*

Uddannelse

CI-direktør: Stort ansøgerfelt til fem fellowships

Fem journalister får 650.000 kr. for 10 måneders fellowship-ophold ved Constructive Institute, der skal have lokaler på Aarhus Universitet.

Interessen er stor for at få en af fem fellowship-pladser på det nye Constructive Institute (CI), som får lokaler ved Aarhus Universitet.

Ansøgningsfristen var 1. maj, og Ulrik Haagerup, direktør ved CI, vil ikke oplyse, hvor mange der har søgt pladserne, men ansøgerfeltet har ifølge direktøren været overvældende.

Høje af begejstring

»Vi var spændte på ansøgerfeltet, da det er et nyt initiativ, men vi er helt høje af begejstring over ansøgernes høje niveau. Vi har gennemgået ansøgerne og udvalgt 13, som er sendt videre til ansættelsesudvalget, og vi regner med at melde feltet ud inden for de kommende uger,« fortæller direktør Ulrik Haagerup.

De fem deltagere kan se frem til 10 måneders ophold hos CI med en samlet løn på 650.000 kr.

Tanken er, at opholdet skal fungere som en pause i karrieren og efteruddannelse for journalister med interesse i at fordybe sig i begrebet konstruktiv journalistik, der er betegnelsen for en journalistik, der ikke søger skandaler, sensationer og polarisering, men forsøger at bygge bro og facilitere en debat om løsninger på samfundets udfordringer.

Fellowship-modellen er hentet fra Stanford University.

En fellowship-ordning inden for journalistik findes blandt andet også på Syddansk Universitet.

Ingen penge fra AU

Om tilknytningen til Aarhus Universitet siger Ulrik Haagerup:

»Vi er ikke en del af Aarhus Universitet og modtager ikke penge fra AU, men vi ønsker at være på et universitet, så de deltagende journalister kan hente viden fra forelæsninger og forskere på universitetet, og så vi kan samarbejde med forskere om bl.a. at udvikle nye forskningsprojekter. Vi har valgt Aarhus Universitet, fordi det er et stort og meget innovativt universitet, som netop også ønsker at bringe dets viden i spil i samfundet. Og så har universitetets store interesse for vores projekt overbevist os om, at det er det helt rette sted for CI.«

Nyt institut på Aarhus Universitet har skabt akademisk forundring

CI er finansieret af fonde, hvor Trygfonden har givet tilsagn om at finansiere fem fellows hvert år de kommende fem år.

Andre bidragsydere er Aarhuus Stiftstidendes Fond, Bestseller, Den Fynske Bladfond og finske Helsinki Sanomat Foundation, ligesom CI er i dialog med en række internationale fonde.

Constructive Institute forventer at flytte ind på Aarhus Universitet i løbet af sommeren, og programmet starter 1. september.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Livet skal leves i det grønne

En by som Aarhus er godt på vej fra smilets by til betonens eldorado.

Trafik: Byrådet bør sætte gang i Viborgvej-analyse

Mette Nøhr, byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti i Favrskov, Hammel
consequat.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Mange har sprunget 2017 over

4 af 10 aarhusianere har endnu ikke interesseret sig for kulturhovedstadsåret. Det er som forventet, mener både borgmester og ledelsen af Aarhus 2017.
Annonce
Svimlende smuk udstilling i Danmarks ældste by
Da Marco Polo ankom til Kina i det 13. århundrede, var han tydeligt begejstret for Østen, som på mange områder virkede mere avanceret end hans hjemlige Venedig. Aktuel udstilling på Museet Ribes Vikinger tilbyder et blik på den kultur, Polo så og beskrev. 
Se flere
Svimlende smuk udstilling i Danmarks ældste by
Da Marco Polo ankom til Kina i det 13. århundrede, var han tydeligt begejstret for Østen, som på mange områder virkede mere avanceret end hans hjemlige Venedig. Aktuel udstilling på Museet Ribes Vikinger tilbyder et blik på den kultur, Polo så og beskrev. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her