*

Uddannelse

Ingeniøruddannelsen har sat rekord i ansøgere

Ingeniøruddannelsen ved Aarhus Universitet har fået 2557 ansøgere, hvilket er 8 pct. mere end sidste år.

Ingeniørhøjskolen tilbyder mange uddannelsesretninger, men det er bygningsingeniørsuddannelsen, der er mest populær. Foto: Lars Kruse

Sidste ansøgningsfrist til Aarhus Universitet er netop udløbet, og ingeniørstudierne på Aarhus Universitet kan melde om stor efterspørgsel på sine uddannelser, der aldrig har været mere populære.

Et rekordantal ansøgere på 2557 unge mennesker har søgt ind på studiet som enten diplom- eller civilingeniør, hvilket gør ingeniøruddannelsen til en af de den mest eftertragtede uddannelser på Aarhus Universitet.

»Der er ingen tvivl om, at det her vækker glæde rundt omkring i det danske erhvervsliv. Ingeniører er i meget høj kurs, og der bliver kun brug for flere og flere i fremtiden. Vi glæder os meget over, at så mange har søgt ind - det vidner om, at de unge i stigende grad kærer sig om samfundet, når de i den grad vælger en karrierevej, hvor der er så store muligheder for at gøre en forskel,« siger direktør for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Conni Simonsen i en pressemeddelelse.

Ingeniørskolen Aarhus Universitet tilbyder mange forskellige retninger inden for ingeniørfaget, og næsten alle af dem har oplevet en stigning i ansøgninger dette år. Men det er den klassiske bygningsingeniør-uddannelse, der har trukket de fleste ansøgere. Den har således oplevet en stigning på 48 pct. de seneste tre år. 


Ingeniøruddannelserne i hele Danmark har fået 7067 ansøgere, hvilket gør uddannelsen til den mest eftertragtede uddannelse i 2017.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Overgreb mod kysten

Kai Otto v. Barner, Absalonsgade 43, 2. sal, Aarhus C
Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.

Debat: Bilracerbanen på Wedelslund kommer næppe ud af sit pitstop

Jørgen Warberg, Frodes Mark 14, Skovby, Galten
Efter at Tage Nielsen på vegne af den radikale byrådsgruppe tirsdag 20/6 havde meldt et klart nej tak til en Wedelslund Racerbane i et debatindlæg, skete der lige pludseligt noget på den politiske front: SF vaklede.

Debat: Formanden for Strøget svines til af kultureliten efter sin kritik af Aros

Uwe Max Jensen , Jægergårdsgade 152, Aarhus C
Formanden for Gadeforeningen Strøget i Aarhus, Lars Svendsen, har tilladt sig i et (ironisk?) indlæg i gratisavisen Aarhus Onsdag at kritisere Aros, Aarhus Kunstmuseum, herunder den tyske kunstner Katharina Grosses værk i Mindeparken.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler

V: Uambitiøs plan for Mølleparken

Lokalplanforslaget for Møllepark-området giver ikke de oplevelser til aarhusianerne, som var intentionen, mener Venstre. Et hostel vil give masser af liv, siger S-rådmand, der afviser kritikken.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her