*

Syddjurs

Vinder af arkitektpris: »Jeg brød mig ikke om bare at komme og grave et stort hul«

Anne Dorthe La Cours sorte træhus i Boeslum vandt mandag Syddjurs Kommunes Arkitekturog Bevaringspris, og hun har prioritet at lave et hus i tråd med den lokale arkitektur. Per

Prisudnævnelsen fandt - ganske symbolsk - sted hjemme i Anne Dorthes eget hus, hvis rejsegilde fandt sted i 2015. Anne Dorthe har udover æren og et diplom vundet en plakette af glas, som kunstneren Micha Karslund fra Handrup ved Ebeltoft har kreeret. Foto: Anne Søegaard

»Jeg er enormt glad og stolt over, at mit hus, som jeg er lykkelig for at bo i, har vundet denne pris.«

Sådan lyder det fra Anne Dorthe La Cour, hvis sorte træhus med pandeplader beliggende i Boeslum ved Ebeltoft mandag aften blev kåret som vinder af Syddjurs Kommunes Arkitektur- og Bevaringspris 2017.

Det er Bruno Wiuff Larsen, der er husets arkitekt, mens hovedentreprenøren hedder Søren Paulin Laursen, og begge er fra Syddjurs-området.

Og det er ikke helt tilfældigt. Det har således været en klar prioritet for den 69-årige Anne Dorthe La Cour at give huset et lokalt præg.

»Jeg brød mig ikke om bare at komme og grave et stort hul uden at kende folk i landsbyen. Så i et år boede jeg i en hytte på grunden, før byggeriet af huset startede. Samtidigt valgte jeg også at bruge lokal entreprenør, for det skylder man folk lokalområdet,« siger hun.

Et pragtfuld hus

Netop det lokale præg er en af årsagerne til, at det er huset i Boeslum, der løber med årets pris, forklarer Anne Søegaard. Hun er arkitekt og seniorprojektleder ved Niras samt medlem af komitéen, der har udvalgt prisens vinder.

»Det er et bemærkelsesværdigt hus, der med sit sorte træ skiller sig ud, uden at det har en her kommer jeg-mentalitet. Det er lavet enkelt, så det fremhæver resten af de hvid- og gulkalkede huse i Boeslum, og af den grund giver Anne Dorthes hus hele landsbyen et løft,« siger hun.

Men hvorfor er der egentligt behov for at uddele en Arkitektur- og Bevaringspris?

Det har Kirstine Bille et bud på. Hun er formand for priskomitéen samt viceborgmester i Syddjurs Kommune for SF.

Hun forklarer, at Ebeltofts historiske status som købstad er en væsentlig årsag til, at prisen blev oprettet i 2016.

»Det er vores ambition at få folk gjort opmærksomme på, hvilken værdifuld og bevaringsværdig arkitektur vi har i Syddjurs Kommune. Vi er beriget med den gamle Ebeltoft Købsstad, og vi vil gerne gøre borgerne opmærksomme på, at de faktisk bor i bevaringsværdige bygninger,« siger Kirstine Bille om prisen, der første gang blev givet i 2016.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lægedækning skal have topprioritet

Henrik Nedergaard, administrerende direktør, Diabetesforeningen
Region Midtjylland er på en skæv kurs i forhold til at styrke den almene lægepraksis. Konsekvenserne kan blive alvorlige.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her