*

Sport

100 sommertræninger senere

Forbedringen i de to ligahold i Aarhus og omegn skal komme indefra. Aarhus Håndbold bør nå slutspillet.

Troels Henriksen, Jyllands-Postens sportsredaktør, skriver med indsigt, refleksion og skarpe meninger om sportens verden.

Når Aarhus Håndbold lørdag løber på banen i Helsinge til en kamp mod Nordsjælland Håndbold, er det fire måneder siden, at spillerne senest har mærket ligahåndbold i ben og arme. Til gengæld har de, ganske uhørt, siden da trænet syv gange om ugen, hvilket løber op i omtrent 100 træninger henover sommeren. Dette giver holdet et unikt grundlag for at skabe forbedringer og en grundform, der skal sørge for, at holdet undgår de skader, som ødelagde en stor del af sidste sæson.

Forbedringen i Aarhus Håndbold skal komme indefra, for afgange og tilgange af spillere gør umiddelbart ikke holdet bedre. Til gengæld bør truppen være i en position, som gør den i stand til at præstere bedre over hele sæsonen uden de store udsving, som i sidste sæson forhindrede holdet i at deltage i slutspillet. Målet er top-otte, og holdet er til det, hvis skader til nøglespillerne kan undgås.

Det kunne de ikke i sidste sæson, da Aarhus ødelagde meget på begge sider af jul. Foråret blev en lang, forgæves jagt på at indhente det tabte, og slutspillet blev endegyldigt tabt, da holdet begyndte en afgørende kamp på udebane mod Mors-Thy med at komme bagud 12-3.

Det var en sigende afslutning på en sæson, der bød på nærmest uvirkelige udsving. Fra behjertede præstationer og gode resultater til det elendige på især udebaner, hvor Aarhus burde vinde. Den nye sæson begynder også på en af dem med en kamp i Helsinge mod Nordsjælland, og da skal nu friske og skadefri spillere som Sebastian Henneberg, Torben Petersen og Róbert Gunnarsson træde i karakter.

Jeg hører også, at Aarhus forventer sig meget af Nikolaj Læsø, der er kommet fra Odder. En stærk back der er fast mand på U21-landsholdet med stor styrke i forsvarsspillet. Han blev således kåret til U20-slutrundens bedste forsvarsspiller i 2016.

Målet er top-otte, og holdet er til det.

Aarhus Håndbold har også tabt to profiler. Den ene er naturligvis Henrik Hansen, som med undtagelse af fem år i de bedste år af karrieren har været en del af Aarhus GF og siden Aarhus Håndbold siden 1999. Han betød meget mere for klubben og holdet, end man kunne se på banen, hvor han også var vigtig, og det bliver afgørende for Aarhus Håndbolds muligheder, at andre profiler virkelig træder i karakter og trækker flere af de yngre spilleres kvalitet op.

Længere mod syd, i Skanderborg, har de fortsat deres store profil i truppen. Kasper Irming gjorde alt, hvad der stod i hans magt i sidste sæson for at løfte Skanderborg op fra ligaens mest tunge del. Det mislykkedes, men Skanderborgs 12.-plads resulterede dog ikke i en nedrykning, da Ringsted blev slået over to playoffkampe. Skanderborg er afhængig af, at Irming præsterer igen, men han er lige nu ukampdygtig på ubestemt tid på grund af en hjernerystelse, som han pådrog sig i en træningskamp mod Nordsjælland for to uger siden.

I sidste sæson udskiftede Skanderborg Håndbold Morten Børup Hallen med nye, mere tidssvarende faciliteter for en ligaklub i den anden ende af byen. Jeg husker som udehold at have spillet drengehåndbold i ”cigaræsken”, som hallen blev kaldt. Det var en lille, intim hal med en tæt stemning til 1. seniors kampe, men det nye byggeri bør give Skanderborg muligheden for langsigtet at skabe et bedre økonomisk grundlag for håndbolden i byen. Jeg ser ikke, at Skanderborg når slutspillet i denne sæson, men holdet skal vise, at det hele er lidt mere solidt end 12.-pladsen. Det bliver svært, hvis Irming er ude i lang tid og med en ny træner.

Nick Rasmussen erstatter succestræner Nicolei Krickau, der er taget til GOG. Rasmussen har erfaring fra både ungdoms- og seniorhåndbolden i Ribe-Esbjerg og Fredericia med blandet succes. Nu skal han flytte Skanderborg, som regner med år for år at arbejde sig til en position i dansk håndbold, der kan resultere i gentagne slutspilskvalifikationer. Jeg ser det dog ikke ske i denne sæson.

.
Følg
Jyllands-Posten
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rethink Helhedsplan Tangkrogen

Thomas & Lisbeth Jess Plesner, biologer, Højbjerg

Debat: Lokalplan for Skytternes Hus hastes igennem

Mikael Gravers, medlem af ejerforeningen Møllevejen 21- 27, På vegne af en række ejerforeninger og beboere i Hjortensgade, Saltholmsgade, Mønsgade og Møllevejen, Aarhus C

Debat: Præstationskultur giver psykisk pressede studerende

Kathrine Bork Kruse, psykologistuderende ved AU, Aarhus C
Studerende er gidsler i et præstationssamfund, hvor vi bliver målt og vejet på alle parametre.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Musik-Aarhus melder klar til Eskelund

Et forslag om at afsætte 10 mio. kr. til at indrette Eskelund som ny koncertplads møder roser fra Northside og en række andre musikaktører. Eskelund indgår i budgetforhandlingerne.
Annonce
Musik-Aarhus melder klar til Eskelund
Et forslag om at afsætte 10 mio. kr. til at indrette Eskelund som ny koncertplads møder roser fra Northside og en række andre musikaktører. Eskelund indgår i budgetforhandlingerne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her