*

Sport

Afgang hos Århus Håndbold har fået unge profiler til at tage mere ansvar

Århus Håndbold indtager førstepladsen i herreligaen efter en flot start, hvor holdet ligner en anden og forbedret udgave af sig selv i forhold til sidste sæson.

Erik Veje Rasmussen under en kamp mod BSV i sidste sæson. Arkivfoto: Christian Klindt Sølbeck

Det kan godt være, at Århus Håndbold begyndte 888ligaen ganske skuffende med at tabe til ligaens eneste oprykker-mandskab, nemlig Nordsjælland Håndbold, men siden da har aarhusianerne ikke set sig tilbage.

Lørdag eftermiddag vandt cheftræner Erik Veje Rasmussens tropper nemlig tredje kamp i træk, da TM Tønder blev sendt hjem fra Aarhus med et sikkert og overlegent nederlag på 29-22.

Sejren sendte Århus Håndbold op på en førsteplads i ligaen, hvilket står i stor kontrast til det Århus Håndbold-hold, som skuffende missede slutspillet i sidste sæson.

Den gode start på sæsonen betyder også, at Århus Håndbold tirsdag aften spiller en absolut topkamp, hvilket man ikke har prøvet i lang tid, når holdet skal på besøg hos HC Midtjylland, der også har seks point efter fire kampe.

»Det er simpelthen en topkamp på nuværende tidspunkt, men toppen er også bred. Så det er ikke sådan, jeg oplever kampen på forhånd. Jeg opfatter det som en rigtig fin kamp for os, fordi HC Midtjylland formentlig er et af de hold, som kommer til at ligge og kæmpe om slutspilspladserne sidst på sæsonen,« siger Erik Veje Rasmussen.

Afgang skabte tomrum

Sejren over TM Tønder var endnu en i rækken af overbevisende præstationer for Århus Håndbold i denne sæson, hvor aarhusianerne bl.a. har slået Sønderjyske to gange på udebane, én gang i pokalturneringen og én gang i ligaen.

Henrik Hansen var jo lederen på mange måder, så hans afgang skabte et stort tomrum. Det tomrum har mange spillere ønsket at udfylde, og de er begyndt at tage mere ansvar. Så der er nogle spillere, som simpelthen har rykket sig meget siden sidste sæson.
Erik Veje Rasmussen, cheftræner, Århus Håndbold

Erik Veje Rasmussen mener, at den store forandring af holdet hen over sommerferien skyldes mange ting, og det er svært at give én faktor hele æren. Men da den nu tidligere anfører og forsvarsgeneral Henrik Hansen skiftede til Randers inden sæsonen, skete der noget med de andre spillere.

»Henrik Hansen var jo lederen på mange måder, så hans afgang skabte et stort tomrum. Det tomrum har mange spillere ønsket at udfylde, og de er begyndt at tage mere ansvar. Så der er nogle spillere, som simpelthen har rykket sig meget siden sidste sæson. Ud over det fungerer holdet rigtig godt, synes jeg, hvor spillerne er gode til at hanke op i hinanden og løfte hinanden. Det er en god dynamik. Det har vi set i alle kampe og sågar også i Nordsjælland, hvor vi tabte,« siger Erik Veje Rasmussen.

På målmandsposten har især Jens Fredsgaard været storspillende i de første kampe, mens det først i weekenden lykkedes for nyindkøbte Rene Villadsen fra tyske MT Melsungen.

Den tidligere Bundesliga-målmand fik for første gang fat i modstanderens skytter mod TM Tønder og præsterede en imponerende redningsstatistik på 48 pct.

Cheftræneren er da også glad for, at det efter seks kampe i sæsonen er lykkedes at få godt gang i begge hans målmænd.

»Det var rigtig glædeligt, at han stod en flot kamp mod TM Tønder, fordi han før det ikke er lykkedes med at komme i gang. Han fik tanket noget selvtillid. Han står en god kamp. Det betyder meget som målmand, fordi man nogle gange kan være nede i et hul, hvor det bare er lidt selvtillid, der skal til,« siger Erik Veje Rasmussen.

Martinusen i storform

Rent offensivt har der, trods flere flotte individuelle præstationer, været én Århus Håndbold-spiller, som har været i en klasse for sig selv, nemlig Anders Kragh Martinusen.

Den 24-årige højre back bankede da også 10 kasser ind mod TM Tønder, hvilket bringer ham op på 30 mål i fire kampe. Det er flest af alle spillere i ligaen.

Århus Håndbold

Sæsonstart

27.08.17: Sønderjyske – Århus Håndbold 20-26 (pokalturneringen)

02.09.17: Nordsjælland – Århus Håndbold 32-25

05.09.17: Århus Håndbold – KIF Kolding København 33-26

17.09.17: Sønderjyske – Århus Håndbold 27-31

23.09.17: Århus Håndbold – TM Tønder 29-22

26.09.17: HC Midtjylland – TM Tønder

04.10.17: Århus Håndbold – Skjern

11.10.17: Ribe-Esbjerg – Århus Håndbold

21.10.17: Århus Håndbold – Mors-Thy

Erik Veje Rasmussen er da også stærkt tilfreds med, at den unge bagspiller har taget et stort skridt opad i denne sæson.

»Flere ting har spillet ind i Anders’ flotte udvikling. For det første fik han sidste år ændret sin skudteknik i løbet af sæsonen. Det hjalp meget, fordi han kunne variere og maskere sine skud mere. Udover det har Anders trænet rigtig godt. Han er blevet væsentligt hurtigere, og han har godt gang i finterne og spiller med stort overskud. Det har været en udvikling, som jeg slet ikke havde turdet at håbe på,« siger Erik Veje Rasmussen.

Hård kamp i Herning

Anders Kragh Martinusen og holdkammeraterne skal også være i topform tirsdag aften, hvis Århus Håndbold skal lykkes med at få point med hjem fra Herning.

HC Midtjylland vandt sine tre første kampe i ligaen, men led sit første nederlag i torsdags mod TTH Holstebro. Derfor forventer Erik Veje Rasmussen også, at det bliver et hjemmehold, der er meget opsatte på at komme på sporet igen.

»HC Midtjylland er sådan lidt en sjov størrelse. Sidste sæson var det vel det hold, som skuffede mest. Det er et rigtig stærkt hold, som har haft svært ved at få det til at fungere. Det ser betydeligt bedre ud i år. De har adskillige spillere, som på dagen kan være uhyggeligt gode. F.eks. Eivind Tangen. Jeg anser det for at være en lige kamp, hvor vi skal spille op til vores bedste for at kunne få point i Herning,« siger Erik Veje Rasmussen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lægedækning skal have topprioritet

Henrik Nedergaard, administrerende direktør, Diabetesforeningen
Region Midtjylland er på en skæv kurs i forhold til at styrke den almene lægepraksis. Konsekvenserne kan blive alvorlige.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her