*

Uddannelse

To passionerede Aarhus-forskere får 65 mio. kr.

De to forskningsprojekter på Aarhus Universitet er udvalgt blandt hundredvis af bidrag. Foto: Lars Kruse

Villum Fonden har bevilget i alt 65 mio. kr. til to forskere fra Aarhus Universitet med områderne biologi og fysik. Pengene kommer som led i bevillingsprogrammet ”Villum Investigator”, hvor flere andre danske forskere har modtaget store summer til deres forskning.

De to forskningsprojekter er udvalgt blandt hundredvis af bidrag, og tanken bag er at lade forskerne undersøge de emner, de brænder allermest for.

Professor Jens-Christian Svenning, der forsker i makroøkologi, har med sit projekt bl.a. for øje på at udvikle metoder, så mangfoldigheden i naturen kan forenes med samfundets voksende befolkning. Det projekt bliver han bevilget 40 mio. kr. til.

Den anden af de to forskere, Bjørk Hammer fra Institut for Fysik og Astrologi, har et projekt, der involverer machine learning. Teknikken bliver bl.a. brugt med selvkørende biler og autocorrect-funktionen i mobiltelefoner, hvor mobilen lærer at forudsige, hvad brugeren vil indtaste. Projektet har forskeren fået bevilget 25 mio. kr. til, og det bliver værdsat.

»Det betyder rigtig meget. Dels er det jo en hædersbevisning, for der har været stor konkurrence. Det her sætter mig også i stand til at udvide min forskningsgruppe. Det gør, at jeg for alvor tør satse på en ny forskningsrække,« siger Bjørk Hammer, professor ved Aarhus Universitet.

11 professorer af i alt 101 ansøgere har modtaget op til 40 mio. kr. hver til deres forskning over de næste seks år.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Den skjulte kulturarv

Finn Adamsen, Koglestien 3, Skødshoved
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her