*

Uddannelse

Aarhus Universitet søsætter storstilet plan om digitalisering

102 ekstra studerende skal optages på matematik og datalogi, så universitetet kan imødekomme samfundets behov for flere it-specialister.

Alle studerende på Aarhus Universitet skal have styrket deres it-kompetencer, lyder målet i en ny digitaliseringsstrategi. Arkivfoto

Samfundet skriger på flere it-specialister, og dem har Aarhus Universitet tænkt sig at levere.

Ifølge tal fra Erhvervsstyrelsen vil der mangle op mod 19.000 it-specialister i 2030, hvis den digitale udvikling og automatiseringen af jobfunktioner fortsætter som forventet.

Derfor har Aarhus Universitets bestyrelse netop sagt ja til en ny seksårig digitaliseringsstrategi med fire indsatsområder.

Aarhus Universitet

Ny digitaliseringsstrategi

Den seksårige strategi har fire indsatsområder:

  • Flere naturvidenskabelige digitaliseringsspecialister
  • Udvikling af teknologi og pædagogik til anvendelse af it i uddannelserne.
  • Flere digitale kompetencer på alle universitetets uddannelser og uddannelse af flere digitaliseringsspecialister uden for naturvidenskab og teknik.
  • Mere efter- og videreuddannelse inden for digitaliseringsområdet.

Det handler om uddannelse af flere it-specialister, mere brug af it i undervisningen, bedre it-kompetencer for alle studerende og bedre efteruddannelse på it-området.

Målet er at ruste forskere og studerende langt bedre til en digital omstilling, forklarer universitetets nye bestyrelsesformand, Connie Hedegaard, i en omtale af satsningen:

»Fremtidens arbejdsmarked stiller ikke kun store faglige krav til de dimittender, vi udklækker. Det stiller også krav om, at vi kan finde svar på mange af de fundamentale udfordringer, som digitaliseringen fører med sig,« siger formanden.

Flere dataloger

Den første indsats, som sættes i gang, er øget optag på datalogi og matematik med i alt 102 ekstra studerende fra optaget i 2018, ligesom der oprettes en ny bachelor- og kandidatuddannelse i datavidenskab.

Niels Christian Nielsen, dekan for Science and Technology, siger:

»Der er et massivt behov i samfundet for flere kandidater med dybe digitale kompetencer, og det behov vil vi være med til at opfylde. Sidste år skruede vi op for ingeniørområdet, og nu gør vi det på it-området,« siger han.

På grund af stort frafald blev der for få år siden skruet ned for optaget på datalogi, men nu skruer universitetet op igen.

»Det er korrekt, at vi begrænsede optaget, men nu ekspanderer vi igen, og i denne satsning investerer vi markant i rekruttering og i bedre studiemiljø, for ellers ville det ikke give mening, hvis vi blot optog en masse, som faldt fra igen,« siger Niels Christian Nielsen.

Han oplyser, at et af målene er at tiltrække flere kvinder til it-uddannelserne.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: I det private erhvervsliv var Würtz blevet fyret

Jørgen Svane, pensionist, Skivholmevej 26, Sabro
Brian Sten Larsen skriver i sit indlæg 10/10: Borgmesteren og rådmanden påstår, at de var uvidende om tilstanden i afdelingen Teknik og Miljø og om letbanens krise.

Debat: Nu kan børnene komme sikkert i skole

Henrik Arens, byrådsmedlem, Aarhus kommune (V)
20 mio. kr. mere til sikre skoleveje i Aarhus.

Debat: Den grønne vision for Aarhus er værd at kæmpe for

Lone Hindø, byrådskandidat (S), sognepræst
Det er positivt, at ”et grønnere Aarhus” er rykket højere op på den politiske dagsorden i Aarhus. Bæredygtige projekter har stor social, biologisk og økonomisk værdi.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her