*

Syddjurs

Nationalpark Mols Bjerges nye bestyrelse udpeget

Det bliver landmanden Jørgen Blach, der de næste fire år vil bestride posten som bestyrelsesformand.

Jagtslottet på Kalø Gods, hvor nationalparkens sekretariat til daglig arbejder. Foto: Nationalpark Mols Bjerge

Onsdag udpegede miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) 8 af de 10 bestyrelsesmedlemmer, der i de næste fire år skal være med til at tage vare på den 180 km² store nationalpark, hvis landareal udgør 20 pct. af Syddjurs Kommune. Efter kommunalvalget vil der blive udpeget en repræsentant for Syddjurs Kommune, mens det sidste bestyrelsesmedlem vil blive udpeget af bestyrelsen, når den har konstitueret sig.

Nationalpark Mols Bjerge

Om nationalparken

  • Nationalpark Mols Bjerge er på 180 km², hvoraf 28 km² er hav og kystområder.
  • Landarealet udgør 20 pct. af Syddjurs Kommune.
  • I Nationalparken bor der lidt over 9.500 personer. I sommerhalvåret er antallet dog tredoblet på grund af beboelse i sommerhuse.
  • I Nationalparken er der lidt over 8.700 boliger.

Kilde: Nationalpark Mols Bjerge

De otte bestyrelsesmedlemmer kommer fra organisationerne Friluftsrådet, VisitDenmark, Danmarks Jægerforbund, Danmark Naturfredningsforening, Dansk Botanisk Forening, Landbrug og Fødevarer, Dansk Skovforening og Naturstyrelsen.

Landmand ny formand

Det bliver landmanden Jørgen Blach, som bliver bestyrelsesformand, hvilket blev offentliggjort tilbage i oktober. Jørgen Blach driver landbrug flere steder, blandt andet forpagter han Rugaard Gods, der ligger ud til kattegatkysten i nationalparken.

De nye bestyrelsesmedlemmers opgave bliver at drive og udvikle nationalparken i samarbejde med lokalbefolkningen og lokale institutioner, organisationer og erhverv. Den nye bestyrelse overtager en nationalpark, som borgerne i Syddjurs Kommune er blevet mere og mere positive omkring.

En undersøgelse fra Epinion i 2016 viste, at lokalbefolkningen er blevet betydeligt mere venligt stillet over for nationalparken end ved oprettelsen i 2009. Dengang var 53 pct. af de adspurgte i undersøgelsen positive over for nationalparken, mens tallet steg til 73 pct. i 2016.

De nyudpegede bestyrelsesmedlemmer er nærmere bestemt Thorkild Danielsen, Friluftsrådet, Else Brask Sørensen, VisitDenmark, Jens Bjørn Andersen, Danmarks Jægerforbund, Margit Røgind, Danmark Naturfredningsforening, Rita M. Buttenschøn, Dansk Botanisk Forening, Jens Søgaard, Landbrug og Fødevarer, Kit Purup, Dansk Skovforening, og Søren Rasmussen, Naturstyrelsen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Var der også bander dengang?

Kamma Ankjærø, Ny Munkegade 80 Aarhus C

Debat: Spar 25 mia. kr., og få bedre motorveje for hele Jylland

Søren Erikstrup, Havhusevej 6, Allingåbro
Hvorfor er der ikke nogen i Vejdirektoratet og Folketinget, der vågner op og spørger, om der findes en løsning, hvor E45 bliver aflastet markant, og Nord-, Vest- og Sydjylland samtidig tilgodeses?
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her