*

Uddannelse

Strandskolen skrotter dødslister og genopliver sidste skoledag

Både eleverne og ledelsen ser frem til, at Risskov-skole kan fejre afskeden med 9. klasserne i fordragelighed.

Strandskolens leder Jesper Kousholt og elevrådsformand Ellen Ravnløkke. Foto: Strandskolen

Kærlighed og glæde skal fortrænge nedladende dødslister på Strandskolen. Med denne tilgang vil  Risskov-skolen forsøge at afvikle sidste skoledag, som den under stor mediebevågenhed aflyste det meste af i fjor.

Dengang skar den konstituerede skoleleder, Jesper Kousholt, festdagen for 9. klasserne kraftigt ned ved bl.a. at fjerne den traditionelle fodboldkamp mellem eleverne og lærerne samt revyen, fordi der verserede en såkaldt "dødsliste" over personer, der havde gjort sig særligt bemærket, og som de ville gå efter på dagen.

I en pressemeddelelse oplyser skolen, at skolens bestyrelse, ledelsen og to repræsentanter fra hver klasse mødtes i  december for at gentænke den sidste skoledag. I april kunne gruppen præsentere et program for dagen, der indeholder en fælles morgenmad, Kærlighedsliste, revy og fest i Botanisk Have og i det hele taget har fokus på fællesskab og ejerskab for alle, hedder det sig i meddelelsen.

Over for JP Aarhus konstaterer Ellen Ravnløkke, 9.c, formand for skolens elevråd, at Kærlighedslisten, der ifølge hende skulle være en mildere version af dødslisten over, hvem der skulle have barberskum eller flødeskum, vist nok er blevet slettet.

»Vi vil helst ikke have, at vores dag bliver aflyst, så jeg tror slet ikke, at der bliver nogen liste overhovedet, siger hun og tilføjer, at eventuelle lister skal godkendes af skolens ledelse eller en lærer, hvilket hun finder helt fint.

Sidste skoledag på Strandskolen:

7.15: Indflyvning på Strandskolen til fælles morgenmad i aulaen

8.00: 9. årgang samlet i aulaen til årets kåringer

8.30: 9. årgang deler karameller ud på skolen

9.30: Forberedelse af revy i aula

10.00: Revy i aula for 6. årgang og opefter

11.00: Fodboldkamp – kvindelige lærere/pædagoger mod 9. kl. piger

11.15: Fodboldkamp – mandlige lærere/pædagoger mod 9. klasse drenge

11.35: Udlevering af sandwich to-go til 9. årgang

11.45: Farvel til 9. årgang – og held og lykke med prøverne

12.30: Aflevering af indsamlet karamelpapir og offentliggørelse af vinderklassen

Elevrådsformanden er tilfreds med programmet for sidste skoledag på onsdag, og at der er kommet et bedre samarbejde mellem eleverne og ledelsen.

»Der er slet ikke nogen diskussion eller noget i år. Det hele går fint,« fastslår Ellen Ravnløkke.

I pressemeddelelsen siger hun desuden:

»Sidste år oplevede vi som elever nogle misforståelser om sidste skoledag – og nogle vildt ærgerlige aflysninger af programpunkter for dagen. Derfor er vi rigtig glade for at være med til at skabe en ny model for sidste skoledag – og for at vi har været del af hele processen.«

Skoleleder på Strandskolen Jesper Kousholt hilser også samarbejdet velkomment og håber, at det lykkes at skabe en ny tradition og nye forventninger til sidste skoledag for de næste mange år.

»For os i ledelsen har det været fantastisk at bevæge os fra utilfredshed og negative historier i pressen til samarbejde med elever og deres forældre om en rigtig god proces, hvor flere elever har taget ordet og gjort det rigtig flot. Helt fantastisk vil det være, hvis vi efter sidste skoledag i år kan give alle skolens elever kredit, fordi de har været med til at skabe en festdag for alle,« siger han i pressemeddelelsen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: I det private erhvervsliv var Würtz blevet fyret

Jørgen Svane, pensionist, Skivholmevej 26, Sabro
Brian Sten Larsen skriver i sit indlæg 10/10: Borgmesteren og rådmanden påstår, at de var uvidende om tilstanden i afdelingen Teknik og Miljø og om letbanens krise.

Debat: Nu kan børnene komme sikkert i skole

Henrik Arens, byrådsmedlem, Aarhus kommune (V)
20 mio. kr. mere til sikre skoleveje i Aarhus.

Debat: Den grønne vision for Aarhus er værd at kæmpe for

Lone Hindø, byrådskandidat (S), sognepræst
Det er positivt, at ”et grønnere Aarhus” er rykket højere op på den politiske dagsorden i Aarhus. Bæredygtige projekter har stor social, biologisk og økonomisk værdi.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her