*

 

JP

Hugh Grant svigtet af kendis-kolleger

Den britiske skuespiller kæmper alene mod britisk tabloidpresse.

Hugh Grant er klar til at fortsætte kampen mod de ulovlige metoder i britisk tabloidpresse. Foto: AP/Stefan Rousseau

Lige siden han slog igennem med filmen “Fire bryllupper og en begravelse” i 1994, har Hugh Grant været yndlingsoffer for britiske tabloidaviser. Sidste år rettede stjerneskuespilleren avisernes skyts mod dem selv.

Med en skjult diktafon optog han en tidligere redaktør på tabloidavisen News of the World, som fortalte, at avisen hackede telefoner og bestak politiet for at få gode historier.

Men selv om en lang række kendisser er blevet telefonhacket og chikaneret af britisk tabloidpresse, bl.a. skuespilleren Sienna Miller og Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling, må Hugh Grant kigge langt efter offentlig opbaking fra stjerne-kollegerne.

Det fortæller han i et interview med Jyllands-Posten.

Farligt at sige noget

»Det har været meget svært at få andre, som er...« Han holder en pause for at finde de rigtige ord: »...skuespillere og sangere til at deltage. Med undtagelse af Steve Coogan (britisk komiker, red.), er der ingen, der har gjort det. Men det kan jeg godt forstå. Jeg gjorde det samme i 16 år: ”Hør, det er forfærdeligt, men det er for farligt at sige noget".«

Støtte eller ej, Hugh Grant er klar til at fortsætte kampen mod de ulovlige metoder i britisk tabloidpresse. Også selv om aviserne har været endnu hårdere ved ham, siden han gik “under cover” med sin diktafon.

»De angreb meget, meget hårdt til at begynde med. Men nu hvor undersøgelsen (Leveson-undersøgelsen, der skal kortlægge avisernes metoder og etik, red) er i gang, prøver de at opføre sig pænt, fordi de tror, at dommerens anbefalinger så ikke bliver alt for hårde ved dem,« siger han.

Læs hele interviewet med Hugh Grant i Indblik i Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

Få digital adgang til artiklen. Find det abonnement, der passer dig bedst: Klik her

Følg
Jyllands-Posten

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her