*

Uddannelse

For mange dumper på Aarhus Universitet

Nogle fag har dumpeprocenter over 40 på Aarhus Universitet, viser en oversigt over eksamener. Det er alt for højt, erkender prodekan, og de studerende er enige.

Et af de områder på universitetet, som fylder meget på listen over høje dumpeprocenter, er Aarhus BSS, og forelagt statistikken erkender Per Andersen, prodekan for uddannelse, at det slet ikke er godt nok.

45 pct. af de studerende dumper, hver gang der er eksamen i finansiering på erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet.

På en lang række andre fag eller kurser er dumpeprocenten 25 eller derover, viser en oversigt, som JP Aarhus har lavet af fag og kurser på Aarhus Universitet med høje dumpeprocenter.

Et af de områder på universitetet, som fylder meget på listen over høje dumpeprocenter, er Aarhus BSS, og forelagt statistikken erkender Per Andersen, prodekan for uddannelse, at det slet ikke er godt nok.

»Det ser ikke kønt ud. Tallene er, når de studeres samlet, alt for høje. Det skal vi have kigget på, for vi har ikke lyst til at bruge så mange ressourcer på noget, som ikke giver resultat i forhold til de studerendes læring og liv og i forhold til, hvad vores samfundsopgave er,« siger Per Andersen og fortsætter:

»Det er svært at sige, hvor grænsen skal gå. 25 pct. kan måske være acceptabelt for nogle fag, men ligger tallet højere, er det svært at være tilfreds, og så reagerer vi selvfølgelig på det. Vi må se på, om der er den rette sammenhæng mellem vores undervisning og vores eksamener, både i forhold til det pædagogiske og eksamensformerne.«

Mads Hareskov Jørgensen, formand for Studenterrådet, er enig.

»Når dumpeprocenterne er så høje, er det klart noget, som universitetet skal være opmærksom på. Jeg synes, at man som underviser har et ansvar for at reflektere over de her dumpeprocenter, og man må overveje, om der er brug for mere undervisning eller flere øvelsestimer for at sikre, at flere kommer igennem,« siger han.

Vild dumpeprocent

Hos Danmarks Evalueringsinstitut, der rådgiver om uddannelser, siger områdechef Jakob Rathlev:

»En dumpeprocent på 45 må helt klart tiltrække opmærksomhed, og 25 pct. lyder også vildt. Jeg mener, at man bør blive bekymret, når dumpeprocenten kommer over 10-15 pct. og kigge nærmere på undervisning og eksamensform. Der kan dog også være meget svære fag, hvor de studerende ikke investerer tid nok i arbejdet.«

»Kig godt på jeres sidemand. Til jul er han her ikke mere«

Hos Danmarks Akkrediteringsinstitution, der kontrollerer de videregående uddannelser, oplyser Daniel Sebastian Larsen, at der ikke er faste grænseværdier for dumpeprocenter.

»Det er ikke et fast element i vores akkreditering, men det er noget, som kan indgå i de faste ting, vi kigger på som f.eks. frafald, hvor der oplagt kan være en sammenhæng til dumpeprocenter,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Drop nu de retssager mod Aarhus Kommune

John Graversgaard, Byagervej 144, st. th., Beder
Det er beskæmmende at se en gruppe landbrugsfolk, som vil køre retssager mod kommunens indsats for at beskytte vores fælles drikkevand.

Debat: Sløret kreativitet og fremsyn

Mogens Skjøth, cand.jur. og billedkunstner. Aaboulevarden 92, Aarhus
Har de mange kulturbyarrangementer og -initiativer sløret vores kreativitet og fremsyn?

Debat: En grøn og blå vision for Tangkrogen

Steen Bording Andersen, kulturudvalgsformand og medlem af Teknisk Udvalg (S)
Vi ønsker en debat om, hvordan man evt. kan transformere områder til et mere aktivt, bynært, rekreativt område.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her