*

Sport

To dårlige perioder sendte Bakken Bears ud af Champions League

Cheftræner Steffen Wich og profilen Adama Darboe ærgrer sig over, at man i tredje periode tabte kampen mod Donar Groningen, men mener, at potentialet på holdet er stort.

Bakken Bears cheftræner, Steffen Wich, er skuffet over, at hans hold ikke får muligheden mod spanske Estudiantes i Champions Leagues næste kvalifikationsrunde. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen

Det var et toptændt hjemmebanepublikum, der tirsdag aften efter næsten fem måneders kamppause i Vejlby-Risskov Hallen endelig kunne se sit favorithold, Bakken Bears, i aktion igen.

Desværre for den næsten fyldte hal kunne Bakken Bears ikke leve op til fremmødet og tabte returopgøret i anden kvalifikationsrunde i Champions League mod hollandske Donar Groningen med 83-91.

Det første opgør, som blev spillet i Holland søndag aften, vandt Bakken Bears med to point, men da det er den samlede score, der tæller, er aarhusianernes Champions League-eventyr slut.

I stedet skal Bakken Bears deltage i Fiba Europe Cup, som er niveauet under Champions League.

Jeg er utroligt skuffet. Jeg synes bestemt ikke, at Donar Groningen var bedre end os. Jeg er ikke tilfreds med min egen eller holdets præstation. Derfor gør det også ekstra ondt. Det var en miserabel start på kampen og en miserabel start på anden halvleg. Det var på grænsen til at være lidt pinligt
Adama Arboe, Bakken Bears

Selvom der var lagt op til fest i Vejlby-Risskov Hallen, stod det hurtigt klart, at Donar Groningen trods et nederlag på hjemmebane ikke var kommet til Aarhus for at lægge sig ned.

Hollænderne fik en forrygende start og var hurtigt foran 19-5 i midten af første periode. Bakkens Bears’ største stjerne, DeVaughn Akoon-Purcell, sidste års MVP i basketligaen, stemplede dog for alvor ind i anden periode med hele 15 point og sikrede en halvlegsføring på 48-41.

Blæst bagover

Bakken Bears-spillerne begyndte dog anden halvleg lige så dårligt, som de begyndte kampen.

Donar Groningen blæste hjemmeholdet bagover i tredje periode og scorede hele 29 point. Føringen på 70-64 ved starten af fjerde og sidste periode kunne Bakken Bears ikke hente, og så kunne cheftræner Steffen Wich efterfølgende stå på banen og analysere statistik fra kampen og forsøge at forklare, hvorfor det gik galt.

»Det gik galt for os, fordi Donar Groningen er et godt hold. Vi mangler lige at træne på nogle spidskompetencer som nyt hold. Vores tredje periode er forfærdelig. De scorer 29 point. Det er der, hvor vi taber kampen. Skide være med starten, den fik vi jo hentet igen. Men tredje periode var en katastrofe,« sagde Steffen Wich efter kampen.

Bakken Bears havde muligheder til sidst i kampen for at komme helt tilbage og hente hollænderne. Bl.a. havde Adama Darboe en åben chance for at lave tre point kort før tid, hvilket ville have bragt Bakken Bears helt lige med Donar Groningen igen.

Derfor var den rutinerede profil også ganske skuffet over sig selv og holdet efter kampen.

Bakken Bears

Sæsonstart:

13.09.17: BMI Bloodhound – Bakken Bears 54-123 (pokalturneringen)

18.09.17: Copenhagen Wolfpack – Bakken Bears 51-91

24.09.17: Donar Groningen – Bakken Bears 78-80

26.09.17: Bakken Bears – Donar Groningen 83-91

07.10.17: Bakken Bears – Horsens IC

28.10.17: Bakken Bears – Hørsholm

19.11.17: Bakken Bears – Randers Cimbria

30.11.17: Svendborg Rabbits – Bakken Bears

14.12.17: Bakken Bears – Stevsgade Supermen

»Jeg er utroligt skuffet. Jeg synes bestemt ikke, at Donar Groningen var bedre end os. Jeg er ikke tilfreds med min egen eller holdets præstation. Derfor gør det også ekstra ondt. Det var en miserabel start på kampen og en miserabel start på anden halvleg. Det var på grænsen til at være lidt pinligt,« sagde Adama Darboe efter kampen.

Misser storkampe

Hvis Bakken Bears var gået videre til tredje og sidste kvalifikationsrunde i Champions League, ventede det spanske hold Estudiantes.

Spanierne burde på alle tænkelige måder være en alt for god modstander for Bakken Bears, men cheftræner Steffen Wich ærgrer sig over, at man ikke fik muligheden for at prøve kræfter med Estudiantes.

»Jeg er skuffet over, at vi ikke kommer ned til Madrid og får lov til at give det et skud mod et godt hold som Estudiantes. Derudover falder vores rating internationalt også til næste sæson. Så ja, selvom det ville have været svært, ville vi rigtig gerne have spillet de to kampe, men vi glæder os til at spille Fiba Europe Cup, når det begynder i midten af oktober,« sagde Steffen Wich.

Potentiale i nye spillere

Vanen tro betyder en ny sæson i Bakken Bears nye udenlandske spillere i klubben.

Denne sommer har aarhusianerne bl.a. sagt farvel til profilerne John Williamson og Thomas Lærke, mens også Mike Gesell er fortid i Bakken Bears.

Ind er kommet amerikanerne Tony Bishop, Doug Wiggins og Jeffrey Crockett. Både søndag og tirsdag var der masser af spilletid til de tre, og Steffen Wich er tilfreds med de takter, han har set, mod det stærke hollandske mandskab.

»Det ser rigtig fint ud, de har alle stort potentiale. Jeg har fået en chance for at se dem an mod en rigtig dygtig modstander, og det er også en bonus ved den her slags kampe. Men de er kommet sent, og de har ikke trænet meget, og Tony Bishop er næsten lige kommet. Så vi er ikke helt spillet sammen endnu, og det gør også spillet lidt urytmisk,« sagde Steffen Wich.

Glad for nye spillere

Samme holdning har Adama Darboe, efter han så småt er begyndt at lære sine nye amerikanske holdkammerater bedre at kende.

»Det er nogle rigtig dygtige spillere, vi har fået ind.

De har alle spillet i gode ligaer, og Tony Bishop har jo også tidligere spillet i Danmark, i Aalborg, for mange år siden. De er rigtig gode, og det skal nok blive godt, når vi bliver spillet sammen. Men lige nu er det en stor frustration, at vi ikke kunne slå Groningen,« sagde Adama Darboe.

Bakken Bears spiller igen den 7. oktober, hvor de danske mestres modstander i finaleserien i sidste sæson kommer på besøg i Vejlby-Risskov Hallen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores lærere fortjener den bedste uddannelse

Claus Holm, institutleder DPU (Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse), Aarhus Universitet
Fremtidens læreruddannelse skal være forskningsbaseret og praksisnær. Og den bør udvikles i tæt samarbejde mellem professionshøjskolerne og universiteterne. Institutionskamp bør afløses af ambitionskamp.

Debat: Myter og fakta om aldersdiskriminering af seniorer på arbejdsmarkedet

Poul Grosen | Rasmussen, cand.mag., selvstændig ved www.seniorvejen.com Højbjerg
Seniorgruppen er en kompleks størrelse, og barriererne for den findes både hos arbejdsmarkedets parter, hos politikerne og hos seniorerne selv.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Byens største partier skændes om folkeskoler

Planerne om nye folkeskoler går for langsomt, mener V og kalder S fodslæbende. En plat beskyldning, lyder det fra Peder Udengaard (S), som henviser til, at V ikke har stillet forslag om skolebyggeri i byrådet.
Annonce
Vores lærere fortjener den bedste uddannelse
Fremtidens læreruddannelse skal være forskningsbaseret og praksisnær. Og den bør udvikles i tæt samarbejde mellem professionshøjskolerne og universiteterne. Institutionskamp bør afløses af ambitionskamp. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her