*

Skanderborg

Sølundfestivalen slipper for mere bøvl

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har oplyst, at regeringen dropper omstridt forslag om at fjerne almennyttige foreningers momskompensation.

Det er en meget lettet Lasse Mortensen, formand for Sølund Musik-Festival, der forleden kunne tage en dyb indånding og se fremad.

Beskeden om, at den ordning, som giver velgørende foreninger mulighed for at søge om momskompensation, nu får lov til at bestå, har han ventet på med længsel.

Bortfaldt ordningen, ville det koste festivalen op til 350.000 kr. årligt, og det ville få katastrofale konsekvenser.

»Et ekstra smæk i hovedet på os. Det var min første tanke. Det kom lige i kølvandet på en meget lang periode, hvor vi sammen med lokalbefolkningen, frivillige og lokale medier har kæmpet for ledsagelse til udviklingshæmmede på kommunale bosteder. Nu var det endelig på plads. Nu skulle vi endelig til at udvikle festivalen og så: SMÆK!«

Lasse Mortensens første reaktion var at skrive til Folketingets Finansudvalg og til en række af de politikere, der har været med til at kæmpe sammen med Sølund om udviklingshæmmereds ret til kendt ledsagelse.

»Jeg kunne ikke forestille mig, at sådan et forslag kunne skabe flertal,« forklarer han.

»Så jeg har ventet på meldingen fra skatteministeren. Og nu er det svært at få armene ned i vandret stilling igen,« griner han og tilføjer:

»Jeg er glad og dybt taknemmelig for støtten fra bestyrelsen og vores 2200 frivillige. Det er deres kæmpeindsats, som hvert år skaber en fantastisk festival. De er helt enestående.«

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Myter og fakta om aldersdiskriminering af seniorer på arbejdsmarkedet

Poul Grosen | Rasmussen, cand.mag., selvstændig ved www.seniorvejen.com Højbjerg
Seniorgruppen er en kompleks størrelse, og barriererne for den findes både hos arbejdsmarkedets parter, hos politikerne og hos seniorerne selv.

Debat: Aarhus er blandt de mest erhvervsfjendtlige kommuner

Kasper Daae, byrådskandidat Liberal Alliance Aarhus
Kun hvis vi skaber et attraktivt miljø for virksomhederne, kan vi sikre, at der i fremtiden er råd til ordentlig kommunal service, skoler og meget mere. Aarhus.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her