*

Syddjurs

85 hektar sættes delvist under vand

Med 5,3 mio. kr. fra Landbrugs- og Fiskeristyrelsen vil et område på 85 hektar ved Termestrup Enge nu blive sat delvist under vand.

Stort naturprojekt ved Termestrup Enge vil gavne både landmænd og miljø. Pressefoto

Landbrugs- og Fiskeristyrelsen har givet tilsagn til Syddjurs Kommune om et tilskud på næsten 5,3 mio. kr. til realisering af et såkaldt lavbundsprojekt i Termestrup Enge.

Baggrunden for projektet er, at regeringen i 2015 gjorde det muligt at udtage landbrugsjorde med højt indhold af kulstof for at reducere landbrugets udledning af drivhusgasser og samtidig at mindske udledningen af næringsstoffer til vandmiljøet.

Projektet indebærer, at et 85 hektar stort moseområde i Termestrup Enge ved Mørke sættes delvis under vand ved afblænding af dræn og grøfter.

Dette forventes at ville reducere den årlige udledning af drivhusgasser med 1.384 tons CO2-ækvivalenter svarende omtrent til 200 borgeres årlige udledning af CO2. Endvidere vil vandmiljøet blive sparet for en årlig udledning af 3.504 kg kvælstof og 557 kg fosfor.

Formand for udvalget for natur, teknik og miljø Per Dalgaard siger:

»Vi har gennem årene bakket op om de fælles bestræbelser på at skabe et lavbundsprojekt i Termestrup Enge. Området er i forvejen vandlidende og svært at dyrke, hvorfor det er glædeligt at projektet endelig kan blive realiseret til gavn for både områdets landmænd og for miljøet.«

Tilskudsbeløbet skal anvendes til anlægsarbejder, jordopkøb, jordbytte og kompensation til områdets lodsejere.

ufno
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Opfordring til Folketinget: Udbyg rute 26 fra Aarhus til Viborg – nu

Nils Borring, Borgmester (S), Favrskov Kommune | Steen Vindum, Borgmester (V), Silkeborg Kommune | Torsten Nielsen, Borgmester (K), Viborg Kommune
Etableringen af den planlagte nye rute 26 er en rigtig god idé, og det kan faktisk kun gå for langsomt med at få pengene afsat og spaden i jorden.

Debat: Det skulle ikke kunne lade sig gøre

Elisabeth A. Glenthøj, cand.theol., Præstegyden 5, Samsø

Debat: Klog og visionær fusion

Keld Albrechtsen, bestyrelsesformand, Brabrand Boligforening | Keld Laursen, adm. direktør, Brabrand Boligforening
Meddelelsen om, at Langkær Gymnasium og Aarhus Tech går mod en fusion, er en usædvanlig god nyhed for de unge i Aarhus Vest.
Restauranter
Annonce
Annonce
Bolig
Så diskret kan to italienere gøre det: 200 kvm oase med plads til leg og hygge
Succesrigt arkitektpar har med hårdt arbejde og gode ideer forvandlet en gammel porcelænsfabrik til et kombineret hus og kontor. Nøgleordene er lys og materialer af højeste kvalitet. 
Se flere
Så diskret kan to italienere gøre det: 200 kvm oase med plads til leg og hygge
Succesrigt arkitektpar har med hårdt arbejde og gode ideer forvandlet en gammel porcelænsfabrik til et kombineret hus og kontor. Nøgleordene er lys og materialer af højeste kvalitet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her