*

Syddjurs

Turister lægger to mia. kr. på Djursland

Med 2.486 årsværk er turisme et hovederhverv i landsdelen.

Djursland skal glæde os over at høre, når der bliver talt norsk i Adelgade i Ebeltoft, tysk i Djurs Sommerland – og såmænd også dansk med en lidt fremmed accent på resten af Djursland.

Tilstrømningen af turister og turismens betydning på Djursland er væsentlig for området.

»Vi ser både en stigning i beskæftigede inden for turisme og en øget omsætning som følge af turisternes aktiviteter på Djursland,« fortæller Flemming Rasmussen, turismedirektør, Destination Djursland. Det kan blandt andet ses med en stigning i omsætningen på 3,6 pct. svarende til 69 mio. kr. i perioden fra 2013 til 2015, således at den samlede omsætning i landsdelen er opgjort til 1,997 mia. kr. i 2015.

Antallet af personer der arbejder inden for turisme på Djursland, er i samme periode steget med 3,5 pct. svarende til 85 årsværk. Det samlede antal årsværk er opgjort til 2.486, så det er et af de store erhverv lokalt.

Campingrådet ønsker en ændret lovgivning, så man kan få lov til at opføre hoteller, feriecentre, feriehuse m.m. på de nuværende campingpladser. På den måde vil de få karakter af ressorts med flere forskellige bomulighederne. Argumentet er, at man på den måde vil skabe mere liv i kystturismen, og at flere, der måske ikke ligefrem er teltliggere, ville slå sig ned her. På foto ses: Ebeltoft Strand Camping - Gæsterne Sonja og Ejner Jepsen er ved at rejse forteltet på en ny metode som ejeren af Ebeltoft Strand Camping Peter Christensen (hvid polo) aldrig før har set.

Flere job i turismen

Et årsværk svarer til én fuldtidsansat i et år. Aktuelt er antallet af personer der arbejder inden for turisme på Djursland større, idet der er flere sæson- og deltidsansatte.

Jobbene er fordelt på mange virksomheder og institutioner som for eksempel hoteller, campingpladser, feriehusbureauer, attraktioner, museer, naturcentre og i butikker og restauranter i byerne og rundt i ferielandet.

Døgnforbruget for en norsk turist på en kystferiedestination som Djursland er i gennemsnit 820 kr.

Tilsvarende har en tysk turist et døgnforbrug på 410 kr. Så vi skal altså glæde os dobbelt så meget over at høre norsk end tysk i gadebilledet – hvis man udelukkende ser på turismen med økonomiske briller.

»Med en samlet og koordineret indsats omkring markedsføringen af Djursland overfor danske og udenlandske turister viser tallene, at samarbejdet inden for turismen betaler sig,« fortæller Flemming Rasmussen:

»Det er meget positivt, at vi år efter år kan samle cirka 130 store og små turismevirksomheder på Djursland til en fælles markedsføringskampagne. I disse uger arbejder vi ihærdigt på at samle kræfterne omkring markedsføring til sæson 2018, og det tegner heldigvis allerede godt,« siger turismedirektøren.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Den skjulte kulturarv

Finn Adamsen, Koglestien 3, Skødshoved

Debat: Den skjulte kulturarv

Villy Fink Isaksen, pensionist, Tilst
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Bolig
Hun fandt sit kreative drive på en gård langt ude på landet
Cecilie Elisabeth Rudolph er en kreativ sjæl, som både arbejder med tekstil-, print- og materialedesign. Hun deltager netop nu i udstillingen “Our Scissors” om Fiskarssakse på Helsinki Design Museum og har et julesamarbejde med designfirmaet Stilleben. 
Se flere
Hun fandt sit kreative drive på en gård langt ude på landet
Cecilie Elisabeth Rudolph er en kreativ sjæl, som både arbejder med tekstil-, print- og materialedesign. Hun deltager netop nu i udstillingen “Our Scissors” om Fiskarssakse på Helsinki Design Museum og har et julesamarbejde med designfirmaet Stilleben. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her