*

 

Sport

Århus henter trænertalent i Skive

Skive FH’s cheftræner, Simon Sørensen, skal fra den kommende sæson være assistenttræner og talentchef i Århus Håndbold.

Simon Sørensen har i fire sæsoner været cheftræner i Skive FH. Fra sommeren 2016 er han assistenttræner og talentchef i Århus Håndbold. Foto: hfoto.dk

Når Århus Håndbold efter sommerferien indleder træningen frem mod sæsonen 2016/2017, bliver det med en af landets mest lovende trænertalenter på sidelinjen.

Simon Sørensen, der i de seneste fire år har været cheftræner i Skive FH, bliver klubbens nye assistent for cheftræner Erik Veje Rasmussen, og samtidig indtræder den blot 29-årige træner i stillingen som klubbens nye talentchef.

»Jeg var begyndt at tænke på næste skridt i karrieren, da jeg blev præsenteret for det her spændende tilbud. At komme til en klub som Århus Håndbold er et niveau op for mig,« siger Simon Sørensen, der også har en fortid som ungdomstræner i Aalborg Håndbold, hvor han blandt andet stod i spidsen for nordjyske stortalenter som Martin Larsen og Simon Hald.

»At arbejde sammen med Erik Veje Rasmussen, der har prøvet så meget, tiltaler mig meget,« siger Simon Sørensen.

Ansættelsen af det unge trænertalent er samtidig et farvel til trænerbænken for bankmanden Peter Bredal, der i to omgange af sammenlagt syv år har assisteret Erik Veje Rasmussen. Men det er langt fra et endegyldigt farvel.

»Peter er en dygtig mand, som vi meget gerne vil beholde. Derfor er vi i tæt dialog om at finde en mere overordnet rolle til ham,« siger Århus Håndbolds direktør, Jan Nielsen.

Brobygger til talenterne

Han peger på flere årsager til, at Simon Sørensen er hentet til klubben. Dels skal han supplere Erik Veje Rasmussen mere under hverdagens træningspas, idet Peter Bredal som filialdirektør for fire filialer i Djurslands Bank i Aarhus-området blot har haft mulighed for at deltage to gange om ugen. Dels skal Simon Sørensen blive et bindeled mellem ligatruppen og U18-holdet, og dermed skal det være slut med succesrige ungdomshold fra Århus Håndbold, der vinder danske mesterskaber, uden at det avler spillere til førsteholdet.

»Med al respekt for det store arbejde, der er blevet udført, skal vi blive bedre til at udvikle fra talent til ligaspiller. Her ser vi Simon Sørensen som en brobygger – også i forhold til talenterne i vores samarbejdsklubber,« siger Jan Nielsen.

Han kalder sin kommende medarbejder for et godt supplement til Erik Veje Rasmussen.

»Simon er en god analytiker, der arbejder struktureret og er yderst grundig og seriøs. Man kan sige, at han skal i lære hos Erik,« siger direktøren.

Hos den 56-årige Erik Veje Rasmussen, der foruden Peter Bredal tidligere har haft assistenter som eksempelvis Christian Berge og Christian Back, bliver spørgsmålet vedrørende Simon Sørensens tilgang mødt med en sarkastisk skepsis over for ledelsen.

»Det virker jo, som om ledelsen er ude på at smide mig ud og lade ham overtage. Jeg har jo været glad for Bredal, der er dygtig, men heldigvis ikke har haft tid til at overtage cheftrænerjobbet, men nu kan det være, at Simon stjæler mit job,« griner Erik Veje Rasmussen.

Klar opgradering

Den erfarne cheftræner kalder det en klar opgradering at hente Simon Sørensen til klubben. Den holdning bygger ikke på manglende evner hos Peter Bredal, tværtimod, men det faktum, at Simon Sørensen kan deltage ved samtlige lejligheder, er mere hensigtsmæssigt, mener Erik Veje Rasmussen.

»Jeg har været vanvittig glad for Bredal, men der skal være to trænere til stede. Vi kan ikke hive unge mennesker fra U18-holdet med op til en ligatræning, og så skal de bare stå og glo på en højre fløj, fordi der ikke er tid til alle. Vi skal have noget at tilbyde, og det skal give mening. Derfor tror jeg, at setuppet bliver rigtig fint,« siger Erik Veje Rasmussen.

Simon Sørensen tiltræder til sommer på en toårig kontrakt.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye band
Debatindlæg

Debat: Kære energiminister: Fej venligst først for egen dør!

Kaj Jessen, formand for Hovedgård Fjernvarmeværk a.m.b.a. Søndervænget 56, Hovedgård
Drop McKinsey-rapporten, og få det på plads, du er bagud med.

Debat: Bevar Midtbyklubbens lokaler

Helle Hartmann, Christel Brajkovic , sfo-forældrerådet ved Samsøgades Skole og Midtbyklubbens brugerråd
På onsdag skal I beslutte, om I vil lukke Midtbyklubbens lokaler på Nørre Allé, eller om I vil lytte til forældre, børn, unge, ledelse og medarbejdere.

Debat: Ikke flere flygtninge til Aarhus

Knud N. Mathiesen, byrådsmedlem (DF) Sigridsvej 32, Brabrand
Det vil gå ud over de svageste borgere i kommunen.
Kirkearrangementer

Det sker i kirkerne

Koncerter, teaterforestillinger, foredrag. Se hvad der sker i byens kirker.
Annonce
Kommentar
Restauranter

Romersk indtog i midtbyen

Restaurant: Amoroma er et afslappet spisested, hvor man til rimelige priser kan smage på en række italienske specialiteter – pizzaer inklusive.

Restaurant uden vægt på service

Som det ganske rigtigt hedder i Michelin-guiden er Restaurant Pondus en lille rustik restaurant med god mad til rimelige priser. Til gengæld kunne den godt lægge mere vægt på den gode service og atmosfære.

Kreativ strandvejsmad

Restaurant: Opfindsomheden er stor på Nordrestrandvej, og serveringerne er en fryd for øjet. Samtidig er omgivelserne rare – og serviceniveauet højt.
Seneste AGF nyheder
Guides til Aarhus
Annonce
Lad svampejagten gå ind: Tre spændende svampearrangementer hen over efteråret
Fra august til oktober pibler kantareller og champignoner frem i skov og på marker. Men det er også højsæson for de giftige af slagsen. Hvis du er nybegynder og ikke har mod på at indsamle på egen hånd, er der landet over mulighed for at tage på guidet svampejagt. 
Se flere
Lad svampejagten gå ind: Tre spændende svampearrangementer hen over efteråret
Fra august til oktober pibler kantareller og champignoner frem i skov og på marker. Men det er også højsæson for de giftige af slagsen. Hvis du er nybegynder og ikke har mod på at indsamle på egen hånd, er der landet over mulighed for at tage på guidet svampejagt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her