*

Skanderborg

Farvel til skulpturer i Galten

På fredag bliver hovedparten af de 12 figurer, der har været hovedpersonerne i SkulpturBy Galten 2017 pillet ned. De blev sat op 16. maj i piskende regn, i øvrigt.

Mellem kl. 8 og 10 vil vognmanden Lars Therkildsen sende en kranbil, som kan afhente værkerne og bringe dem retur til de rette ejere.

433 personer har deltaget i rundvisningerne med Mona Hald og Sonja Henriksen, som guider. Hertil kommer de mange hundreder, som selv har gået ruten, enten alene eller med venner, familie, kolleger eller andre.

Ved Nordea vil skulpturen ”Adolescente” blive siddende. Hvad angår de ”Galt Grise” og ”Kvinde på bænk”, ja så er deres fremtid usikker. Skal grisene forblive på Bytoften, hvor der er frisk luft, og hvor de er faldet så godt til, eller skal de tilbage til København med bilos og larm, absolut ikke et velegnet sted for sådanne 10 uger gamle smågrise af dansk landrace.

Penge til en gris

Arbejdsgruppen bag udstillingen arbejder på at indsamle tilstrækkeligt med midler, så de to skulpturer kan købes og blive i Galten. Det er de to værker, som flest borgere har stemt på som de værker, man helst så blev i byen.

I skrivende stund er der kommet penge på kontoen til den ene gris, cirka 20.000 kr. Men der arbejdes støt videre, og indtil midten af oktober har alle mulighed for at støtte indsamlingen. Der er oprettet en konto i Jutlander Bank til formålet: 9436 - 207 398 66 91.

»Vi vil gerne rette en tak til alle jer, som har taget så flot imod projektet og bakket op på forskellig vis, også Galten-Skovby Cityforening, fordi de har købt ”Adolescente”, som nu står som et synligt bevis for at kunsten trives i det åbne rum – også i vores by Galten. Vi arbejder på at vende tilbage med en ny udstilling i 2019,« lyder det fra arbejdsgruppen.

I forbindelse med udstillingen donerede Galten Sparekasses Fond 12.000 kr. til gevinster. Mandag 2. oktober trækkes der lod blandt de mange afleverede svarark.

Alle er velkomne i Jutlander Bank for at høre, om lige netop de er blandt de heldige vindere. Ellers vil man efterfølgende blive kontaktet og kan selv afhente gevinsten.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Det nye Museum Ovartaci

Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, politisk Leder for SF-Aarhus
Det er en mærkesag for SF, der endelig bliver til virkelighed, når byrådet beslutter, i hvilken form Museum Ovartaci skal videreføres.

Debat: ”Klemte” cyklister i Nørregade og Nørre Allé

Thomas Kruse, formand for Midtbyens Fællesråd for Latinerkvarteret, Øgaderne og Nørre Stenbro
Åbent brev til rådmand Kristian Würtz: Med stor beklagelse og til vores forundring må vi konstatere, at der ikke er sket afmærkning af cykelsti i Nørregade og Nørre Allé.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her