*

Sport

Bakken Bears forlænger med endnu en stor profil

Champions League er en afgørende faktor for, at Bakken Bears allerede nu står med et stærkt hold til næste sæson, hvor der kan være flere udenlandske profiler på vej.

Det er sjældent, at udlændinge bliver i den danske liga mere end en sæson, men først forlængede amerikanske DeVaughn Akoon-Purcell sin aftale med Bakken Bears, og senest har Michel Diouf – her i aktion i DM-finalerne mod Horsens – gjort det samme. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen

Det har været reglen, at når en udenlandsk profil har slået til i Bakken Bears, så bliver han sendt videre til en større klub i jagten på en større basketballkarriere.

Men den regel brød Devaughn Akoon-Purcell allerede i begyndelsen af april, hvor denne sæsons MVP (mest værdifulde spiller) i basketligaen forlængede med Bakken Bears.

Nu har endnu en stor udenlandsk profil forlænget med en sæson hos Bakken Bears.

Der er tale om den senegalesiske Michel Diouf, der nu tager sin tredje sæson hos Bakken Bears.

Truppen 17/18:

Spillere i Bakken Bears:

 • Adama Darboe
 • Thomas Lærke
 • Nicolai Iversen
 • Morten Sahlertz
 • Sylvester Berg
 • David Kristensen
 • Marius Sørensen
 • Kristoffer Løwenstein
 • Mathias Thibault
 • DeVaughn Akoon-Purcell (USA)
 • Michel Diouf (Senegal)
 • Keane Thomann (USA, men spiller som dansker i næste sæson)

»Jeg sætter stor pris på at være i Bakken Bears. Folk er venlige, og jeg elsker byen. Derudover ser jeg frem til de europæiske eventyr i næste sæson,« siger Michel Diouf i en pressemeddelelse.

Sportsdirektør i Bakken Bears Michael Piloz er da også mere end begejstret for, at man er lykkedes med at holde på den 2,08 meter høje center.

»Det betyder rigtig meget for os på to måder. På den ene side har vi sikret os en rigtig god spiller også i næste sæson, og på den anden side sikrer vi os kontinuitet i truppen ved at holde på endnu en profil. Begge dele er rigtig vigtige, så vi er meget glade for også at have Michel hos os efter sommerferien,« siger Michael Piloz.

Nye tider i Bakken Bears

Sportsdirektøren erkender også, at det er ret uset for Bakken Bears at holde på store udenlandske profiler som både Michel Diouf og DeVaughn Akoon-Purcell.

»Normalt har det været sådan, at en udenlandsk spiller enten har gjort det godt hos os, og så får han blod på tanden og vil videre til en større klub. Ellers har han gjort det under forventning, og så er vi og spilleren ikke interesseret i at forlænge aftalen. Så det er ret utraditionelt, at vi allerede har forlænget med tre udlændinge til næste sæson,« siger Michael Piloz.

Årsagen, til at der altså er kommet nye tider i Bakken Bears, hvor man kan forlænge med udenlandske profiler, tror Michael Piloz bl.a. skal findes i Champions League.

»Det har rigtig meget at sige, at vi i den netop afsluttede sæson spillede os i Champions League-gruppespillet og satser på at gøre det samme igen til næste sæson. Det er et skridt op, og det er cremen af de næstbedste hold i Europa, som spiller Champions League, så det spiller en stor rolle,« siger Michael Piloz.

Champions League trækker

Faktisk er holdets internationale status en af de mest afgørende faktorer, når bl.a. Michael Piloz frem mod den 1. august skal få truppen på plads til den nye sæson.

»Det første, som agenter spørger om, når man snakker med dem om en spiller, er, hvad er jeres budget, og hvilken international turnering skal I spille med i. Så det er klart, at når vi netop har spillet Champions League, giver det bedre respons, og det betyder, at vi får mulighed for at komme i dialog med bedre spillere end normalt. Flere agenter henvender også sig til os nu, fordi vi var med i Champions League,« siger Michael Piloz.

Sportsdirektøren fortæller dog, at klubben endnu ikke er i dialog med nogen udenlandske spillere lige nu, fordi alle europæiske ligaer endnu ikke er overstået, og det gør timingen ringe, siger han.

Der skal nyt blod til

Men udover de udenlandske spillere er Michael Piloz også begejstret for, at Bakken Bears har papir på danske profiler som stortalentet Thomas Lærke, Adama Darboe, anfører Nicolai Iversen og Morten Sahlertz, der forlængede sin kontrakt i maj.

Det betyder, at rygraden af det hold, som vandt DM-titlen i denne sæson, også er at finde i Vejlby-Risskov Hallen efter sommerferien.

Det kan dog også blive en ulempe, at der er alt for mange gengangere på holdet, siger Michael Piloz, og derfor jagter klubben også tre til fire nye spillere.

»Thomas Lærke har en klausul i sin kontrakt, hvor han må skifte til en udenlandsk klub. Så det kan ske, og det vil betyde, at vi skal hente en ekstra spiller. Han holder os dog godt opdateret, så vi kan nå at reagere. Men ellers skal vi hente nye spillere ind, fordi det er nødvendigt at ruske lidt op i truppen og røre lidt i vandene. Det kan hurtigt blive for komfortabelt, og det er som regel ikke en god ting,« siger Michael Piloz.

Bakken Bears-spillerne begynder at træne til den nye sæson i august.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: I det private erhvervsliv var Würtz blevet fyret

Jørgen Svane, pensionist, Skivholmevej 26, Sabro
Brian Sten Larsen skriver i sit indlæg 10/10: Borgmesteren og rådmanden påstår, at de var uvidende om tilstanden i afdelingen Teknik og Miljø og om letbanens krise.

Debat: Nu kan børnene komme sikkert i skole

Henrik Arens, byrådsmedlem, Aarhus kommune (V)
20 mio. kr. mere til sikre skoleveje i Aarhus.

Debat: Den grønne vision for Aarhus er værd at kæmpe for

Lone Hindø, byrådskandidat (S), sognepræst
Det er positivt, at ”et grønnere Aarhus” er rykket højere op på den politiske dagsorden i Aarhus. Bæredygtige projekter har stor social, biologisk og økonomisk værdi.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her