*

Syddjurs

Uvejr over Rønde

Fredag valgte Per Zeidler at trække sin person og listen Social Liberal Borgerliste fra byrådsvalget. JP Aarhus fandt heller ikke meget opbakning til den detroniserede familieudvalgsformand, da avisen besøgte hans hjemby, Rønde.

Per Zeidlers valgplakater hænger stadig i kommunen, men han har trukket sit kandidatur til byrådet. Fotos: Morten Lau-Nielsen

Store, betongrå uvejrsskyer lå fredag middag som en tung dyne over Rønde, hjemby for byrådspolitikeren Per Zeidler, som har vakt furore i de seneste dage på grund af hans påståede indblanding i en sag om sexorgier og rufferi.

Sagen begyndte at rulle onsdag aften, da Århus Stiftstidende afslørede, at Per Zeidler blandt andet ikke havde været til byrådsmøde i Syddjurs Kommune, men i stedet havde befundet sig i Ammitsbøl Forsamlingshus ved Vejle, hvor der efter avisens oplysninger fandt sexorgier sted.

Det fik allerede onsdag aften borgmester Claus Wistoft (V) til at opfordre Per Zeidler til at trække sig fra både familie- og institutionsudvalget og byrådet.

Torsdag eftermiddag blev Per Zeidler væltet som formand på et ekstraordinært møde i familie- og institutionsudvalget.

På et øjeblik flyttede hele Danmarks skandalespotlight sig væk fra hovedstaden og problemerne på Københavns Rådhus. I stedet skinner det nu kraftigt på Syddjurs.

Følger opfordring

Per Zeidlers valgplakater pryder stadig bybilledet i Rønde med slogans som ”Alt at vinde, intet at miste, stem på Social Liberal Borgerliste.”

Listen nåede lige akkurat at blive godkendt til at stille op til kommunalvalget, efter at Per Zeidler brød med Liberal Alliance den 1. oktober, for hvem han ellers var spidskandidat.

"Jeg havde ikke forestillet mig, at sådan noget kunne ske i Syddjurs Kommune." Cecilia Jensen, gymnasieelev

Den 19-årige gymnasieelev Cecilia Jensen, som JP Aarhus møder i Rønde, er meget overrasket over sagen.

»Jeg havde ikke forestillet mig, at sådan noget kunne ske i Syddjurs Kommune. Jeg synes, at det er meget mærkeligt, at man kan prioritere sådan,« siger hun.

For Cecilia Jensens far, Niels Erik Jensen, var sagen også overraskende, men hans tanker går mere til Per Zeidlers familie end på selve sagen.

»Jeg tænker mest på familien i denne her sag. Det er utrolig trist, når sådan noget sker,« siger den 52-årige værkstedsmedarbejder.

"Det er enormt trist, at sådan noget kan ske." Erling Mikkelsen (S), byrådskandidat

Heller ikke i den socialdemokratiske pølsebod, som byrådskandidat Erling Mikkelsen fredag havde stillet op foran Meny i Rønde, møder Per Zeidler opbakning.

»Det er enormt trist, at sådan noget kan ske. Jeg er meget skuffet, og jeg synes, at det stiller hele byrådet i et dårligt lys, som jeg mener, er ufortjent. Det har fyldt rigtig meget i snakken med vælgerne i dag,« siger Erling Mikkelsen.

"Jeg tænker mest på familien i denne her sag." Niels Erik Jensen, værkstedsmedarbejder

Fredag oplyste Per Zeidler i en pressemeddelelse til Adresseavisen Syddjurs, at både han og Social Liberal Borgerliste trækker sig fra det kommende kommunalvalg.

Foruden Per Zeidler stillede sønnen Christian Zeidler også op for listen.

Spotlight på Syddjurs

Over for Århus Stiftstidende benægtede Per Zeidler onsdag indblanding i noget.

Siden sagen eksploderede, har han været som sunket i jorden. Hverken via mail, sms eller telefonopkald er det lykkedes JP Aarhus at få en kommentar fra hovedpersonen.

Noget tyder på, at mange andre har forsøgt at komme i kontakt med ham. Når man ringer til hans telefon, ryger man straks til telefonsvareren, hvor man får beskeden:

»Der er desværre ikke mere plads til at indtale beskeder. Farvel, og tak for dit opkald.«

Heller ikke ved Per Zeidlers hjem i Rønde kan man få et svar. Huset ligger mørklagt, og indkørslen er fuldstændig øde. Af pressemeddelelsen til Adresseavisen fremgår også, at Per Zeidler ikke har yderligere kommentarer.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Var der også bander dengang?

Kamma Ankjærø, Ny Munkegade 80 Aarhus C

Debat: Spar 25 mia. kr., og få bedre motorveje for hele Jylland

Søren Erikstrup, Havhusevej 6, Allingåbro
Hvorfor er der ikke nogen i Vejdirektoratet og Folketinget, der vågner op og spørger, om der findes en løsning, hvor E45 bliver aflastet markant, og Nord-, Vest- og Sydjylland samtidig tilgodeses?
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her