*

Sport

Classic Race opper sikkerheden

Efter et voldsomt uheld bliver sikkerheden under bilræset nu forbedret.

De hurtige biler får nu ekstra polstring på banen til Classic Race efter et sammenstød mellem to biler i maj. Arkivfoto: Tanja Lund Carstens

Banen får ekstra afstand mellem publikum og de hurtige biler efter et voldsomt sammenstød lukkede årets Classic Race i Aarhus. Det skriver Århus Stiftstidende.

Bilræset i slutningen af maj blev lukket brat, da to biler endte i et voldsomt sammenstød, hvor tre udestående måtte blive kørt til skadestuen. To var tilskuere, og den tredje var frivillig.

Alvorligt uheld ved Classic Race i Aarhus

Ulykken skete ved, at to biler i klassen Danish Superturisme Turbo kolliderede. Den ene bil fik ødelagt styrtøjet og kørte ind i den anden bil, som herefter fløj op i hegnet mod tilskuerne.

Et af de nye sikkerhedstiltag er bl.a. et tykkere ståltrådshegn, der går fra at være fem millimeter tykt til nu seks milimeter. Udvalgte steder vil der blive lavet tre rækker af ståltråde, hvor der før har været to rækker. Derudover får betonelementerne, der omkranser banen, jernforstærkninger.

Danmarks rigeste mand involveret i uheld under racerløb

»Vi går med livrem og seler, og det bliver vi også nødt til,« siger Nicolaj Fuhrmann, formand for Banesportsudvalget i Dansk Automobil Sports Union til Århus Stiftstidende.

Classic Race får kritik for sjuskearbejde

Sikkerhedsopgraderingen bliver indført til næste års Classic Race, der finder sted mellem den 25. og 27. maj, men også til Copenhagen Historic Grand Prix, et lignende ræs, der finder sted i august i København.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Grundskyld for letbane

Ib Christensen, fhv. MEP & MF, Randers

Debat: Vand og Vesterbro

Lone Hindø, byrådskandidat (S), Tåstrupvej 100, Harlev

Debat: Voldumcentret bliver udvidet

Hanne Smedegaard (V), medlem af Byrådet i Favrskov, medlem af Økonomiudvalget, formand for Landsbyrådet, Rigtrupvej 64, Voldum, Hadsten
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Musik-Aarhus melder klar til Eskelund

Et forslag om at afsætte 10 mio. kr. til at indrette Eskelund som ny koncertplads møder roser fra Northside og en række andre musikaktører. Eskelund indgår i budgetforhandlingerne.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her