*

Sport

Classic Race opper sikkerheden

Efter et voldsomt uheld bliver sikkerheden under bilræset nu forbedret.

De hurtige biler får nu ekstra polstring på banen til Classic Race efter et sammenstød mellem to biler i maj. Arkivfoto: Tanja Lund Carstens

Banen får ekstra afstand mellem publikum og de hurtige biler efter et voldsomt sammenstød lukkede årets Classic Race i Aarhus. Det skriver Århus Stiftstidende.

Bilræset i slutningen af maj blev lukket brat, da to biler endte i et voldsomt sammenstød, hvor tre udestående måtte blive kørt til skadestuen. To var tilskuere, og den tredje var frivillig.

Alvorligt uheld ved Classic Race i Aarhus

Ulykken skete ved, at to biler i klassen Danish Superturisme Turbo kolliderede. Den ene bil fik ødelagt styrtøjet og kørte ind i den anden bil, som herefter fløj op i hegnet mod tilskuerne.

Et af de nye sikkerhedstiltag er bl.a. et tykkere ståltrådshegn, der går fra at være fem millimeter tykt til nu seks milimeter. Udvalgte steder vil der blive lavet tre rækker af ståltråde, hvor der før har været to rækker. Derudover får betonelementerne, der omkranser banen, jernforstærkninger.

Danmarks rigeste mand involveret i uheld under racerløb

»Vi går med livrem og seler, og det bliver vi også nødt til,« siger Nicolaj Fuhrmann, formand for Banesportsudvalget i Dansk Automobil Sports Union til Århus Stiftstidende.

Classic Race får kritik for sjuskearbejde

Sikkerhedsopgraderingen bliver indført til næste års Classic Race, der finder sted mellem den 25. og 27. maj, men også til Copenhagen Historic Grand Prix, et lignende ræs, der finder sted i august i København.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Overgreb mod kysten

Kai Otto v. Barner, Absalonsgade 43, 2. sal, Aarhus C
Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.

Debat: Bilracerbanen på Wedelslund kommer næppe ud af sit pitstop

Jørgen Warberg, Frodes Mark 14, Skovby, Galten
Efter at Tage Nielsen på vegne af den radikale byrådsgruppe tirsdag 20/6 havde meldt et klart nej tak til en Wedelslund Racerbane i et debatindlæg, skete der lige pludseligt noget på den politiske front: SF vaklede.

Debat: Formanden for Strøget svines til af kultureliten efter sin kritik af Aros

Uwe Max Jensen , Jægergårdsgade 152, Aarhus C
Formanden for Gadeforeningen Strøget i Aarhus, Lars Svendsen, har tilladt sig i et (ironisk?) indlæg i gratisavisen Aarhus Onsdag at kritisere Aros, Aarhus Kunstmuseum, herunder den tyske kunstner Katharina Grosses værk i Mindeparken.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler

V: Uambitiøs plan for Mølleparken

Lokalplanforslaget for Møllepark-området giver ikke de oplevelser til aarhusianerne, som var intentionen, mener Venstre. Et hostel vil give masser af liv, siger S-rådmand, der afviser kritikken.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her