*

Skanderborg

Lille Nyhavn: Stort byggeri har nu fået ”glemt” tilladelse

En manglende dispensation har rykket byggestarten på Lille Nyhavn

Det første spadestik til Lille Nyhavn-byggeriet kommer sandsynligvis til marts eller april 2018. Foto: Pressemateriale

Vi skal hen til marts eller april 2018, før opførelsen af bydelen Lille Nyhavn går i gang på søsiden af Adelgade. Det fortæller projektleder Søren Dyhm.

»I forbindelse med det første lokalplanforslag havde kommunen glemt at indarbejde en dispensation i forhold til at bygge inden for søbeskyttelseslinjen. Derfor har planen i løbet af juli og august været ude i høring igen, hvorefter vi har fået lov til at fortsætte som planlagt,« forklarer han.

I forbindelse med høringen er en række organisationer blevet spurgt, lige fra Miljøstyrelsen og Danmarks Naturfredningsforening til lystfiskere og kanoroere. Men ud over et ønske om at rykke byggeriet 10 m længere væk fra søen, var der ingen indsigelser.

»Det er vi naturligvis glade for,« fastslår Søren Dyhm.

Det ligger dermed fast, at det første, der opføres i byggeriet, er en p-kælder i to etager. Det vil tage et lille års tid at færdiggøre. Inden da skal der dog fjernes en hel del jord fra området, hvoraf noget er forurenet.

»Rent lovmæssigt kunne vi have valgt at indkapsle forureningen på selve grunden, men vi vil gerne have rene linjer, så jorden bliver bortskaffet af eksperter,« siger Søren Dyhm.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores lærere fortjener den bedste uddannelse

Claus Holm, institutleder DPU (Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse), Aarhus Universitet
Fremtidens læreruddannelse skal være forskningsbaseret og praksisnær. Og den bør udvikles i tæt samarbejde mellem professionshøjskolerne og universiteterne. Institutionskamp bør afløses af ambitionskamp.

Debat: Myter og fakta om aldersdiskriminering af seniorer på arbejdsmarkedet

Poul Grosen | Rasmussen, cand.mag., selvstændig ved www.seniorvejen.com Højbjerg
Seniorgruppen er en kompleks størrelse, og barriererne for den findes både hos arbejdsmarkedets parter, hos politikerne og hos seniorerne selv.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Byens største partier skændes om folkeskoler

Planerne om nye folkeskoler går for langsomt, mener V og kalder S fodslæbende. En plat beskyldning, lyder det fra Peder Udengaard (S), som henviser til, at V ikke har stillet forslag om skolebyggeri i byrådet.
Annonce
Vores lærere fortjener den bedste uddannelse
Fremtidens læreruddannelse skal være forskningsbaseret og praksisnær. Og den bør udvikles i tæt samarbejde mellem professionshøjskolerne og universiteterne. Institutionskamp bør afløses af ambitionskamp. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her