*

Uddannelse

To passionerede Aarhus-forskere får 65 mio. kr.

De to forskningsprojekter på Aarhus Universitet er udvalgt blandt hundredvis af bidrag. Foto: Lars Kruse

Villum Fonden har bevilget i alt 65 mio. kr. til to forskere fra Aarhus Universitet med områderne biologi og fysik. Pengene kommer som led i bevillingsprogrammet ”Villum Investigator”, hvor flere andre danske forskere har modtaget store summer til deres forskning.

De to forskningsprojekter er udvalgt blandt hundredvis af bidrag, og tanken bag er at lade forskerne undersøge de emner, de brænder allermest for.

Professor Jens-Christian Svenning, der forsker i makroøkologi, har med sit projekt bl.a. for øje på at udvikle metoder, så mangfoldigheden i naturen kan forenes med samfundets voksende befolkning. Det projekt bliver han bevilget 40 mio. kr. til.

Den anden af de to forskere, Bjørk Hammer fra Institut for Fysik og Astrologi, har et projekt, der involverer machine learning. Teknikken bliver bl.a. brugt med selvkørende biler og autocorrect-funktionen i mobiltelefoner, hvor mobilen lærer at forudsige, hvad brugeren vil indtaste. Projektet har forskeren fået bevilget 25 mio. kr. til, og det bliver værdsat.

»Det betyder rigtig meget. Dels er det jo en hædersbevisning, for der har været stor konkurrence. Det her sætter mig også i stand til at udvide min forskningsgruppe. Det gør, at jeg for alvor tør satse på en ny forskningsrække,« siger Bjørk Hammer, professor ved Aarhus Universitet.

11 professorer af i alt 101 ansøgere har modtaget op til 40 mio. kr. hver til deres forskning over de næste seks år.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Udvidelse af E45 er højeste prioritet

Michael Aastrup Jensen, folketingsmedlem (V)
En udvidelse af E45 kræver, at de østjyske medlemmer af Folketinget står sammen. Dette burde kunne lade sig gøre på tværs af partiskel.

Debat: JP skyder med løst krudt

Morten Østergaard, politisk leder (R) | Rabih Azah-Ahmad, rådmand i Aarhus (R)
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Mange har sprunget 2017 over

4 af 10 aarhusianere har endnu ikke interesseret sig for kulturhovedstadsåret. Det er som forventet, mener både borgmester og ledelsen af Aarhus 2017.
Annonce
Syv fantastiske oplevelser i Kinas gamle kulturby
Suzhou, som kaldes Østens Venedig på grund af de mange kanaler, rummer nogle af Kinas smukkeste haver, templer og museer med genstande, der fortæller byens flere tusind år lange historie. 
Se flere
Syv fantastiske oplevelser i Kinas gamle kulturby
Suzhou, som kaldes Østens Venedig på grund af de mange kanaler, rummer nogle af Kinas smukkeste haver, templer og museer med genstande, der fortæller byens flere tusind år lange historie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her