*

Uddannelse

Kun tre gymnasier i Aarhus har for mange ansøgere

Da ansøgningsfristen til gymnasierne lød onsdag den 15. marts, fik tre gymnasier i Aarhus for mange ansøgere.

Egå Gymnasium er et af de tre aarhusianske gymnasier, der har for mange ansøgere til antal pladser. Arkivfoto: Carsten Ingemann

Håbefulde 9.- og 10. klasses-elever har indtil onsdag den 15. marts kunne indgive deres ønsker om, hvor de vil have deres gymnasietid. Tre gymnasier var særligt populære, og havde i denne omgang flere ansøgere end pladser.

Almene (STX-)gymnasier i Aarhus
  • Aarhus Katedralskole
  • Aarhus Statsgymnasium
  • Egå Gymnasium
  • Langkær Gymnasium
  • Marselisborg Gymnasium
  • Risskov Gymnasium
  • Viby Gymnasium

Kilde: Aarhus Kommune  

Det var Egå Gymnasium, Aarhus Katedralskole og Aarhus Statsgymnasium. Hos Egå Gymnasium var der kommet 325 ansøgninger til kun 280 pladser i den 1.g-årgang, der skal starte i august 2017.

»Det er gået nogenlunde, som man må forvente. Vi har et godt ry for, at man får tre gode år her, man lærer noget, og det har vi haft igennem mange år,« siger Eigil Dixen, rektor for Egå Gymnasium og formand for de aarhusianske gymnasiers fordelingsudvalg.

Debat: Ja tak til gymnasiereformen

Gymnasier med flere ansøgere end pladser

Egå Gymnasium

Antal ansøgere: 325

Pladser: 280

Aarhus Statsgymnasium

Antal ansøgere: 381

Pladser: 280

Aarhus Katedralskole

Antal ansøgere: 386

Pladser: 308

Generelt var der dog en tilbagegang i antallet af ansøgere fra sidste år. I år har de seks almene gymnasier i Aarhus modtaget 60 færre ansøgere end sidste år. I 2016 lå ansøgertallet på 1.960 og i år lå det på 1.900 ansøgere.

»60 mindre elever er to hele klasser,« siger Eigil Dixen.

Ifølge ham kan den generelle tilbagegang ses på antal ansøgere hos alle gymnasierne, mens særligt Langkær Gymnasium havde en stor tilbagegang.

Det ønskede Langkær Gymnasiums rektor, Yago Bundgaard, dog ikke at komme nærmere ind på.

»Vores ansøgertal holder jeg lige for mig selv indtil videre. Der bliver lavet en udmelding fra regionen her i næste uge, hvor vi så kan gå ud med tallet,« siger Yago Bundgaard.

Gymnasierektor kræver mere fleksibel fordeling af elever

Tendensen med færre ansøgere kan ses på landsplan, oplyser Eigil Dixen. Han mener, at det muligvis kan være fordi flere af de unge søger mod erhvervsskolerne.

Langkaer Gymnasium: Vi vil få færre elever med udenlandske efternavne

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Myter og fakta om aldersdiskriminering af seniorer på arbejdsmarkedet

Poul Grosen | Rasmussen, cand.mag., selvstændig ved www.seniorvejen.com Højbjerg
Seniorgruppen er en kompleks størrelse, og barriererne for den findes både hos arbejdsmarkedets parter, hos politikerne og hos seniorerne selv.

Debat: Aarhus er blandt de mest erhvervsfjendtlige kommuner

Kasper Daae, byrådskandidat Liberal Alliance Aarhus
Kun hvis vi skaber et attraktivt miljø for virksomhederne, kan vi sikre, at der i fremtiden er råd til ordentlig kommunal service, skoler og meget mere. Aarhus.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her