*

Sport

Classic Race-arrangør beklager parkeringsproblemer

Arrangørerne kunne bl.a. ikke levere shuttlebusser for at mindske parkeringsproblemer.

Classic Race indrømmer, at information om parkering skal blive bedre fremover. Foto: Tanja Lund Carstens

42.000 besøgende gæstede Mindeparken i løbet af en enkelt weekend, da Classic Race blev afholdt mellem den 19. og 21. maj. Det medførte et mindre parkeringskaos i området, hvor godt 600 p-afgifter blev uddelt. Bilræsarrangørerne har nu fået kritik af Aarhus Kommune for ikke at have gjort nok for at lette parkeringsproblemerne, der ifølge et notat førte til flere farlige påkørselssituationer.

Aarhus Kommune forventede bl.a., at der ville blive indført shuttlebusser, som skulle transportere gæster til et andet parkeringsområde, og dermed lette parkeringspresset i området. Det var der dog ikke ressourcer til, da arrangementet skulle afholdes.

»Det er noget vi på eget initiativ havde foreslået, og derfor ikke et krav, vi ikke har imødekommet. Vi orienterede om det og havde planer om det, men desværre viste det sig til sidst, at vi ikke kunne skaffe frivillige og økonomi til opgaven. Vi beklager selvfølgelig, at det ikke blev varslet i god nok tid,« siger Mike Legarth, direktør for Classic Race Aarhus.

Classic Race får kritik for sjuskearbejde

Hos Center for Byens Anvendelse har det vakt opsigt, at shuttlebusserne ikke blev en realitet.

»Det har været vores klare opfattelse at, det (shuttlebusser, red.) var aftalt, da problemstillingen blev vendt på to myndighedsmøder hvor Classic Race Aarhus bragte det på dagsordenen og med ændringer på andet møde. Alle myndigheder støttede og billigede denne indsats, da den ville kunne nedbringe en farlig cocktail af gående og tung trafik. Forundringen var derfor stor, da vi som myndighed uden varsel erfarede, at det ikke blev sat i anvendelse,« skriver Kim Gulvad Svendsen, chef for Drift og Myndighed ved Center for Byens Anvendelse, i et skriftligt svar til JP Aarhus.

Classic Race meddeler, at det fremover vil lette problemerne med mere information til gæsterne.  Det skal bl.a. ske med informationsmateriale og i dialog med Aarhus Kommune.

»Når man holder så stort et arrangement, er der altid ting, der kan gøres bedre, herunder trafik og parkering. Vi har mere end 42.000 gæster, hvor mange er internationale. Det er ikke sikkert, at de læser alt inde på hjemmesiden. Men vi skal selvfølgelig blive bedre til at informere, når der stadig er folk, der får parkeringsbøder,« siger Mike Legarth.

Afdelingen for Teknik og Miljø og Classic Race skal nu indgå i møder, for at afklare, hvad der skal ske fremover.

Store dele af sydbyen lukkes for trafikanter

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Mere beton, mindre by: Er kommuneplanforslaget luft og spin?

Thomas Kruse, aktiv i Midtbyens Fællesråd for Latinerkvarteret, Øgaderne og Nørrestenbro, Aarhus C
Det ligner, at det er investorerne, som laver lokalplanerne og de tillæg til kommuneplanen, som sætter kommuneplanens gode hensigter ud af kraft. Byråd og Teknisk Udvalg bliver ekspeditionskontorer.

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Biler
Test: Høj Peugeot i fin form med mindste motor
Vi tester Peugeot 3008, som vi sammenligner i versionerne med de to mindste motorer - en benzinmotor på 130 hk og en dieselmotor på 120 hk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her