*

Uddannelse

VIA – som væksthus

VIA har etableret studentervæksthuse i alle syv campusbyer og indbygget entreprenørskab i en del af uddannelserne.

»Entreprenørskab er tænkt ind i en masse fag som f.eks. på sygeplejerskeuddannelsen, hvor de studerende har et praktikmodul på sjette semester, hvor de kommer ind tre gange i løbet af modulet for at løse konkrete problemstillinger,« fortæller Erik Løvgren Brejner, projektleder for VIAs studentervæksthuse. Christian Klindt Sølbeck

Det var allerede i 2012, at VIA kunne annoncere opbygning af studentervæksthuse i sine syv campusbyer for en samlet investering på 28 mio. kr. finansieret af EU og VIA selv.

Og målet dengang var som formuleret af prorektor Peter Friese:

»Vi vil skabe nogle sygeplejersker, skolelærere, pædagoger og socialrådgivere, som kigger på de store virksomheder, de arbejder i, med det formål at skabe fornyelse, så man tager sine evner for innovation ind i et sygehus eller folkeskole og tænker: Det her kan gøres smartere.«

Siden har væksthusene udviklet sig, ligesom entreprenørskabs-tanken er blevet integreret i en række uddannelser.

»Entreprenørskab er tænkt ind i en masse fag som f.eks. på sygeplejerskeuddannelsen, hvor de studerende har et praktikmodul på sjette semester, hvor de kommer ind tre gange i løbet af modulet for at løse konkrete problemstillinger,« fortæller Erik Løvgren Brejner, projektleder for VIAs studentervæksthuse.

Evnen til at tænke nyt

Med pædagoger, lærere, sygeplejersker og socialrådgivere som nogle af de store uddannelser får VIAs studerende ofte job på velfærdsområderne, men evnen til at tænke nyt kan også bruges inden for en organisation – det såkaldte intreprenørskab.

»Vi ved godt, at rigtig mange studerende får job i velfærdssamfundet og private virksomheder, men også her er der behov for at udvikle nye projekter,« siger Erik Løvgren Brejner.

VIA-studerende med idéer til konkrete projekter kan få projektplads, mentorhjælp og sparring til kreative idéer i VIAs studentervæksthuse, og et eksempel er Elevakademiet (se artikel her på siden), som er udviklet i samarbejde med en proceskonsulent i VIAs studentervæksthus.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Kommentar

Kommentar: Forældrekraft!

Hvor skal jeg hen? Hvor er jeg nu? Og hvad er mit næste skridt? Det er udgangspunktet for den samtale, der fire gange om året finder sted på Søndervangskolen mellem lærer, elev og forældre om elevens læring.
Debatindlæg

Debat: Vort sprog maltrakteres

Lene Blixenkrone-Møller, translatør, Solbakken 3 C, Risskov

Folkesundhedschef: De 10 kostråd har fejlet

Vibeke Brønnum, folkesundhedschef, Aarhus Kommune
Hvis vi vil nå alle borgere høj og lav, er vi nødt til at ændre strategi og komme med budskaber, hvor alle kan se, at de også kan være med. Det er os, vi sundhedsfaglige, som har brug for at ændre stil.

Debat: »Kom så, Aarhus«

Claus Bech, direktør, Aarhus City Forening
Restauranter

Kroen i Midtbyen

Restaurant: Krofatters Mad- og Ølbar er et hyggeligt sted midt i byen for folk, der kan lide klassisk mad og gerne drikker øl til.

Martin Ib åbner madmarkeder

Til marts åbner kokken Martin Ib kantine og eventlokaler i Pakhusene på Aarhus Ø. Her åbner han også MIBmadmarked, og målet er at åbne i alt 20 MIBmarkeder i Jylland og på Fyn inden 2020.

Kold mad - og blandingsvin

Restaurantanmeldelse: Det kniber gevaldigt med ambitionsniveauet på Lajmi — både når det gælder mad og betjening.
Annonce
Guides til Aarhus
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye bands
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her