*

Sport

Bakken Bears forlænger med endnu en stor profil

Champions League er en afgørende faktor for, at Bakken Bears allerede nu står med et stærkt hold til næste sæson, hvor der kan være flere udenlandske profiler på vej.

Det er sjældent, at udlændinge bliver i den danske liga mere end en sæson, men først forlængede amerikanske DeVaughn Akoon-Purcell sin aftale med Bakken Bears, og senest har Michel Diouf – her i aktion i DM-finalerne mod Horsens – gjort det samme. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen

Det har været reglen, at når en udenlandsk profil har slået til i Bakken Bears, så bliver han sendt videre til en større klub i jagten på en større basketballkarriere.

Men den regel brød Devaughn Akoon-Purcell allerede i begyndelsen af april, hvor denne sæsons MVP (mest værdifulde spiller) i basketligaen forlængede med Bakken Bears.

Nu har endnu en stor udenlandsk profil forlænget med en sæson hos Bakken Bears.

Der er tale om den senegalesiske Michel Diouf, der nu tager sin tredje sæson hos Bakken Bears.

Truppen 17/18:

Spillere i Bakken Bears:

 • Adama Darboe
 • Thomas Lærke
 • Nicolai Iversen
 • Morten Sahlertz
 • Sylvester Berg
 • David Kristensen
 • Marius Sørensen
 • Kristoffer Løwenstein
 • Mathias Thibault
 • DeVaughn Akoon-Purcell (USA)
 • Michel Diouf (Senegal)
 • Keane Thomann (USA, men spiller som dansker i næste sæson)

»Jeg sætter stor pris på at være i Bakken Bears. Folk er venlige, og jeg elsker byen. Derudover ser jeg frem til de europæiske eventyr i næste sæson,« siger Michel Diouf i en pressemeddelelse.

Sportsdirektør i Bakken Bears Michael Piloz er da også mere end begejstret for, at man er lykkedes med at holde på den 2,08 meter høje center.

»Det betyder rigtig meget for os på to måder. På den ene side har vi sikret os en rigtig god spiller også i næste sæson, og på den anden side sikrer vi os kontinuitet i truppen ved at holde på endnu en profil. Begge dele er rigtig vigtige, så vi er meget glade for også at have Michel hos os efter sommerferien,« siger Michael Piloz.

Nye tider i Bakken Bears

Sportsdirektøren erkender også, at det er ret uset for Bakken Bears at holde på store udenlandske profiler som både Michel Diouf og DeVaughn Akoon-Purcell.

»Normalt har det været sådan, at en udenlandsk spiller enten har gjort det godt hos os, og så får han blod på tanden og vil videre til en større klub. Ellers har han gjort det under forventning, og så er vi og spilleren ikke interesseret i at forlænge aftalen. Så det er ret utraditionelt, at vi allerede har forlænget med tre udlændinge til næste sæson,« siger Michael Piloz.

Årsagen, til at der altså er kommet nye tider i Bakken Bears, hvor man kan forlænge med udenlandske profiler, tror Michael Piloz bl.a. skal findes i Champions League.

»Det har rigtig meget at sige, at vi i den netop afsluttede sæson spillede os i Champions League-gruppespillet og satser på at gøre det samme igen til næste sæson. Det er et skridt op, og det er cremen af de næstbedste hold i Europa, som spiller Champions League, så det spiller en stor rolle,« siger Michael Piloz.

Champions League trækker

Faktisk er holdets internationale status en af de mest afgørende faktorer, når bl.a. Michael Piloz frem mod den 1. august skal få truppen på plads til den nye sæson.

»Det første, som agenter spørger om, når man snakker med dem om en spiller, er, hvad er jeres budget, og hvilken international turnering skal I spille med i. Så det er klart, at når vi netop har spillet Champions League, giver det bedre respons, og det betyder, at vi får mulighed for at komme i dialog med bedre spillere end normalt. Flere agenter henvender også sig til os nu, fordi vi var med i Champions League,« siger Michael Piloz.

Sportsdirektøren fortæller dog, at klubben endnu ikke er i dialog med nogen udenlandske spillere lige nu, fordi alle europæiske ligaer endnu ikke er overstået, og det gør timingen ringe, siger han.

Der skal nyt blod til

Men udover de udenlandske spillere er Michael Piloz også begejstret for, at Bakken Bears har papir på danske profiler som stortalentet Thomas Lærke, Adama Darboe, anfører Nicolai Iversen og Morten Sahlertz, der forlængede sin kontrakt i maj.

Det betyder, at rygraden af det hold, som vandt DM-titlen i denne sæson, også er at finde i Vejlby-Risskov Hallen efter sommerferien.

Det kan dog også blive en ulempe, at der er alt for mange gengangere på holdet, siger Michael Piloz, og derfor jagter klubben også tre til fire nye spillere.

»Thomas Lærke har en klausul i sin kontrakt, hvor han må skifte til en udenlandsk klub. Så det kan ske, og det vil betyde, at vi skal hente en ekstra spiller. Han holder os dog godt opdateret, så vi kan nå at reagere. Men ellers skal vi hente nye spillere ind, fordi det er nødvendigt at ruske lidt op i truppen og røre lidt i vandene. Det kan hurtigt blive for komfortabelt, og det er som regel ikke en god ting,« siger Michael Piloz.

Bakken Bears-spillerne begynder at træne til den nye sæson i august.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Mere beton, mindre by: Er kommuneplanforslaget luft og spin?

Thomas Kruse, aktiv i Midtbyens Fællesråd for Latinerkvarteret, Øgaderne og Nørrestenbro, Aarhus C
Det ligner, at det er investorerne, som laver lokalplanerne og de tillæg til kommuneplanen, som sætter kommuneplanens gode hensigter ud af kraft. Byråd og Teknisk Udvalg bliver ekspeditionskontorer.

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Biler
Test: Høj Peugeot i fin form med mindste motor
Vi tester Peugeot 3008, som vi sammenligner i versionerne med de to mindste motorer - en benzinmotor på 130 hk og en dieselmotor på 120 hk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her