*

Kommunalvalg Aarhus
Uddannelse

Ingeniøruddannelsen har sat rekord i ansøgere

Ingeniøruddannelsen ved Aarhus Universitet har fået 2557 ansøgere, hvilket er 8 pct. mere end sidste år.

Ingeniørhøjskolen tilbyder mange uddannelsesretninger, men det er bygningsingeniørsuddannelsen, der er mest populær. Foto: Lars Kruse

Sidste ansøgningsfrist til Aarhus Universitet er netop udløbet, og ingeniørstudierne på Aarhus Universitet kan melde om stor efterspørgsel på sine uddannelser, der aldrig har været mere populære.

Et rekordantal ansøgere på 2557 unge mennesker har søgt ind på studiet som enten diplom- eller civilingeniør, hvilket gør ingeniøruddannelsen til en af de den mest eftertragtede uddannelser på Aarhus Universitet.

»Der er ingen tvivl om, at det her vækker glæde rundt omkring i det danske erhvervsliv. Ingeniører er i meget høj kurs, og der bliver kun brug for flere og flere i fremtiden. Vi glæder os meget over, at så mange har søgt ind - det vidner om, at de unge i stigende grad kærer sig om samfundet, når de i den grad vælger en karrierevej, hvor der er så store muligheder for at gøre en forskel,« siger direktør for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Conni Simonsen i en pressemeddelelse.

Ingeniørskolen Aarhus Universitet tilbyder mange forskellige retninger inden for ingeniørfaget, og næsten alle af dem har oplevet en stigning i ansøgninger dette år. Men det er den klassiske bygningsingeniør-uddannelse, der har trukket de fleste ansøgere. Den har således oplevet en stigning på 48 pct. de seneste tre år. 


Ingeniøruddannelserne i hele Danmark har fået 7067 ansøgere, hvilket gør uddannelsen til den mest eftertragtede uddannelse i 2017.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Hash på skoleskemaet

Emil Lunau Bentsen, byrådskandidat (C), Johan Langes vej 11, Aarhus | Victoria Drummond Kilpatrick, byrådskandidat (C), Vestervangen 32 | Charlotte Welzel Andersen, byrådskandidat (C), Saltholmgade 23 | Sebastian Joubert Kaimson, byrådskandidat (C), Vester Allé 21, Aarhus
Hvordan er det kommet så vidt, at det nu er acceptabelt blandt unge at tage stoffer? Noget af forklaringen kan være, at vi i Aarhus har svigtet de unge ved at nedprioritere SSP-samarbejdet.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her