*

Syddjurs

Ministeren på Maltfabrikken

Maltfabrikken i Ebeltoft skal de kommende år undergå en større forandring og bliver, når den står færdig engang i 2019, en levende kulturinstitution, med alt fra arbejdende værksted og udstillinger til bopæl for besøgende kunstnere.

Statens Kunstfond har for nylig indgået et samarbejde med Maltfabrikken, Kunsthal Aarhus og Statens Værksteder for Kunst om sammen at drive et såkaldt internationalt ”residency” for internationale billedkunstnere på Maltfabrikken.

Fredag besøgte kulturminister Mette Bock den spirende Maltfabrik og kunne fortælle, hvilke perspektiver hun ser i det kommende samarbejde.

»Kunstnere er brobyggere. De kan bringe inspiration til området, men også bringe noget tilbage til det sted, de kommer fra,« siger Mette Bock, der bemærker områdets stærkt kreative miljø, vidunderlige natur og Filmskolens kunstneriske bidrag som grunde til, at det er et godt sted at placere sådan et residency.

Det, der sker på Maltfabrikken tillægger hun stor betydning for lokalsamfundet.

»Her tænker vi kultur og erhverv sammen. Vi tænker flere kulturinstitutioner sammen. Vi tænker det nationale og det internationale sammen. Det bliver en banebrydende og nytænkende smeltedigel,« forudser hun.

Besøget på Maltfabrikken skete som et led i ministerens rundtur på flere østjyske kulturinstitutioner - Gl. Estrup, Det Grønne Museum og spejderne i Ryomgård fik således også fint besøg.

»Som politiker og minister finder jeg det helt afgørende at fastholde remtrækket til virkeligheden. Jeg får noget med mig ved hvert eneste besøg. Og én af de ting, der går igennem overalt, er civilsamfundets og de frivilliges engagement. Jeg tænker, at det nok skal gå alt sammen, trods alt muligt forfærdeligt, der sker rundt omkring. Vores bedste styrkeposition og forsvar er vores kultur.«

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores lærere fortjener den bedste uddannelse

Claus Holm, institutleder DPU (Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse), Aarhus Universitet
Fremtidens læreruddannelse skal være forskningsbaseret og praksisnær. Og den bør udvikles i tæt samarbejde mellem professionshøjskolerne og universiteterne. Institutionskamp bør afløses af ambitionskamp.

Debat: Myter og fakta om aldersdiskriminering af seniorer på arbejdsmarkedet

Poul Grosen | Rasmussen, cand.mag., selvstændig ved www.seniorvejen.com Højbjerg
Seniorgruppen er en kompleks størrelse, og barriererne for den findes både hos arbejdsmarkedets parter, hos politikerne og hos seniorerne selv.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Byens største partier skændes om folkeskoler

Planerne om nye folkeskoler går for langsomt, mener V og kalder S fodslæbende. En plat beskyldning, lyder det fra Peder Udengaard (S), som henviser til, at V ikke har stillet forslag om skolebyggeri i byrådet.
Annonce
Vores lærere fortjener den bedste uddannelse
Fremtidens læreruddannelse skal være forskningsbaseret og praksisnær. Og den bør udvikles i tæt samarbejde mellem professionshøjskolerne og universiteterne. Institutionskamp bør afløses af ambitionskamp. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her