*

Uddannelse

Ingeniøruddannelsen har sat rekord i ansøgere

Ingeniøruddannelsen ved Aarhus Universitet har fået 2557 ansøgere, hvilket er 8 pct. mere end sidste år.

Ingeniørhøjskolen tilbyder mange uddannelsesretninger, men det er bygningsingeniørsuddannelsen, der er mest populær. Foto: Lars Kruse

Sidste ansøgningsfrist til Aarhus Universitet er netop udløbet, og ingeniørstudierne på Aarhus Universitet kan melde om stor efterspørgsel på sine uddannelser, der aldrig har været mere populære.

Et rekordantal ansøgere på 2557 unge mennesker har søgt ind på studiet som enten diplom- eller civilingeniør, hvilket gør ingeniøruddannelsen til en af de den mest eftertragtede uddannelser på Aarhus Universitet.

»Der er ingen tvivl om, at det her vækker glæde rundt omkring i det danske erhvervsliv. Ingeniører er i meget høj kurs, og der bliver kun brug for flere og flere i fremtiden. Vi glæder os meget over, at så mange har søgt ind - det vidner om, at de unge i stigende grad kærer sig om samfundet, når de i den grad vælger en karrierevej, hvor der er så store muligheder for at gøre en forskel,« siger direktør for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Conni Simonsen i en pressemeddelelse.

Ingeniørskolen Aarhus Universitet tilbyder mange forskellige retninger inden for ingeniørfaget, og næsten alle af dem har oplevet en stigning i ansøgninger dette år. Men det er den klassiske bygningsingeniør-uddannelse, der har trukket de fleste ansøgere. Den har således oplevet en stigning på 48 pct. de seneste tre år. 


Ingeniøruddannelserne i hele Danmark har fået 7067 ansøgere, hvilket gør uddannelsen til den mest eftertragtede uddannelse i 2017.

Følg
Jyllands-Posten
Debat: Vil regeringen erhvervsuddannelserne?
Jesper Grubbe Møller, tømrermester, formand for HIF Danmark, sammenslutningen af håndværker- og industriforeninger i Danmark
Regeringen vil have, at flere unge tager en erhvervsuddannelse i stedet for gymnasiet, og at flere virksomheder tager flere lærlinge.
Debat: Vi skal tale håndværkerfagene op
Søren Fibiger Olesen, formand for Krifa Klokhøjen 4, Aarhus Nord
Vi vil have flere håndværkere, elektrikere og VVS’ere – men for færre kroner.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen – fup eller fakta om budgetoverskridelser

Niels Peter Jensen, St. Blichers Vej 38, Åbyhøj
Efter at have læst artiklen ”V: Letbanen er blevet alt for dyr” i JP Aarhus 13/9 vil jeg – og sikkert mange andre – gerne som skatteyder have opklaret, om der er fejl i artiklen.

Debat: Byrummet er ikke for alle længere

Robert Johannes Ulrich, cand.mag. Aarhus C
I den senere tid har Aarhus Kommune opstillet en række regnbuefarvede bænke i byrummet, formodentlig for at promovere LGBT-bevægelsen, en mindre politisk interesseorganisation.

Debat: Giv Ældrerådet styrke

Jan Radzewicz , formand for Ældrerådet i Aarhus Kommune Plutovej 10, Højbjerg
Alle over 60 år kan stemme ved valget til Ældrerådet den 10.-31. oktober. Rådet er folkevalgt og skal bl.a. rådgive byrådet og kommunen om ældrepolitiske forhold.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Biler
Næsten som originalen: Måske skal din næste Golf være en Polo
Sjette generation af VW Polo opleves bag rattet stort set som den større og dyrere Golf. Bilen har det hele - inkl. mulighed for 100 pct. digitalt display, der overgår alle andre VW’er. 
Se flere
Næsten som originalen: Måske skal din næste Golf være en Polo
Sjette generation af VW Polo opleves bag rattet stort set som den større og dyrere Golf. Bilen har det hele - inkl. mulighed for 100 pct. digitalt display, der overgår alle andre VW’er. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her