*

Uddannelse

To passionerede Aarhus-forskere får 65 mio. kr.

De to forskningsprojekter på Aarhus Universitet er udvalgt blandt hundredvis af bidrag. Foto: Lars Kruse

Villum Fonden har bevilget i alt 65 mio. kr. til to forskere fra Aarhus Universitet med områderne biologi og fysik. Pengene kommer som led i bevillingsprogrammet ”Villum Investigator”, hvor flere andre danske forskere har modtaget store summer til deres forskning.

De to forskningsprojekter er udvalgt blandt hundredvis af bidrag, og tanken bag er at lade forskerne undersøge de emner, de brænder allermest for.

Professor Jens-Christian Svenning, der forsker i makroøkologi, har med sit projekt bl.a. for øje på at udvikle metoder, så mangfoldigheden i naturen kan forenes med samfundets voksende befolkning. Det projekt bliver han bevilget 40 mio. kr. til.

Den anden af de to forskere, Bjørk Hammer fra Institut for Fysik og Astrologi, har et projekt, der involverer machine learning. Teknikken bliver bl.a. brugt med selvkørende biler og autocorrect-funktionen i mobiltelefoner, hvor mobilen lærer at forudsige, hvad brugeren vil indtaste. Projektet har forskeren fået bevilget 25 mio. kr. til, og det bliver værdsat.

»Det betyder rigtig meget. Dels er det jo en hædersbevisning, for der har været stor konkurrence. Det her sætter mig også i stand til at udvide min forskningsgruppe. Det gør, at jeg for alvor tør satse på en ny forskningsrække,« siger Bjørk Hammer, professor ved Aarhus Universitet.

11 professorer af i alt 101 ansøgere har modtaget op til 40 mio. kr. hver til deres forskning over de næste seks år.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vejlby Krat og letbanen

Kirsten Malling Olsen, lokaludviklingskonsulent Stationsgade 25, Risskov
Mange steder rundt omkring i Danmark arbejdes der meget aktivt på at skabe lokal identitet og social sammenhængskraft.

Debat: Mageløse Moesgaard

Steen Pedersen, Skovparken 27, Skanderborg
Realiseres vindmølleparken ved Mejlflak, vil det unikke kulturlandskab ved Moesgaard blive hegnet ind.

Debat: Riget fattes ofte penge

Jesper Lundetoft Jørgensen, lærer Kejlstrupvej 5, Risskov
Riget fattes ofte penge, ikke mindst inden for undervisningssektoren, hvor det igennem de sidste mange år har været besparelse på besparelse, effektivisering på effektivisering, elevtallet er øget, samtidig med at op mod 6.000 lærere har forladt folkeskolen.
Restauranter

Restauranten hjem i stuerne

Risskovs nye gourmet-takeaway Nordly vil bringe restauranten hjem i stuerne. Kvalitets-takeaway er et stærkt voksende marked, siger trendforsker.

Masser af rødt kød og kun lidt salat

Der er kød i store mængder på tallerkenerne hos Köd, en restaurant, som man vel godt kan kalde maskulin med dens forkærlighed for rødt kød, men ikke for grøn salat.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Glem guidebogen: Åbn alle sanser og omfavn storbyen på din helt egen måde
Seværdigheder er selvsagt ofte seværdige, men du kan også kaste dig ud i en unik vandring, der er helt din egen, og som ikke kan gennemføres to gange. Kridt skoene og følg med på turen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her