*

Skanderborg

Politikerne sætter punktum med vigtig læring fra Ry

Øget fokus på mobning og forældresamarbejde på skolerne.

Øget fokus på forebyggelsen, samarbejde med forældre samt en revideret trivselspolitik med en indbygget antimobningsstrategi.

Disse tre punkter er det foreløbige ”udbytte” af den opgave, byrådet gav Undervisnings- og børneudvalget efter den såkaldte Ry-sag, hvor fire 15-16-årige drenge satte ild til en jævnaldrende skolekammerater med en benzinbombe.

Byrådet bad udvalget udføre politikkontrol og politikformulering på undervisningsområdet - eller med andre ord: Se systemet efter i sømmene, så lignede episoder kan forhindres.

Undervisnings- og børneudvalget har peget på de tre nævnte punkte.

»Hvis man kigger på mobning, så har det været lovpligtigt for skolerne at have en antimobningsstrategi, men vi kan se, at området har været udsat for ”spredt fægtning”, hvor der har været stor forskel fra skole til skole. Nu bliver alle skoler bedt om at udføre et dybdegående stykke arbejde på dette område,« fortæller Frands Fischer (S), formand for Undervisnings- og børneudvalget.

Kan man sige, at Ry-sagen har åbnet jeres politiske øjne, så vi får et bedre skoleliv?

»Der skal slet ikke være tvivl om, at vi alle helst havde undgået sagen om overfaldet. Vi har måske tidligere har haft en lidt for overordnet tilgang til en række problemstillinger, hvor overfaldet har gjort, at vi er blevet opmærksomme på, at vi skal et lag længere ned,« siger Frands Fischer og fortsætter:

»Mange af de problemstillinger, der nu er blevet afdækket, er noget, vi allerede var i gang med at kigge på, og vi har bestemt fået bekræftet nogle af de mistanker, vi havde om, at der var ting, vi kunne og skulle arbejde mere med.«

Frands Fischer vurderer, at man i Skanderborg sandsynligvis aldrig igen vil stå med en sag som Ry-sagen.

»Alligevel er det vigtigt, at vi lærer og kommer styrket ud af krisen.« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Myter og fakta om aldersdiskriminering af seniorer på arbejdsmarkedet

Poul Grosen | Rasmussen, cand.mag., selvstændig ved www.seniorvejen.com Højbjerg
Seniorgruppen er en kompleks størrelse, og barriererne for den findes både hos arbejdsmarkedets parter, hos politikerne og hos seniorerne selv.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her