*

Kommunalvalg Aarhus
Uddannelse

Vild start på medicinstudiet

Studiestart: 241 nye medicinstuderende blev mødt med jubel, krammere, klapsalver og en advarsel om karakterchok, da de i går tjekkede ind på Aarhus Universitet.

De nye medicinstuderende skulle ikke være i tvivl om, at de var velkomne. 39 tutorer stod for den larmende velkomstseance. Fotos: Gregers Tycho

Sjældent er der blevet jublet og klappet så meget på en torsdag formiddag.

Aarhus universitet

Medicinstudiet

  • Torsdag startede 241 nye studerende på medicin.
  • 68 pct. er kvinder.
  • 85 pct. er 19, 20, 21 eller 22 år.
  • Til februar starter yderligere 240 studerende.
  • Med et samlet optag på 481 studerende er medicin det næststørste fag på Aarhus Universitet, kun overgået af almen erhvervsøkonomi, HA, der optager 599 studerende.

Men det var også en helt særlig dag for de 241 nye studerende på medicin på Aarhus Universitet – det var dag nummer ét.

»Rus, rus, rus,« lød det fra de 39 tutorer på medicin, der på dagen var iført kirurgkostumer og havde taget tæt opstilling ved indgangsdøren til Matematisk Kantine, hvor russerne skulle begynde dagen med morgenmad. Men først skulle de gennem ”slusen” af tutorer og blev mødt med krammere og høj jubel, når de sagde, hvilket holdnummer de er på.

»Dem, der ikke hopper, de er jurister,« lød det også hoppende fra tutorerne mod ”ærkefjenderne” på jura, og så højt, at de nye studerende også hoppede med ude på gangen – i en sælsom stemning af skræk og glæde.

Omsorg for patienterne

Men de helt store russer-smil var i den grad til at få øje på, når de først var sluppet igennem ”slusen” og den overstrømmende velkomst.

Katrine Elkjær Madsen er flyttet til Aarhus fra Hjørring for at læse.
»Det var helt vildt og skønt, og man føler sig virkelig velkommen,« lød det fra en af de nye studerende, den 20-årige Katrine Elkjær Madsen.

Hun er flyttet til Aarhus fra Hjørring for at læse medicin.

»Hvorfor medicin? Jeg glæder mig til at lære om kroppen, og hvordan man kan behandle sygdomme, og så vil jeg gerne have et arbejde, hvor man har med mennesker at gøre. Min ambition er at blive en læge, der har en nærhed og omsorg for patienterne, måske som fødselslæge eller børnelæge.«

Katrine Elkjær Madsen har brugt sine to sabbatår på at rejse i Asien og Australien, og så har hun bl.a. arbejdet i hjemmeplejen i Hjørring.

Hun håber også at få et pleje-afløserjob i Aarhus, så SU’en kan suppleres en smule. Bolig har hun fundet sammen med tre veninder fra Hjørring, der deler en stor lejlighed i midtbyen, men det betyder en husleje i omegnen af 3.500 kr.

»Økonomien? Puha, nu må vi se, men jeg har levet som backpacker i flere omgange, så jeg er vant til at klare mig for lidt,« siger Katrine Elkjær Madsen.

Karakterchok forude

Medicinerne er kendt som de seriøse studerende, men også som de vilde, når der skal være fest i gaden, og den årlige kapsejlads i Universitetsparken er f.eks. opfundet af medicinernes festforening, Umbilicus.

Jubelråb og klapsalver fortsætter i stride strømme i Anatomisk Auditorium, hvor de nye studerende bydes velkommen af blandt andre dekan Allan Flyvbjerg.

»Hjertelig velkommen og tillykke, for I er kommet ind på verdens bedste uddannelse, som giver utroligt mange muligheder. Vi har et fantas-tisk fællesskab, men det bliver også benhårdt. Og I kan godt forberede jer på et karakterchok, for I er nok vant til kun at få 10- og 12-taller, og sådan bliver det ikke her,« siger dekanen.

Seriøse og festlige

Hans institutleder, Thomas G. Jensen, følger efter i samme spor og bemærker, især til 12-talspigerne, at 2 er »okay«, 4 er »glædeligt«, mens karakteren 10 får betegnelsen »en kæmpe fest« og 12-tallet den ironiske bemærkning »få dig et liv«.

De nye studerende har introduktion, rundvisning og miniforelæsninger i denne og næste uge, hvorefter der er hyttetur, inden studiet starter mandag den 2. september.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Var der også bander dengang?

Kamma Ankjærø, Ny Munkegade 80 Aarhus C

Debat: Spar 25 mia. kr., og få bedre motorveje for hele Jylland

Søren Erikstrup, Havhusevej 6, Allingåbro
Hvorfor er der ikke nogen i Vejdirektoratet og Folketinget, der vågner op og spørger, om der findes en løsning, hvor E45 bliver aflastet markant, og Nord-, Vest- og Sydjylland samtidig tilgodeses?
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her