*

Uddannelse

Ombudsmanden dropper Koldau-sag

Da musikprofessor Linda Koldau har sagt op ved Aarhus Universitet, dropper ombudsmanden sagen.

Professor Linda Koldau. Arkivfoto: jan Dagø

Folketingets ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, går alligevel ikke ind i den betændte sag om musikprofessoren Linda Koldau, der fik en advarsel af sin arbejdsplads, Aarhus Universitet, for at have kritiseret det faglige niveau i et debatanlæg i en avis.

Forlig

Det skyldes, at der er indgået forlig mellem de to parter, og at den tyske professor har opsagt sin stilling ved universitetet.

- Aftalen betyder, at Aarhus Universitet frafalder de krav, som universitetet stillede i advarslen til Linda Koldau.

- Derfor har jeg efter en samlet vurdering valgt at koncentrere min institutions ressourcer om andre af de mange verserende sager, siger ombudsmanden i en pressemeddelelse.

Ytringsfrihed

Da Jørgen Steen Sørensen i sin tid valgte at gå ind i sagen, skyldtes det, at den rejste en række "væsentlige og principielle" spørgsmål om offentligt ansattes ytringsfrihed.

Selvom ombudsmanden nu dropper sagen, slår han fast, at han også i fremtiden vil have stor fokus på sager om ytringsfrihed for offentligt ansatte, herunder universitetsansatte forskere.

- Når jeg ikke fortsætter min undersøgelse, kan jeg selvsagt ikke give udtryk for nogen endelig opfattelse af den konkrete sag.

- Jeg går dog ud fra, at universitetet vil overveje, hvilke erfaringer man kan drage af sagen, siger Jørgen Steen Sørensen.

Baggrund for sagen er to rapporter, der skulle afdække visse samarbejdsvanskeligheder og mobningsanklager, der har været på universitetet.

Linda Koldau søgte dengang aktindsigt i rapporterne, men med aktindsigten fulgte en tavshedspligt, som universitetet mener, professoren overtrådte ved at gå til pressen. Ifølge universitetet var det derfor, hun modtog en advarsel.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skal ældre og syge uden pårørende overlades til sig selv?

Anette Nellemann Pedersen, sygeplejerske, stud.cand.jur., Aarhus Universitet
3/9 bragte jp.dk en artikel med overskriften: ”Hver anden pårørende hjælper deres ældre og syge, hver dag eller flere gange om ugen”.

Debat: Frustrationer efter fodboldkampen AGF-Lyngby – en hån mod spillets ånd

Ole Juul, tidl. sognepræst, skribent og foredragsholder, Lilleåvænget 6, Hadsten
Mandag aften blev en aldeles uforløst stund, og ærgrelsen over, at en dommer, der åbenbart intet fornemmer af spillets ånd, med en så tåbelig kendelse ødelagde aftenen, sidder i mig endnu.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her