*

Syddjurs

85 hektar sættes delvist under vand

Med 5,3 mio. kr. fra Landbrugs- og Fiskeristyrelsen vil et område på 85 hektar ved Termestrup Enge nu blive sat delvist under vand.

Stort naturprojekt ved Termestrup Enge vil gavne både landmænd og miljø. Pressefoto

Landbrugs- og Fiskeristyrelsen har givet tilsagn til Syddjurs Kommune om et tilskud på næsten 5,3 mio. kr. til realisering af et såkaldt lavbundsprojekt i Termestrup Enge.

Baggrunden for projektet er, at regeringen i 2015 gjorde det muligt at udtage landbrugsjorde med højt indhold af kulstof for at reducere landbrugets udledning af drivhusgasser og samtidig at mindske udledningen af næringsstoffer til vandmiljøet.

Projektet indebærer, at et 85 hektar stort moseområde i Termestrup Enge ved Mørke sættes delvis under vand ved afblænding af dræn og grøfter.

Dette forventes at ville reducere den årlige udledning af drivhusgasser med 1.384 tons CO2-ækvivalenter svarende omtrent til 200 borgeres årlige udledning af CO2. Endvidere vil vandmiljøet blive sparet for en årlig udledning af 3.504 kg kvælstof og 557 kg fosfor.

Formand for udvalget for natur, teknik og miljø Per Dalgaard siger:

»Vi har gennem årene bakket op om de fælles bestræbelser på at skabe et lavbundsprojekt i Termestrup Enge. Området er i forvejen vandlidende og svært at dyrke, hvorfor det er glædeligt at projektet endelig kan blive realiseret til gavn for både områdets landmænd og for miljøet.«

Tilskudsbeløbet skal anvendes til anlægsarbejder, jordopkøb, jordbytte og kompensation til områdets lodsejere.

ufno
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rethink Helhedsplan Tangkrogen

Thomas & Lisbeth Jess Plesner, biologer, Højbjerg

Debat: Lokalplan for Skytternes Hus hastes igennem

Mikael Gravers, medlem af ejerforeningen Møllevejen 21- 27, På vegne af en række ejerforeninger og beboere i Hjortensgade, Saltholmsgade, Mønsgade og Møllevejen, Aarhus C

Debat: Præstationskultur giver psykisk pressede studerende

Kathrine Bork Kruse, psykologistuderende ved AU, Aarhus C
Studerende er gidsler i et præstationssamfund, hvor vi bliver målt og vejet på alle parametre.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Musik-Aarhus melder klar til Eskelund

Et forslag om at afsætte 10 mio. kr. til at indrette Eskelund som ny koncertplads møder roser fra Northside og en række andre musikaktører. Eskelund indgår i budgetforhandlingerne.
Annonce
Musik-Aarhus melder klar til Eskelund
Et forslag om at afsætte 10 mio. kr. til at indrette Eskelund som ny koncertplads møder roser fra Northside og en række andre musikaktører. Eskelund indgår i budgetforhandlingerne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her