*

Uddannelse

Aarhus Universitet søsætter storstilet plan om digitalisering

102 ekstra studerende skal optages på matematik og datalogi, så universitetet kan imødekomme samfundets behov for flere it-specialister.

Alle studerende på Aarhus Universitet skal have styrket deres it-kompetencer, lyder målet i en ny digitaliseringsstrategi. Arkivfoto

Samfundet skriger på flere it-specialister, og dem har Aarhus Universitet tænkt sig at levere.

Ifølge tal fra Erhvervsstyrelsen vil der mangle op mod 19.000 it-specialister i 2030, hvis den digitale udvikling og automatiseringen af jobfunktioner fortsætter som forventet.

Derfor har Aarhus Universitets bestyrelse netop sagt ja til en ny seksårig digitaliseringsstrategi med fire indsatsområder.

Aarhus Universitet

Ny digitaliseringsstrategi

Den seksårige strategi har fire indsatsområder:

  • Flere naturvidenskabelige digitaliseringsspecialister
  • Udvikling af teknologi og pædagogik til anvendelse af it i uddannelserne.
  • Flere digitale kompetencer på alle universitetets uddannelser og uddannelse af flere digitaliseringsspecialister uden for naturvidenskab og teknik.
  • Mere efter- og videreuddannelse inden for digitaliseringsområdet.

Det handler om uddannelse af flere it-specialister, mere brug af it i undervisningen, bedre it-kompetencer for alle studerende og bedre efteruddannelse på it-området.

Målet er at ruste forskere og studerende langt bedre til en digital omstilling, forklarer universitetets nye bestyrelsesformand, Connie Hedegaard, i en omtale af satsningen:

»Fremtidens arbejdsmarked stiller ikke kun store faglige krav til de dimittender, vi udklækker. Det stiller også krav om, at vi kan finde svar på mange af de fundamentale udfordringer, som digitaliseringen fører med sig,« siger formanden.

Flere dataloger

Den første indsats, som sættes i gang, er øget optag på datalogi og matematik med i alt 102 ekstra studerende fra optaget i 2018, ligesom der oprettes en ny bachelor- og kandidatuddannelse i datavidenskab.

Niels Christian Nielsen, dekan for Science and Technology, siger:

»Der er et massivt behov i samfundet for flere kandidater med dybe digitale kompetencer, og det behov vil vi være med til at opfylde. Sidste år skruede vi op for ingeniørområdet, og nu gør vi det på it-området,« siger han.

På grund af stort frafald blev der for få år siden skruet ned for optaget på datalogi, men nu skruer universitetet op igen.

»Det er korrekt, at vi begrænsede optaget, men nu ekspanderer vi igen, og i denne satsning investerer vi markant i rekruttering og i bedre studiemiljø, for ellers ville det ikke give mening, hvis vi blot optog en masse, som faldt fra igen,« siger Niels Christian Nielsen.

Han oplyser, at et af målene er at tiltrække flere kvinder til it-uddannelserne.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Bekymring for forurenet drikkevand hviler på et forkert grundlag

Niels Peter Nørring, områdedirektør i Landbrug & Fødevarer
Richard Thomsen og John Graversgaard fra Gruppen Rent Drikkevand i Beder-Malling anslår den forsonlige tone over for landbruget i deres indlæg i JP Aarhus 19/6 om den såkaldte Beder-sag.

Debat: Børnefamilier lider under boligbyggeri i midtbyen

Sara Stegger Ledaal , cand.pæd. i pædagogisk antropologi Valdemarsgade 20 nr. 310, Aarhus C
Hvorfor tillader Aarhus Kommune byggeri i midtbyen, hvor vi i forvejen bor klos op ad hinanden?

Debat: Malingen i Mindeparken og ødelæggelse af naturen

Peter Bisgaard, civ.ing. Hornslet
Mon ikke malingen i Mindeparken skulle minde om den nutidige ødelæggelse af naturen, som mange mener, at specielt landbruget er årsag til.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her