*

Syddjurs

Økonomien i Byens Hus skal genberegnes

Syddjurs Kommune fortæller, at det omdiskuterede hus på hovedgaden i Mørke økonomisk skal kigges nærmere efter i kortene, før byggeriet sendes i udbud.

Byens Hus i Mørke, der er en del byfornyelsesprojektet i byen, holder ikke vand, når det gælder det oprindelige budget. Det erkender Syddjurs Kommune nu.

Siden de oprindelige beregninger blev lavet for byggeri af huset, er de generelle omkostninger i byggeriet steget. Blandet andet derfor blev det besluttet at genberegne de forventede anlægspriser, inden byggeriet blev sendt i udbud. De nye beregninger viser, at det planlagte byggeri må tilpasses for at overholde budgettet, fortæller Syddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

Tilpasses må i denne sammenhæng betyde, at projektet bliver mindre ambitiøst end oprindelig tænkt.

»Det er selvfølgelig ærgerligt, at vores nye beregninger af økonomien betyder, at projektet må justeres. Det er dog vigtigt, at vi står på solid økonomisk grund, inden byggeriet sendes i udbud. Med de nye beregninger skal arbejdsgruppen i Mørke se på projektet igen. Jeg er sikker på, at Byens Hus stadig kan blive et flot hus med de nødvendige justeringer,« udtaler Kenneth Jensen, afdelingschef for kultur, planlægning og erhverv.

Den frivillige arbejdsgruppe i Mørke er i gang med at genvurdere projektet. En gentegning af huset vil betyde, at Byens Hus bliver mindre, ligesom der også skal ses på materialer og konstruktion. Det betyder, at der skal søges om en ny byggetilladelse for Byens Hus.

Byens Hus er tænkt som et ny medborgerhus, forsamlingshus, aktivitetshus og væksthus for Mørke og omegn.

En gruppe borgere i byen omkring Stationsvej forsøger fortsat at få overbevist dem, der arbejder for Byens Hus, om at huset i det mindste skal være mindre i byggehøjde.

Huset er planlagt bygget på en tom grund ud til hovedgaden, hvor der tidligere lå en genbrugsbutik, og det skal bygges delvist af genbrugsmaterialer og hovedsagligt for statslige midler.

Udvalget for plan, udvikling og kultur vil på udvalgets kommende møde blive orienteret.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Det nye Museum Ovartaci

Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, politisk Leder for SF-Aarhus
Det er en mærkesag for SF, der endelig bliver til virkelighed, når byrådet beslutter, i hvilken form Museum Ovartaci skal videreføres.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Jeg var ked af bare at kukkelure i min lejlighed

Der er stort behov for et sted for socialt udsatte i Grenaa. Byens nye værested er stuvende fuld af ensomme ældre, misbrugere, hjemløse og psykisk sårbare. Den brogede flok har nu fundet et fællesskab og frirum i Café Grenaa.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her