*

Sport

Brabrand må undvære topscorer i altafgørende periode

Oprykning til 1. division er inden for rækkevidde for Brabrand, men et rødt kort betyder, at Kenan Hajdarevic, topscorer i klubben, er ude resten af sæsonen.

Jesper Brinck (i blåt) er sikker på, at Brabrand nok skal klare sig – også uden holdets topscorer. Arkivfoto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

»Træls dag i Rødovre.« Sådan lyder overskriften på kampreferatet af Brabrand IF’s seneste kamp på klubbens egen hjemmeside.

Og den korte, præcise overskrift er ganske rammende.

Brabrand IF er nemlig inde i den altafgørende fase af oprykningsspillet til 1. division, hvor Aarhus-klubben fortsat med sin andenplads ligger til at tage den sidste oprykningsbillet efter Thisted FC.

Nu da Kenan er ude, er jeg sikker på, at Nichlas Ørbæk Knudsen og Christopher ”Buffy” Hansen er klar til at tage over og score målene.
Jesper Brinck, anfører, Brabrand IF

Men i Rødovre tabte Brabrand IF søndag med cifrene 2-0 til Avarta, hvor det første mål var et selvmål af Mads Rosenberg efter ni minutter. Dermed er Brabrand IF kun fire point foran Kolding IF på tredjepladsen.

Den helt store nedtur for Brabrand IF indtraf dog først i begyndelsen af anden halvleg, da klubbens topscorer med 15 mål, Kenan Hajdarevic, fik vist det røde kort, fordi dommeren mente, han bevidst slog en modstander med albuen.

Udvisningen betyder, at Kenan Hajdarevic har karantæne i tre kampe, samme antal som resterer for Brabrand i sæsonen.

Det er naturligvis et stort tab for holdet, siger anfører Jesper Brinck, der ikke så situationen, som gav rødt kort.

»Det var mærkeligt, fordi det skete ved en standardsituation, hvor en Avarta-spiller pludselig lægger sig. Ingen andre brokker sig, hvilket jo typisk er et tegn på, at noget bevidst ikke er sket. Men dommeren viser altså det røde kort. Kenan selv fortalte, at det var en normal positionskamp, hvor man kæmper om at komme forrest, og hvis han har ramt modspilleren, var det et uheld,« siger Jesper Brinck.

Oprykningsspil

Stilling inden 14. runde

1. Thisted FC, 48 point

2. Brabrand IF, 35 point

3. Kolding IF, 31 point

4. Avarta, 30 point

5. B93, 29 point

6. Kjellerup, 23 point

7. Marienlyst, 23 point

8. Hvidovre, 22 point

9. Brønshøj, 21 point

10. Aarhus Fremad, 20 point

11. Dalum, 18 point

12. Greve, 15 point

Brabrand-anføreren er dog sikker på, at truppen er så bred, at de næste spillere står klar i køen til at tage over for Kenan Hajdarevic, selv om han i denne sæson har været meget skarp foran mål.

»Nu da Kenan er ude, er jeg sikker på, at Nichlas Ørbæk Knudsen og Christopher ”Buffy” Hansen er klar til at tage over og score målene. Buffy er lige kommet tilbage efter en skade, så jeg er sikker på, at målene nok skal komme,« siger Jesper Brinck.

Første af tre finaler

Torsdag aften spiller Brabrand IF den første af de tre sidste kampe i foråret, når Brønshøj kommer på besøg.

Jesper Brinck kalder den sidste tid for hektisk, hvor Brabrand hele foråret har ligget til oprykning, men fra uge til uge har det skiftevis set rigtig godt ud for aarhusianerne, hvorefter det nu igen er afgørende, at man vinder torsdagens kamp.

Selv om nogle ville stresse over det, nyder Brabrand-anføreren blot, at man er med helt fremme, hvor det er sjovt.

»Det er jo ikke hver dag, at man spiller så vigtige kampe hele tiden og har mulighed for at rykke op. Derfor tager vi det egentlig bare som en meget spændende situation, og efter vi prøvede det samme sidste år, hvor oprykningen godt nok mislykkedes, hviler vi mere i situationen i år, hvor vi virkelig tror på os selv,« siger Jesper Brinck.

Skal vinde mod Brønshøj

Oprykningsspillet fra 2. division til 1. division har været meget tæt i dette forår. Fra Brabrands andenplads er der blot seks point ned til B93 på femtepladsen.

Derfor ved Jesper Brinck også, at rigtig mange scenarier kan komme i spil, alt efter hvordan torsdagens runde ender.

Hvis Kolding, Avarta og B93 taber torsdag, mens Brabrand vinder, er aarhusianerne rykket op, mens et nederlag til Brabrand kan samle toppen helt og aldeles inden de sidste to kampe.

»Det lyder kedeligt, men vi er nødt til at tage en kamp ad gangen. Hvis man begynder at tænke for meget over ”hvis og hvis”, bliver det hurtigt uoverskueligt. Vi er glade for, at vi selv kan afgøre det, men det er klart, at vi kan hjælpe os selv rigtig meget ved at begynde med en sejr over Brønshøj,« siger Jesper Brinck.

Brønshøj er på papiret en ønskemodstander, da den sjællandske klub ligger fjerdesidst uden noget at spille for, og man allerede har fortalt cheftræner Jesper Hansen, at han efter sæsonen er fortid i klubben, hvilket kunne give en masse uro.

Sådan så Jesper Brinck også på det, men kigger han på formkurven, må Brabrand-anføreren erkende, at torsdagens opgør kan blive meget svært.

»Mod al forventning er Brønshøj virkelig i god form i øjeblikket, hvor holdet har vundet fire af de seneste seks kampe. Så det bliver da svært, men samtidig må vi også påtage os det ansvar, der hedder, at vi skal vinde, hvis vi mener, at vi hører til i toppen af rækken,« siger Jesper Brinck.

Opgøret mellem Brabrand IF og Brønshøj fløjtes op klokken 19 på Brabrand Idrætsanlæg.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Mere beton, mindre by: Er kommuneplanforslaget luft og spin?

Thomas Kruse, aktiv i Midtbyens Fællesråd for Latinerkvarteret, Øgaderne og Nørrestenbro, Aarhus C
Det ligner, at det er investorerne, som laver lokalplanerne og de tillæg til kommuneplanen, som sætter kommuneplanens gode hensigter ud af kraft. Byråd og Teknisk Udvalg bliver ekspeditionskontorer.

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Biler
Test: Høj Peugeot i fin form med mindste motor
Vi tester Peugeot 3008, som vi sammenligner i versionerne med de to mindste motorer - en benzinmotor på 130 hk og en dieselmotor på 120 hk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her