*

Kommunalvalg Aarhus
Sport

Østjyde glæder sig til at slutte af i Aarhus: »Det bliver ren cowboy-løb«

Cykelrytter Christian Moberg vil forsøge at ramme udbrud i årets Postnord Danmark Rundt, og særligt ser Coloquick Cult-rytteren frem til at runde af på hjemmebanen i Aarhus på lørdag.

Tirsdag gik starten på Postnord Danmark Rundt foran Frederiksberg Rådhus. Løbet er i år vendt om, så det ikke slutter i hovedstaden, men i stedet i Aarhus. Slutningen på løbets sidste etape kan ses på lørdag på Tangkrogen i Aarhus. Foto: Tariq Mikkel Khan

Det er endnu gang blevet den tid på året, hvor de danske landeveje fem dage i træk fra den ene ende af landet til den anden lægger asfalt til Postnord Danmark Rundt, Danmarks største cykelløb.

Der er dog flere ting, der gør, at dette års udgave adskiller sig fra de tidligere udgaver af løbet.

Tidspunktet for løbet er rykket fra juli til september, og mens Frederiksberg Alle altid danner rammen om løbets sidste etape, var den københavnske gade tirsdag stedet, hvor 158 ryttere fra hele Europa kørte de første meter af løbets udgave anno 2017.

Løbsdirektionen med løbsdirektør Jesper Worre i spidsen har nemlig valgt, at sidste etape af løbet i år skal slutte på Tangkrogen i Aarhus, fordi byen er europæisk kulturhovedstad.

Den ændring betyder, at cykelrytter på continental-holdet Coloquick Cult Christian Moberg fra Odder har glædet sig endnu mere end normalt til at køre dette års Postnord Danmark Rundt.

»Postnord Danmark Rundt er klart det største løb, man kan køre som dansk continental-rytter, så man er altid lidt nervøs, selvom man har kørt løbet flere gange før. I år er det endnu mere specielt for mit vedkommende, når løbet ender i Aarhus. Når man kommer fra Aarhus og omegn, er det endnu federe, at den sidste dag, som er en festdag, foregår i meget kendte rammer. Det ser jeg meget frem til,« siger 29-årige Christian Moberg.

Det er sjette gang, at den østjyske cykelrytter stiller til start i Postnord Danmark Rundt, men Christian Moberg forventer, at denne gang bliver et andet cykelløb end tidligere, netop fordi ruten ender i Aarhus.

Den sidste etape, som altså normalt ender på Frederiksberg Alle, foregår altid i forholdsvist fladt terræn, hvilket gør, at klassementet stort set er afgjort, når feltet begynder sidste etape.

Sådan forventer Christian Moberg ikke, at det bliver i år.

»Slutningen bliver en afgørende faktor i år. Etapen til Aarhus kommer til at gøre en stor forskel, tror jeg. Det er meget kuperet terræn, og jeg forventer, at Aarhus-etapen bliver megahård. Det betyder også, at løbet slet ikke er afgjort, før vi kører over målstregen på Tangkrogen lørdag eftermiddag. Jeg tror, at den sidste etape bliver ren cowboy-løb, som man siger, hvor der bare bliver givet fuld gas,« siger Christian Moberg.

Profilerne er tilbage

Christian Moberg kørte ikke Postnord Danmark Rundt i 2016, og det samme gjorde heller ingen store internationale profiler. Det største udenlandske navn på startlisten i 2016 var hollandske Lars Boom, der blev nummer to i løbet efter danske Michael Valgren.

Men fordi løbet i år er blevet skubbet fra slutningen af juli til september, er der igen store navne på løbsplakaten.

Den tyske stjerne John Degenkolb, som bl.a. har vundet Milano-Sanremo og Paris-Roubaix, er med, ligesom den franske supersprinter Nacer Bouhanni fra Cofidis også er det.

Det ekstra stjernestøv på løbet kan betyde, at løbet bliver mere låst, mener Christian Moberg, fordi tyskerens hold, Trek – Segafredo, og franske Cofidis formentlig vil prøve at kontrollere løbet og få etaperne til at ende i massespurt, hvor de to stjerner har deres force. Den 29-årige østjyde tror dog, at vejrudsigten, som tirsdag så meget våd og blæsende ud for hele ugen, kommer til at åbne løbet op.

»De store hold vil uden tvivl forsøge at kontrollere begivenhederne, men det er bare sværere at styre cykelløb, når det blæser rigtig meget og regner. Så vejret kan komme til at spille en stor faktor, hvis vejrudsigten holder. Det vil uden tvivl åbne løbet mere op og gøre det lidt hårdere,« siger Christian Moberg.

Går efter udbrud

Onsdagens etape begynder i Svendborg og slutter i Odense efter en tur på 183 kilometer. Christian Moberg gør det klart, at hans personlige ambitioner for Postnord Danmark Rundt bestemt ikke bliver at køre klassement, men den rutinerede østjyde vil i stedet jagte lykken ved at satse.

»Postnord Danmark Rundt køres bare på et højere niveau, end vi continental-ryttere er vant til. Så for mig handler det om at vise flaget, forsøge at ramme nogle udbrud på etaperne og så se, hvad det kan blive til. Det samme gælder for hele vores hold, hvor jeg grundet min erfaring også har en rolle, hvor jeg skal hjælpe de unge drenge på holdet,« siger Christian Moberg.

Første etape bød på en stor overraskelse, da 21-årige Casper Pedersen fra Team Giant – Castelli kom alene først i mål.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Hurra, så lyttede de

Kate Runge, byrådskandidat for Venstre, tidl. embedslæge
Jeg blev glad, da jeg læste Ældreministeriets udmelding, at plejen af ældre mennesker på plejehjem eller i eget hjem skal være mere ”værdig”, og at kvaliteten skal sikres med et nyt videnscenter, et rejsehold og et nyt, uafhængigt tilsyn.

Debat: Vision for regionernes it-udvikling

Rasmus Foged (AL), spidskandidat til Region Midtjylland, Aarhus | Karina Enggaard (AL), kandidat til Region Midtjylland, Favrskov
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her