*

Uddannelse

AUs strategi flugter den nye regering

Den nye regerings politik for universiteterne er et tættere samspil med erhvervslivet – fuldstændig som Aarhus Universitets nye strategi.

Der er en række lighedspunkter mellem regeringsgrundlaget og Aarhus Universitets planer for uddannelse og forskning, og det er et godt udgangspunkt for samarbejdet med den nye regering, mener rektor Brian Bech Nielsen, Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse

Det ligner næsten en copy paste. For den nye regerings netop offentliggjorte politik – eller regeringsgrundlag, som det hedder – på universitetsområdet er på en række punkter præcis det samme som Aarhus Universitets målsætninger, som omtalt i JP Aarhus søndag.

»Konkret sigter regeringen bl.a. på, at mindst 60 pct. af de beskæftigede nyuddannede skal finde job i den private sektor,« hedder det i regeringsgrundlaget.

Og regeringen vil nedsætte et udvalg, der skal belyse »potentialet for mere praksisnær undervisning og bedre muligheder for at koble erhvervselementer ind i den enkeltes uddannelsesforløb«.

Derudover skal udvalget komme med forslag til, hvordan flere kan uddannes til beskæftigelse i den private sektor og starte deres karriere på arbejdsmarkedet tidligere.

Aarhus Universitet vil bygge en tresporet bro til erhvervslivet

Ny uddannelse

Det flugter meget fint med Aarhus Universitets strategi:

»Det er korrekt, at der er en række lighedspunkter mellem regeringsgrundlaget og vores planer for uddannelse og forskning, og det er da et godt udgangspunkt for samarbejdet med den nye regering.

Regeringens fokus stemmer overens med vores planer om at sikre dimittendernes overgang til arbejdsmarkedet,« siger Brian Bech Nielsen, rektor på Aarhus Universitet.

AU vil i nærkontakt med de private virksomheder

Med i regeringsgrundlaget er også en ny type erhvervskandidatuddannelse, hvor de studerende kan studere på deltid sideløbende med beskæftigelse, og den model møder ros fra Aarhus Universitet.

»Vi er tilhænger af en erhvervskandidatuddannelse. Den vil kunne bidrage til den del af vores erhvervssatsning, der skal sikre at flere kandidater finder beskæftigelse i den private sektor,« siger Brian Bech Nielsen.

Studenterhus forbinder studerende og erhverv

At universiteterne også – igen – får ny minister er også en gentagelse, for den post har skiftet ansigt tit og ofte.

Søren Pind (V) er ny uddannelses- og forskningsminister og dermed den sjette minister på seks år på posten, hvor universiteternes minister siden 2010 har været Charlotte Sahl-Madsen (K), Morten Østergaard (R), Sofie Carsten Nielsen (R), Esben Lunde Larsen (V) og Ulla Tørnæs (V).

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lægedækning skal have topprioritet

Henrik Nedergaard, administrerende direktør, Diabetesforeningen
Region Midtjylland er på en skæv kurs i forhold til at styrke den almene lægepraksis. Konsekvenserne kan blive alvorlige.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her