*

Sport

Månedens profil har scoret på tre ud af fire skud - og en ny kontrakt

Anders Martinusen er blevet belønnet for sin gode sæsonstart i Århus Håndbold.

Anders Kragh Martinusen ligger nummer to på topscorerlisten kun overgået af Skjern-spilleren Anders Eggert. ArkivFoto: Mikkel Berg

Det er ikke kun antallet af mål, der stikker i øjnene.

41 mål i 6 kampe er imponerende nok i sig selv, og betyder, at 24-årige Anders Martinusen fra Århus Håndbold lige nu indtager andenpladsen på topscorerlisten i håndboldligaen.

Det mest imponerende er faktisk effektiviteten, når kuglen forlader venstre håndled.

75 procent af hans skud er gået i mål i denne sæson. Det er særdeles en høj udnyttelsesgrad for en bagspiller, der ikke er straffekastskytte.

Onsdag aften scorede Martinusen fem mål, men det var ikke nok til at hjælpe Århus, der op hjemmebane, tabte med 26-29 til Skjern, som nu er nyt tophold i herreligaen.

Ny Århus-fløj håber at fortsætte som playmaker i resten af sæsonen

Inden kampen blev Anders Martinusen hædret for titlen som månedens spiller i herreligaen, netop på baggrund af de mange mål og den høje effektivitet.

»Jeg ville nu hellere have vundet imod Skjern og så ikke have fået den anerkendelse. Men jeg er glad for, at der bliver lagt mærke til det, jeg laver. Og jeg er glad og stolt over, at jeg har formået at præstere på det niveau,« siger Anders Martinusen.

Lærte meget i Odder

Han kom til Århus i sommeren 2016 efter en sæson i ligaen for Odder, der endte med en nedrykning.

»Jeg lærte meget af den sæson i ligaen for Odder. Jeg lærte, at man ikke bare kan komme med sine normale vaneskud og levere 90 procent. Det kræver 110 procent, hver gang man afslutter,« siger Anders Martinusen.

Han har rykket sig yderlige, siden han kom til Århus Håndbold, hvor han nu er i gang med sin anden sæson.

Med i et finteteam

»Han har i sæsonpausen trænet en masse fysisk, og så har han været en del af et finteteam, der har arbejdet i tre måneder med at blive hurtigere på fødderne og hurtigere til at ændre retning. Det er gået godt. Han er en spændende spiller,« siger Erik veje Rasmussen.

For at være sikker på at beholde ham skrev Århus Håndbold i ugens løb en ny kontrakt med ham, der løber frem til sommeren 2020.

Træner Erik Veje Rasmussen forventer dog ikke, at han kan blive ved med at have den høje udnyttelsesprocent.

»Det er urealistisk at ligge så højt. Han må selvfølgelig gerne hæve den til 90. Han skal da ikke føle sig begrænset af mine forventninger. Men det er ikke så tit, at man ser så høj effektivitet. Det ser man faktisk aldrig,« siger Erik Veje Rasmussen.

Afgang hos Århus Håndbold har fået unge profiler til at tage mere ansvar

Imod Skjern scorede Anders Martinusen 5 mål på 10 forsøg. Han kunne altså ikke holde snittet på 80 procent, der nu samlet set ligger på 75.

»Jeg lægger ikke så meget i de tal. Jeg skyder det samme, også selvom de ikke går ind. Det så man også imod Skjern. Det er vigtigt for os skytter, at vi bliver ved med at skyde, selvom de første par forsøg ikke går ind. Vi er nødt til at være farlige og trykke på. Det nytter ikke noget bare at spille bolden videre,« siger Anders Martinusen.

En del af top 8

Nederlaget betyder, at Århus Håndbold har 8 point efter 6 kampe. Holdet har slået Sønderjyske, HC Midtjylland, Tønder og KIF Kolding København, men tabt til Nordsjælland og Skjern.

»Jeg synes, at kampen imod Skjern afspejler, at vi bestemt skal tages i betragtning som et seriøst hold og som et hold, der kan spille med i top 8. Det var småting, der afgjorde det imod Skjern. Vi var helt med i opgøret,« siger Anders Martinusen, der ved siden af håndbolden studerer til pædagog.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Nu kan børnene komme sikkert i skole

Henrik Arens, byrådsmedlem, Aarhus kommune (V)
20 mio. kr. mere til sikre skoleveje i Aarhus.

Debat: Den grønne vision for Aarhus er værd at kæmpe for

Lone Hindø, byrådskandidat (S), sognepræst
Det er positivt, at ”et grønnere Aarhus” er rykket højere op på den politiske dagsorden i Aarhus. Bæredygtige projekter har stor social, biologisk og økonomisk værdi.

Debat: I det private erhvervsliv var Würtz blevet fyret

Jørgen Svane, pensionist, Skivholmevej 26, Sabro
Brian Sten Larsen skriver i sit indlæg 10/10: Borgmesteren og rådmanden påstår, at de var uvidende om tilstanden i afdelingen Teknik og Miljø og om letbanens krise.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her