*

Sport

Godt humør og tro på bedre tider i Århus Håndbold

Sebastian Henneberg, profil i Århus Håndbold, tror på, at den kommende sæson bliver markant bedre end den sidste.

Det er altid en ganske særlig fornemmelse, når en ny sæson i enten håndbold, fodbold, badminton osv. er lige på trapperne. Især spændingen fylder. Fansene er spændte på, om deres hold går til tops, spillerne har fået nye kollegaer, mens andre er fortid på træningsbanen. Bliver det nye godt?

Spørgsmålene er mange, og de første af slagsen er så småt begyndt at blive besvaret i Århus Håndbold, hvor spillerne og cheftræner Erik Veje Rasmussen har taget hul på opstarten til den nye håndboldsæson.

Sebastian Henneberg, der er en af holdets største profiler, fortæller, at atmosfæren er god, og den nye trup kommer godt ud af det med hinanden.

»De nye spillere er faldet rigtig godt til. Faktisk var flere af dem allerede med til at træne op til sommerferien, så det føles ikke, som om at vi er et nyt hold nu. Stemningen er god, folk glæder sig, også selv om en opstart altid er en omgang at komme igennem rent fysisk, hvor vi skal have grundformen på plads,« siger Sebastian Henneberg.

Jeg er sportsmand, så jeg nyder at spille i en klub, hvor det er et krav, at vi skal ende i den bedste halvdel.
Sebastian Henneberg

Intens træning

Det er dog ikke, fordi Sebastian Henneberg har skullet lære mange nye ansigter og navne at kende efter sommerferien. Udskiftningerne i truppen har været få, mens tilgangene har været det samme.

Væk er profiler som forsvarsgeneralen Henrik Hansen og målmand Emil Nielsen, mens den nu tidligere Bundesliga-målmand René Villadsen er kommet til sammen med venstrefløjen Tobias Møller fra GOG og unge Nikolaj Læse fra Odder.

Derfor er tiden mest af alt gået med at bygge videre på sidste sæson, hvor Århus Håndbold skuffende endte uden for top otte og dermed slutspillet. Det har betydet, at holdet siden slutningen af marts ikke har spillet kampe om point og blot har trænet igennem.

»Vi har nørdet helt vildt meget og vi har bygget på små ting. Vi har spillet meget lidt håndbold, men arbejdet rigtig meget med individuel hurtighed på flere områder. F.eks. har jeg fået styr på mine finter. Det har været anderledes, men det har også været spændende at have tiden til det, og vi har rykket os rigtig meget,« siger Sebastian Henneberg og fortæller, at den intense nørde-træning lige er noget for Erik Veje Rasmussen, som ynder at dyrke hver en lille detalje.

Erik Veje Rasmussen lægger heller ikke skjul på, at han har nydt at kunne arbejde med langt mere detaljerede og håndboldnørdede områder hos spillerne, end han er vant til, når der er kamp en til to gange om ugen.

Cheftræneren kan allerede efter de første tre træningskampe se, at flere spillere har rykket sig markant over sommeren.

»Jeg synes, man kan se, at vores træning i foråret har båret frugt. Mange af vores spillere var her også inden sommerferien, så vi er blevet hurtigere på gulvet, vi har arbejdet på at få vores forsvar til at virke, nu da Henrik Hansen er skiftet til Randers. Så den intense træningsperiode har rykket en del hos spillerne, og det er jeg meget tilfreds med,« siger Erik Veje Rasmussen.

Århus Håndbold

De første kampe

  • 03.08.17: Århus Håndbold – Randers HH 25-20
  • 05.08.17: Midtjylland – Århus Håndbold 27-30
  • 08.08.17: Århus Håndbold – TTH Holstebro 31-36
  • 12.08.17: Århus Håndbold – IK Sävehof (Sverige)
  • 23.08.17: Århus Håndbold – Stjarnan (Island)
  • 28.08.17: Sønderjyske – Århus Håndbold (pokal)
  • 02.09.17: Nordsjælland – Århus Håndbold (ligaen)

Øget pres for slutspilsplads

Det er ingen hemmelighed, at Århus Håndbold ser sig selv som et hold, der hører til i top otte i Danmark. Specielt efter at aarhusianerne i sæsonen 2015/2016 spillede sig til en andenplads i grundspillet.

Derfor er alle sejl da også sat ind på, at den kommende sæson skal blive en større succes end sidste, hvor det endte med en niendeplads.

Både spillere, Erik Veje Rasmussen og direktør Jan Nielsen har flere gange påpeget, at et hav af skader var den faktor, som gjorde det svært i sidste sæson, hvor Minik Dahl Høegh havde problemer med en tommeltot, Sebastian Henneberg med et baglår, Emil Nielsen var ramt af meningitis og Torben Petersen havde en korsbåndsskade at kæmpe med.

Men både det fysiske og det tekniske element er blevet bedre henover sommeren, mener Erik Veje Rasmussen.

»Det var jo skader, som man ikke kan forebygge mod, og de viste ikke et generelt billede af noget, som vi gjorde forkert. Men nu har vi alle mand intakt og i rigtig god form. Der ligger også et ekstra pres på os i denne sæson, fordi det vil slet ikke være til at holde ud, hvis vi ikke når slutspillet igen. Det skal vi bare,« siger Erik Veje Rasmussen.

Sebastian Henneberg glæder sig over at være skadesfri igen, ligesom hans holdkammerater er det samme. Den unge profil mærker også presset for, at det skal lykkes at spille sig i slutspillet i den kommende sæson.

»Jeg er sportsmand, så jeg nyder at spille i en klub, hvor det er et krav, at vi skal ende i den bedste halvdel. Så jeg har det godt med, at der er lidt ekstra pres på os efter sidste sæsons skuffelse. Men jeg synes også, at det ser rigtig godt ud på banen, og jeg tror på, at vi har truppen til at realisere ambitionen,« siger Sebastian Henneberg.

Århus Håndbold begynder sæsonen den 2. september, hvor turen går til Nordsjælland. Inden da skal aarhusianerne først til Sønderjyske den 28. august for at spille ottendedelsfinale i pokalturneringen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Kære Aarhus – bandekonflikten er kun lige begyndt

Ali Aminali, byrådskandidat for De Konservative, Aarhus
Rådmand Thomas Medom burde tage ansvar og erkende bandeproblemet. F.eks. ved at melde ud, at han vil følge udviklingen tættere og aktivt deltage i processen fremadrettet.

Debat: Skal ældre og syge uden pårørende overlades til sig selv?

Anette Nellemann Pedersen, sygeplejerske, stud.cand.jur., Aarhus Universitet
3/9 bragte jp.dk en artikel med overskriften: ”Hver anden pårørende hjælper deres ældre og syge, hver dag eller flere gange om ugen”.

Debat: Frustrationer efter fodboldkampen AGF-Lyngby – en hån mod spillets ånd

Ole Juul, tidl. sognepræst, skribent og foredragsholder, Lilleåvænget 6, Hadsten
Mandag aften blev en aldeles uforløst stund, og ærgrelsen over, at en dommer, der åbenbart intet fornemmer af spillets ånd, med en så tåbelig kendelse ødelagde aftenen, sidder i mig endnu.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Bolig
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her