*

Skanderborg

Skanderborg og Aarhus løber med jobvæksten

Udviklingen i den private beskæftigelse i Region Midtjylland viser meget store forskelle mellem kommunerne, viser en opgørelse fra Djøf.

Skanderborg Kommune har haft en vækst i antallet af arbejdspladser i den private sektor på 13 pct. i perioden 2011 til 2016. Det svarer til en fremgang på over 600 privatansatte medarbejdere. Aarhus Kommune ligger på en andenplads med en fremgang på 8 pct., svarende til over 7.000 nye job.

I bunden i det østjyske ligger Syddjurs og Norddjurs med et tab på 10 og 6 pct. i antallet af private arbejdspladser. Favrskov har tabt 3 pct., og Odder er gået frem med 2 pct. Samlet har der været en fremgang på 2,7 pct. i hele Region Midtjylland.

Tallene kommer fra Danmarks Statistiks lønmodtagerregister, og 2016-tallene er de nyest tilgængelige.

»Selv om det generelt går godt for dansk økonomi og beskæftigelse, er der meget store variationer mellem de enkelte kommuner og regioner. Varig vækst i en kommune er helt uundgåeligt afhængig af antallet af private job, der bliver skabt. I Djøf ønsker vi et sammenhængende Danmark i balance, og det er helt åbenlyst, at der skal gøres en ekstraordinær indsats for at styrke den private vækst,« siger Henrik Funder, formand for Djøf Privat.

Den nye opgørelse fra Djøf har også kigget på udviklingen i antallet af akademikere ansat i den private sektor i de enkelte kommuner. Her ligger Skanderborg Kommune også i top med en vækst på hele 57 pct. i årene 2011 til 2016, mens den efterfølgende østjyske plads taget af Aarhus med 30 pct. I hele regionen har væksten i antallet af medarbejdere med en lang videregående uddannelse været på 22 pct.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Den skjulte kulturarv

Finn Adamsen, Koglestien 3, Skødshoved

Debat: Den skjulte kulturarv

Villy Fink Isaksen, pensionist, Tilst

Debat: Kære Aarhus – bandekonflikten er kun lige begyndt

Ali Aminali, byrådskandidat for De Konservative, Aarhus
Rådmand Thomas Medom burde tage ansvar og erkende bandeproblemet. F.eks. ved at melde ud, at han vil følge udviklingen tættere og aktivt deltage i processen fremadrettet.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Bolig
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her