*

Sport

Hvor blev Fischers mål af?

Landsholdets eneste aarhusianer er glad for sit klubskifte, men han mangler at score mål.

Viktor Fischer blev indskiftet i den seneste landskamp, da Danmark vandt 4-1 i Armenien. Foto: Polfoto

Viktor Fischer smiler skævt. Lidt ironisk.

Det er to dage efter, at AGF fyrede cheftræner Glen Riddersholm. En nyhed, der også er nået til Mainz, hvor den tidligere ungdomsspiller i AGF nu spiller i Bundesligaen, når han ikke er med landsholdet. Egentlig var interviewet slut, men Fischers kække facon er altid god for en sjov bemærkning. Også i denne tid, hvor det hele ikke går så godt. For det gør det ikke.

»Det er en balancegang, hvor ærlig jeg skal være over for dig. Hvad jeg helt og aldeles mener om tingene,« siger Fischer som indgang til en snak om, hvordan det er med karrieren for denne landsholdssamlings eneste aarhusianer. Han ender dog med at lukke op.

Før denne sæson skiftede Viktor Fischer et mislykket ophold i Middlesbrough ud med Mainz i Bundesligaen. Middlesbrough rykkede ned, Fischer scorede slet ikke i sin sæson i klubben og fik kun spilletid i fire af kampene i 2017, indtil han lavede sit sommerskifte til Mainz. Her har han heller ikke scoret endnu.

Flere år uden mål

»Jeg mangler at score mål. Jeg savner at score mål, og jeg har brug for at score mål. Det er der slet ingen tvivl om. Når det sker, kan det også gå hurtigt. Det er få ting, som skal til, og jeg synes, at jeg har været tæt på at gøre noget godt igen, men jeg mangler lidt dygtighed og held,« erkender Fischer.

Viktor Fischer har ikke lavet et mål for et klubhold siden maj 2016, da han scorede for Ajax Amsterdam, og man skal helt tilbage til 2012-2013 for at finde den tid, da Fischer kontinuerligt afgjorde fodboldkampe med sine scoringer. Det var før, at han fik ødelagt næsten to år af sin karriere på grund af en baglårsskade, som ikke ville hele.

»Jeg mangler at score mål. Jeg savner at score mål, og jeg har brug for at score mål.«
Viktor Fischer, landsholdsspiller

De manglende scoringer er et problem for en spiller, som i sin ungdomskarriere og tidlige seniorår scorede så mange mål, at det blev en vigtig del af hans identitet som fodboldspiller. Er han frustreret?

»Nej, men jeg mangler at score mål, og jeg skal spille noget mere. Jeg bruger tid på at bearbejde det, og når jeg er på banen, viser jeg, at jeg er positiv, og så er jeg sikker på, at det nok skal komme, men jeg savner at gøre en forskel,« erkender han.

Det positive er, at Fischer i Mainz er endt i en klub, som tror på ham med en spillestil, der tiltaler en offensiv, kreativ spiller som ham. Det var ikke tilfældet i Middlesbrough. Samtidig er Mainz en klub, der historisk har troet på spillere med et dansk islæt. Leon Andreasen havde stor succes i Mainz, og det samme havde Muhammed Zidan, mens træner Kasper Hjulmand blev valgt direkte fra Superligaen, om end han blev fyret i sin første sæson.

Mere positivt

»Det er meget mere positivt end min begyndelse i Middlesbrough, fordi jeg har været i startopstillingen to gange, og jeg bliver skiftet ind i 9 ud af 10 af de kampe, hvor jeg ikke har været i startopstillingen. Derfor er jeg en del af projektet,« forklarer Fischer, som dog har været uheldig med netop de kampe, han har fået chancen fra start i. Det er sket mod Hoffenheim og Hannover.

Landsholdet

Fischers konkurrenter

Angribere

  • Andreas Cornelius – ligner førstevalget mod Montenegro.
  • Nicklas Bendtner – har stor succes i Rosenborg.
  • Kasper Dolberg – dårlig sæson indtil nu.

Kantspillere

  • Pione Sisto – er blevet en profil i Celta Vigo.
  • Yussuf Poulsen – Hareide vælger ham ofte.

»Jeg er rigtig, rigtig ærgerlig over, at vi har tabt de kampe, hvor jeg var i startopstillingen,« siger han og fortæller om konsekvensen.

»Derfor står jeg uden mål eller sejre, og så vælger træneren nogle andre spillere. Det forstår jeg godt, for vi har mange kantspillere, men jeg tror på, at der kommer muligheder,« siger Fischer og glæder sig i stedet over den tillid, han føler på landsholdet.

Her blev han overrasket over at blive indskiftet i den seneste landskamp mod Armenien.

»Jeg er jo stadigvæk på landsholdet, fordi Jon Dahl Tomasson og Hareide kender mine kvaliteter. Det tager tid at bevise det i udlandet, når jeg kommer til en klub uden at være noget særligt. Jeg skal bevise mig, og så kommer tingene til at gå i den rigtige retning,« understreger Fischer.

I fraværet af skadede Nicolai Jørgensen har Fischer fået kortere til spilletid i denne uges landskampe mod Montenegro og Rumænien. Samtidig er Yussuf Poulsen og Pione Sisto de eneste oplagte kantspillere i truppen udover Fischer.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores lærere fortjener den bedste uddannelse

Claus Holm, institutleder DPU (Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse), Aarhus Universitet
Fremtidens læreruddannelse skal være forskningsbaseret og praksisnær. Og den bør udvikles i tæt samarbejde mellem professionshøjskolerne og universiteterne. Institutionskamp bør afløses af ambitionskamp.

Debat: Myter og fakta om aldersdiskriminering af seniorer på arbejdsmarkedet

Poul Grosen | Rasmussen, cand.mag., selvstændig ved www.seniorvejen.com Højbjerg
Seniorgruppen er en kompleks størrelse, og barriererne for den findes både hos arbejdsmarkedets parter, hos politikerne og hos seniorerne selv.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Byens største partier skændes om folkeskoler

Planerne om nye folkeskoler går for langsomt, mener V og kalder S fodslæbende. En plat beskyldning, lyder det fra Peder Udengaard (S), som henviser til, at V ikke har stillet forslag om skolebyggeri i byrådet.
Annonce
Vores lærere fortjener den bedste uddannelse
Fremtidens læreruddannelse skal være forskningsbaseret og praksisnær. Og den bør udvikles i tæt samarbejde mellem professionshøjskolerne og universiteterne. Institutionskamp bør afløses af ambitionskamp. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her