*

Sport

»Det vil være en af de største sensationer i europæisk basketball, hvis vi kommer med i Champions League«

Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears, regner ikke med, at det lykkes aarhusianerne at spille sig i Champions League for andet år i træk, men han håber på en tur til Madrid, inden et eventuelt exit fra kvalifikationen.

Hvis Bakken Bears slår Groningen ud i de to knockout-kampe, venter der kampe i en anden kategori, end Aarhus-holdet er vant til. Arkivfoto Mikkel Berg Pedersen

Sent torsdag aften kunne sportsdirektør i Bakken Bears Michael Piloz bekræfte den endelige bestilling af en VIP-bus til sit baskethold med afgang lørdag morgen til Holland, mens han samtidig skrottede de planlagte flybilletter, som ville have fragtet spillerne til Litauen.

Det var nemlig først her, det stod klart, efter returopgøret mellem litauiske Vytautas og hollandske Groningen, hvem Bakken Bears skulle møde i anden kvalifikationsrunde til årets Champions League søndag aften klokken 18.

Michael Piloz og Bakken Bears havde regnet med, at det blev flybilletterne til Litauen, der skulle købes, fordi Vytautas vandt det første opgør i Holland med to point, men litauerne kunne altså ikke holde den føring på hjemmebane.

Det resultat glæder dog Bakken Bears-sportsdirektøren på flere måder, selv om han vurderer Vytautas til at være svagere end Groningen.

»Jeg sidder med to kasketter på. Med den økonomiske kasket på er det, at man ikke kan bestille flybilletter indtil dagen før afgang til så mange mand, en næsten uoverskuelig økonomisk opgave. Sportsligt vil vi helst møde det svageste hold, men det gør man jo sjældent. Der var ingen tvivl i returopgøret, hvor Groningen var foran med over 20 ved halvleg. Den holdt de sikkert hjem,« siger Michael Piloz.

Svært at nå gruppespillet

Hele kvalifikationen til Champions League i basket er en ganske hektisk og tætpakket affære for holdene, der deltager.

Første runde, som Bakken Bears sad over i, begyndte tirsdag, to dage efter EM sluttede. Søndag begynder anden runde, hvor Bakken Bears skal spille returopgør mod Groningen på tirsdag.

Går aarhusianerne videre mod Groningen, skal de allerede fredag spille i Madrid, Spanien, i tredje runde, hvor Estudiantes venter.

Michael Piloz mener da også, at det er et ekstremt tætpakket program, men udover det praktiske aspekt med bl.a. transport, der skal bestilles halvandet døgn før afgang, mener sportsdirektøren, at man er godt forberedt på kampen mod Groningen.

»Vi har jo scoutet deres kampe mod hinanden, hvorfor vi har to scouting-rapporter klar. Nu ryger den ene så mentalt i skraldespanden, og vi forbereder os på den anden. Vi trænede to gange fredag, og så kørte vi lørdag formiddag, så vi nåede at træne lørdag aften i Holland også, og vi skal træne søndag formiddag. Så vi kan godt nå at få arbejdet på taktiske aspekter inden kampen søndag aften,« siger Michael Piloz.

Men hvis det lykkes Bakken Bears at slå Groningen ud i de to knockout-kampe, venter der aarhusianerne en opgave, som er markant sværere, end de er vant til.

Groningen bliver første test

I tredje og sidste kvalifikationsrunde møder vinderen af Bakken Bears og Groningen nemlig spanske Estudiantes, som ifølge Michael Piloz er en næsten umulig opgave.

»Vi er ikke bare lidt underdogs – det vil være en af de største sensationer i europæisk basketball, hvis vi kommer med i Champions League, når det kræver at slå Estudiantes. De har lige slået et top 8-hold i Europa i en træningskamp. Så det er et helt andet niveau, end vi løber og møder herhjemme,« siger Michael Piloz.

Sommeren har som altid budt på tilgange og afgange af spillere hos Bakken Bears. Profilen Thomas Lærke er skiftet til den finske klub BC Nokia, hvor den tidligere Bakken Bears-træner Ville Tuominen er træner, mens også sidste sæsons vigtige spiller John Williamson er skiftet væk.

Ind har Bakken Bears hentet amerikanerne Jaya Crockett og Doug Wiggins på henholdsvis 25 og 29 år, mens 28-årige Tony Bishop fra Panama også er hentet til.

Den fjerde og sidste spiller, Bakken Bears har tilknyttet denne sommer, er danske Darko Jukic, som efter et år i udlandet vender tilbage til Aarhus. Derudover har man også forlænget med sidste sæsons MVP i ligaen, DeVaughn Akoon-Purcell.

Faktisk har Michael Piloz skåret truppen ned fra 18 i sidste sæson til bare 15 spillere i denne sæson, men selv om det allerede er blevet til en sejr i pokalturneringen og én i ligaen, ser sportsdirektøren frem til at se den nye trup i aktion mod en rigtig god modstander.

»Det er svært endnu at bedømme vores transfers denne sommer, fordi vi mangler at se holdet mod en rigtig hård modstander. Det sker mod Groningen. Det kan vise sig, at vi har nogle svagheder, men vi kører på med den her trup, og så må vi se, om det rækker til at slå Groningen over to kampe,« siger Michael Piloz.

Vi gerne til Madrid

Hvis Bakken Bears ikke formår at kvalificere sig til Champions League, ryger holdet over i den sekundære europæiske basketliga, Fiba Europe Cup.

Selv om Michael Piloz og Bakken Bears altså ikke tror på, at de kan kvalificere sig til Champions League, selv om det skulle lykkes at slå Groningen, vil sportsdirektøren rigtig gerne prøve kræfter med den spanske sværvægter i tredje kvalifikationsrunde.

»Vi vil rigtig gerne en tur til Madrid for at prøve kræfter med et hold som Estudiantes, for at se hvor langt vi er efter det niveau. Det kræver selvfølgelig, at vi kommer forbi Groningen, hvorfor det naturligvis er hollænderne, der har vores fulde opmærksomhed lige nu,« siger Michael Piloz.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lægedækning skal have topprioritet

Henrik Nedergaard, administrerende direktør, Diabetesforeningen
Region Midtjylland er på en skæv kurs i forhold til at styrke den almene lægepraksis. Konsekvenserne kan blive alvorlige.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her