*

Uddannelse

VIA – som væksthus

VIA har etableret studentervæksthuse i alle syv campusbyer og indbygget entreprenørskab i en del af uddannelserne.

»Entreprenørskab er tænkt ind i en masse fag som f.eks. på sygeplejerskeuddannelsen, hvor de studerende har et praktikmodul på sjette semester, hvor de kommer ind tre gange i løbet af modulet for at løse konkrete problemstillinger,« fortæller Erik Løvgren Brejner, projektleder for VIAs studentervæksthuse. Christian Klindt Sølbeck

Det var allerede i 2012, at VIA kunne annoncere opbygning af studentervæksthuse i sine syv campusbyer for en samlet investering på 28 mio. kr. finansieret af EU og VIA selv.

Og målet dengang var som formuleret af prorektor Peter Friese:

»Vi vil skabe nogle sygeplejersker, skolelærere, pædagoger og socialrådgivere, som kigger på de store virksomheder, de arbejder i, med det formål at skabe fornyelse, så man tager sine evner for innovation ind i et sygehus eller folkeskole og tænker: Det her kan gøres smartere.«

Siden har væksthusene udviklet sig, ligesom entreprenørskabs-tanken er blevet integreret i en række uddannelser.

»Entreprenørskab er tænkt ind i en masse fag som f.eks. på sygeplejerskeuddannelsen, hvor de studerende har et praktikmodul på sjette semester, hvor de kommer ind tre gange i løbet af modulet for at løse konkrete problemstillinger,« fortæller Erik Løvgren Brejner, projektleder for VIAs studentervæksthuse.

Evnen til at tænke nyt

Med pædagoger, lærere, sygeplejersker og socialrådgivere som nogle af de store uddannelser får VIAs studerende ofte job på velfærdsområderne, men evnen til at tænke nyt kan også bruges inden for en organisation – det såkaldte intreprenørskab.

»Vi ved godt, at rigtig mange studerende får job i velfærdssamfundet og private virksomheder, men også her er der behov for at udvikle nye projekter,« siger Erik Løvgren Brejner.

VIA-studerende med idéer til konkrete projekter kan få projektplads, mentorhjælp og sparring til kreative idéer i VIAs studentervæksthuse, og et eksempel er Elevakademiet (se artikel her på siden), som er udviklet i samarbejde med en proceskonsulent i VIAs studentervæksthus.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tiden er kommet til at kæmpe for håndværkerfradraget

Poul-Henning Vietz, el-installatør, kandidat til Aarhus Byråd (K), Sommervej 9, Aarhus V
Bevarelse af håndværkerfradraget kan være med til at sikre det nødvendige antal lærepladser.

Debat: Midtbyen skal være for mennesker

Peter Adolfsen Løhmann, Bakkehegnet 27A, Hasle, Aarhus V
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Biler
Næsten som originalen: Måske skal din næste Golf være en Polo
Sjette generation af VW Polo opleves bag rattet stort set som den større og dyrere Golf. Bilen har det hele - inkl. mulighed for 100 pct. digitalt display, der overgår alle andre VW’er. 
Se flere
Næsten som originalen: Måske skal din næste Golf være en Polo
Sjette generation af VW Polo opleves bag rattet stort set som den større og dyrere Golf. Bilen har det hele - inkl. mulighed for 100 pct. digitalt display, der overgår alle andre VW’er. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her