*

Kommunalvalg Aarhus
Sport

Classic Race opper sikkerheden

Efter et voldsomt uheld bliver sikkerheden under bilræset nu forbedret.

De hurtige biler får nu ekstra polstring på banen til Classic Race efter et sammenstød mellem to biler i maj. Arkivfoto: Tanja Lund Carstens

Banen får ekstra afstand mellem publikum og de hurtige biler efter et voldsomt sammenstød lukkede årets Classic Race i Aarhus. Det skriver Århus Stiftstidende.

Bilræset i slutningen af maj blev lukket brat, da to biler endte i et voldsomt sammenstød, hvor tre udestående måtte blive kørt til skadestuen. To var tilskuere, og den tredje var frivillig.

Alvorligt uheld ved Classic Race i Aarhus

Ulykken skete ved, at to biler i klassen Danish Superturisme Turbo kolliderede. Den ene bil fik ødelagt styrtøjet og kørte ind i den anden bil, som herefter fløj op i hegnet mod tilskuerne.

Et af de nye sikkerhedstiltag er bl.a. et tykkere ståltrådshegn, der går fra at være fem millimeter tykt til nu seks milimeter. Udvalgte steder vil der blive lavet tre rækker af ståltråde, hvor der før har været to rækker. Derudover får betonelementerne, der omkranser banen, jernforstærkninger.

Danmarks rigeste mand involveret i uheld under racerløb

»Vi går med livrem og seler, og det bliver vi også nødt til,« siger Nicolaj Fuhrmann, formand for Banesportsudvalget i Dansk Automobil Sports Union til Århus Stiftstidende.

Classic Race får kritik for sjuskearbejde

Sikkerhedsopgraderingen bliver indført til næste års Classic Race, der finder sted mellem den 25. og 27. maj, men også til Copenhagen Historic Grand Prix, et lignende ræs, der finder sted i august i København.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Cult kører på den store klinge
Interview: Efter nogle turbulente år er Cult A/S i fremgang. Eksporten vokser, og virksomheden flytter snart ind i et nybygget domicil i Lystrup. Og så er et sponsorat af et lokalt cykelhold faldet utrolig heldigt ud.
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu

JP mener: Alternativet afslører sin politiske umodenhed

De seneste dages afsløringer af forholdene i Alternativet viser et parti, der har alvorlige problemer med at opbygge politisk modenhed og seriøsitet.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vejsystemet i Aarhus sander til

Erik Skals, ingeniør, Jelshøjvænget 15, Højbjerg
Kommunen laver løsninger, der ikke er gennemtænkte, den løser et problem, men skaber samtidig nye andre steder. Der efterspørges overblik og bedre trafikale løsninger, men vi oplever kun lappeløsninger i infrastrukturen.

Debat: Vil nogen lukke Ellekærskolen?

Nels Møller, tidligere skoleleder på Ellekærskolen | Torben Haugaard, tidligere skoleleder på Ellekærskolen
Restauranter
Annonce
Annonce
En historisk og skuffende dag for Alternativet
Alternativet fik stemmer nok til én plads i Aarhus Byrådet. Kandidaten for partiet Sander Jensen kalder pladsen i byrådet en sejr, men er ked af resultatet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her