverskridende.

Sommerens syndebuk: muslimerne

Anna Mee Allerslev
Agurketiden er altid god for et par anti-muslimske udmeldinger. Dansk Folkeparti er sædvanligvis flittige leverandører, men denne gang er Venstre også rigtig godt med i svinget. Sammen har de to partier taget fremmedfjendskheden til helt nye højder.

Husk at prøve noget nyt

Jens Balle
Jeg tror det er vigtigt at udfordre os selv hele tiden. Det er med til at holde os skarpe og hjernen har godt af det. Derfor udfordrer jeg løbende mig selv på forskellige områder.
Snyltekommuner
Af Henrik Christoffersen  15.09.14, 14:29
Hamsternationen – vi løber og løber
Af Camilla Kring  15.09.14, 20:54
Svensk valg
Af Morten Uhrskov Jensen  14.09.14, 23:22
Svensk demokrati skal gås efter i sømmene
Af Morten Messerschmidt  14.09.14, 15:45
Dagens avisleder

Knap 800.000 svenskere – eller 13 pct. af de afgivne stemmer, der søndag blev sat ud for det socialkonservative parti Sverigedemokraterne – tæller ikke.

Efter de seneste vestlige sanktioner mod Rusland er russerne begyndt at se mere kritisk på de store internationale virksomheder. Tegning: Niels Bo Bojesen

Dagens tegning

16.09.2014

Kronik
Mikael Busch troede, at han var med i en eksklusiv klub af stilfulde rejsende, men han måtte indse, at han var indrulleret i den rejsende middelklasses internationale charterrejse.